Amb xarxa o sense

 • Simona Levi: "La propaganda és una qüestió d'estat, de partits polítics"
  Escolta àudio

  Simona Levi: "La propaganda és una qüestió d'estat, de partits polítics"

  A "Amb xarxa o sense", parlem amb l'activista i membre d'Xnet Simona Levi i Eli Vivas, impulsores de la plataforma "Verificat", sobre l'informe: "Quines eines tenim a Catalunya per detectar les 'fake news'?". Simona Levi ha dit que "la desinformació és part de la propaganda" i que "s'utilitza l'excusa de les 'fake news' per fer dues coses: retallar la llibertat d'expressió i retallar internet". També n'hem parlat amb Carlos Baraibar, sotsdirector del "Catalunya migdia", que explica com fan fact-checking a la secció #fetsOfakes. També hem conversat amb Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca, Mariola Dinarés i Pol Gise.

 • Víctor Sampedro: "Facebook o Tinder no volen que t'enamoris perquè llavors no mires la pantalla"
  Escolta àudio

  Víctor Sampedro: "Facebook o Tinder no volen que t'enamoris perquè llavors no mires la pantalla"

  A l'"Amb xarxa o sense", parlem amb Víctor Sampedro, catedràtic de la Universitat Rei Juan Carlos i autor del llibre "Dietética digital. Para adelgazar al gran hermano" (Icaria Editorial). El nostre consultori digital, amb Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca, Mariola Dinarès i Pol Gise.

 • Guanyar-se la vida jugant al "Counter-Strike"
  Escolta àudio

  Guanyar-se la vida jugant al "Counter-Strike"

  A "Amb xarxa o sense", parlem amb Òscar Cañellas, 'Mixwell', el millor jugador d'Espanya de Counter-Strike, que ens explica la seva relació amb aquest videojoc d'acció. El defineix com "un joc d'equip, amb molt estratègia, on res s'improvisa, i amb psicòleg i massatgista". Amb 23 anys, 'Mixwell' forma part de l'equip Movistar Riders. S'hi dedica professionalment. També ens acompanyen Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca i Pol Gise.

 • "Amb xarxa o sense": Quina estratègia segueix VOX a les xarxes socials?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Quina estratègia segueix VOX a les xarxes socials?

  Fins a quin punt ens creiem que els nostres seguidors a les xarxes socials són representatius del que la societat, tota la societat, pensa realment? Quantes vegades pensem allò de "com que en el meu cercle d'amistats tothom pensa com jo, és l'opinió majoritària?" I quines són les estratègies que utilitzen els partits polítics a les xarxes socials per captar la nostra atenció? Es pot entendre l'ascens de VOX mirant les xarxes socials? En parlem amb Frederic Guerrero-Solé i Antoni Gutiérrez-Rubí.

 • "Amb xarxa o sense": És imminent el vot electrònic a Catalunya?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": És imminent el vot electrònic a Catalunya?

  A l'"Amb xarxa o sense", Albert Murillo, Genís Roca, Albert Cuesta, Mariola Dinarès i Pol Gise ens porten l'actualitat de les xarxes.

 • "Amb xarxa o sense": Mòbils plegables, samarretes intel·ligents i quiròfans 5G
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Mòbils plegables, samarretes intel·ligents i quiròfans 5G

  Fem una passejada pel Mobile World Congress 2019 i destaquem alguna de les moltes novetats que hi ha. En parlem amb Laia Claret, Mariola Dinarès, Albert Murillo, Albert Cuesta i Genís Roca, i des de l'estudi l'"instagramer" Pol Gise.

 • "Amb xarxa o sense": Feu servir les paraules "stalkejar", "shippeig" o "follow up"?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Feu servir les paraules "stalkejar", "shippeig" o "follow up"?

  A "Amb xarxa o sense", Pol Gise i Albert Cuesta ens porten paraules que utilitzen en el seu argot.

 • "Amb xarxa o sense": Neix L'Aixeta, una plataforma de micromecenatge de llarga durada per a artistes
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Neix L'Aixeta, una plataforma de micromecenatge de llarga durada per a artistes

  El micromecenatge s'ha convertit en els últims anys en una alternativa real per finançar projectes creatius en què la falta d'inversió és un obstacle determinant. Quantes vegades heu pensat o heu sentit a dir en el vostre entorn: "Tinc una idea, però no tinc els recursos econòmics suficients per tirar-la endavant, i no vull passar pel banc"? D'aquesta manera, si tu creus en el projecte i fas que el teu públic també hi cregui, els diners no són un impediment. I això és el que fa L'Aixeta: connecta directament creadors de contingut amb el seu públic. En parlem amb Liz Castro, la seva creadora, i amb Tomàs Manzanares, el presentador de "Mossega la poma", un "podcast" que busca créixer amb el micromecenatge de L'Aixeta.

 • "Amb xarxa o sense": Quines eines tenim per identificar una notícia falsa?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Quines eines tenim per identificar una notícia falsa?

  L'era de les xarxes és també l'era de la de postveritat. La nostra forma de produir i consumir informació ha canviat i ara és més complicat identificar qui emet la informació i amb quins possibles interessos. Diàriament rebem desenes de les anomenades "fake news" (notícies falses) que es propaguen amb rapidesa a través de les xarxes socials o WhatsApp, i és important que en siguem conscients. Com ens defensem de la desinformació? En parlem amb Julio Montes, cofundador de Maldita.es, una plataforma que vol "educar i alfabetitzar mediàticament la societat". Tot plegat en un espai on hi participen, com cada setmana, el Pol Gise, la Mariola Dinarès, l'Albert Cuesta i l'Albert Murillo.

 • Adrià Díaz, assessor del govern xinès: "A la Xina l'e-mail és una cosa del passat"
  Escolta àudio

  Adrià Díaz, assessor del govern xinès: "A la Xina l'e-mail és una cosa del passat"

  A "Amb xarxa o sense", ens acompanya Adrià Díaz, assessor del govern xinès i consultor de multinacionals que es volen expandir al mercat asiàtic, per explicar-nos si la Xina creix tant com ens pensem. "Els xinesos no fabriquen porqueria; els xinesos fabriquen el que compres." També ha dit que Twitter i mail estan obsolets a la Xina. També ens han acompanyat Mariola Dinarès, Genís Roca, Albert Cuesta i el "youtuber" Pol Gise, que ens han portat les novetats del mercat i altres "ferramentes".

 • Un ou bat el rècord de "likes" a Instagram
  Escolta àudio

  Un ou bat el rècord de "likes" a Instagram

  A "Amb xarxa o sense", Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca, Mariola Dinarés i Pol Gise ens presenten les últimes notícies que fan referència a la xarxa. L'instagramer Pol Gise ens explica que un ou, tret de Google, ha aconseguit 28 milions de "likes" a Instagram. No se sap qui l'ha penjat, però el compte ja té tres milions de seguidors. "The New York Times" ha dedicat un article al famós ou.

 • "Amanda T" o la perillositat de les xarxes
  Escolta àudio

  "Amanda T" o la perillositat de les xarxes

  "Amanda T", d'Àlex Mañas, és el muntage teatral inspirat en el cas real de l'adolescent canadenca Amanda Todd. Una història colpidora que explica com les xarxes socials poden acabar amb una vida. Es pot veure al Teatre Nacional de Catalunya.

 • "Amb xarxa o sense": Maneres de deslliurar-se dels regals de Nadal que no volem
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Maneres de deslliurar-se dels regals de Nadal que no volem

  Quines xarxes menystenen i quines tracten bé el català? Per què s'ha enfonsat Apple a la borsa? Què hem de fer amb els regals de festes que no volem? Què és el Projecte Bali? En parlem amb els nostres experts tecnològics: Mariola Dinarès, Pol Gise, Albert Cuesta, Albert Murillo i Genís Roca.

 • "Amb xarxa o sense": Fins a quin punt afecta la nostra rutina la intel·ligència artificial?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Fins a quin punt afecta la nostra rutina la intel·ligència artificial?

  Veurem habitualment en un futur relacions sentimentals entre un robot i un humà? Són dilemes que es plantegen els nostres convidats a l'"Amb xarxa o sense": un des del punt de vista humanista-filosòfic i l'altre des del punt de vista més científic. Avui, per tenir aquesta doble lectura de la tasca de la intel·ligència artificial hem convidat Marc Artigau, el dramaturg que ha escrit l'obra que acabeu de sentir: "Alba (o el jardí de les delícies)" i Miquel Montero, enginyer, dissenyador de sistemes cognitius i fundador d'Atomian. També hi han dit la seva els col·laboradors habituals Genís Roca, Albert Murillo, Albert Cuesta i Pol Gise.

 • "Amb xarxa o sense": Surt a compte subscriure's a Netflix des de Movistar?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Surt a compte subscriure's a Netflix des de Movistar?

  Sèries com "La casa de papel", "Arde Madrid" o "Stranger things" es poden veure des d'avui en una única plataforma. Molts addictes a les sèries i al cinema feia mesos que ho esperaven, però aquesta unió genera alguns dubtes... Per aclarir alguns dels grans interrogants que poden amoïnar els abonats d'aquestes plataformes, conversem amb Elena Neira, especialista en nous models de distribució i innovació audiovisual i professora de Comunicació de la UOC. Com sempre, també ens acompanyen els nostres experts digitals Albert Murillo, Genís Roca, Mariola Dinarès, Pol Gise i Albert Cuesta.

Anar al contingut