Amb xarxa o sense

 • "Amanda T" o la perillositat de les xarxes
  Escolta àudio

  "Amanda T" o la perillositat de les xarxes

  "Amanda T", d'Àlex Mañas, és el muntage teatral inspirat en el cas real de l'adolescent canadenca Amanda Todd. Una història colpidora que explica com les xarxes socials poden acabar amb una vida. Es pot veure al Teatre Nacional de Catalunya.

 • "Amb xarxa o sense": Maneres de deslliurar-se dels regals de Nadal que no volem
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Maneres de deslliurar-se dels regals de Nadal que no volem

  Quines xarxes menystenen i quines tracten bé el català? Per què s'ha enfonsat Apple a la borsa? Què hem de fer amb els regals de festes que no volem? Què és el Projecte Bali? En parlem amb els nostres experts tecnològics: Mariola Dinarès, Pol Gise, Albert Cuesta, Albert Murillo i Genís Roca.

 • "Amb xarxa o sense": Fins a quin punt afecta la nostra rutina la intel·ligència artificial?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Fins a quin punt afecta la nostra rutina la intel·ligència artificial?

  Veurem habitualment en un futur relacions sentimentals entre un robot i un humà? Són dilemes que es plantegen els nostres convidats a l'"Amb xarxa o sense": un des del punt de vista humanista-filosòfic i l'altre des del punt de vista més científic. Avui, per tenir aquesta doble lectura de la tasca de la intel·ligència artificial hem convidat Marc Artigau, el dramaturg que ha escrit l'obra que acabeu de sentir: "Alba (o el jardí de les delícies)" i Miquel Montero, enginyer, dissenyador de sistemes cognitius i fundador d'Atomian. També hi han dit la seva els col·laboradors habituals Genís Roca, Albert Murillo, Albert Cuesta i Pol Gise.

 • "Amb xarxa o sense": Surt a compte subscriure's a Netflix des de Movistar?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Surt a compte subscriure's a Netflix des de Movistar?

  Sèries com "La casa de papel", "Arde Madrid" o "Stranger things" es poden veure des d'avui en una única plataforma. Molts addictes a les sèries i al cinema feia mesos que ho esperaven, però aquesta unió genera alguns dubtes... Per aclarir alguns dels grans interrogants que poden amoïnar els abonats d'aquestes plataformes, conversem amb Elena Neira, especialista en nous models de distribució i innovació audiovisual i professora de Comunicació de la UOC. Com sempre, també ens acompanyen els nostres experts digitals Albert Murillo, Genís Roca, Mariola Dinarès, Pol Gise i Albert Cuesta.

 • Es pot triomfar fent tutorials a YouTube?
  Escolta àudio

  Es pot triomfar fent tutorials a YouTube?

  Avui, a "Amb xarxa o sense", youtubers que fan tutorials sobre temes menys habituals, com ara de dret bancari. Amb Guillem Martínez, graduat en dret per la Universitat de Barcelona, i Romuald Fons, assessor web. També farem el consultori digital d'Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca, Mariola Dinarès i Pol Gise.

 • Carles Grau, director Mobile World Capital: "Només tenim el 25% de dones al MWC"
  Escolta àudio

  Carles Grau, director Mobile World Capital: "Només tenim el 25% de dones al MWC"

  Carles Grau, director del Mobile, ha dit que "hi ha d'haver més dones en llocs de responsabilitat" i ha afegit que "ens costa animar-les perquè es dediquin a professions tècniques". Pel que fa als reptes del 5G, ha explicat que "hi haurà un consum energètic molt inferior i que facilitarà tecnologies de teleassistència i més connectivitat". Al consultori tecnològic d'"Amb xarxa o sense", Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca, Mariola Dinarés i Pol Gise han contestat algunes qüestions.

 • Deepak Daswani, hacker: "No s'ha de reutilitzar la mateixa contrasenya per a diferents serveis"
  Escolta àudio

  Deepak Daswani, hacker: "No s'ha de reutilitzar la mateixa contrasenya per a diferents serveis"

  Parlem amb l'enginyer i hacker Deepak Daswani, que ha dit "que la seguretat més important és la del correu electrònic perquè d'allà pengen totes les identitats digitals". Per tenir màxima seguretat en el correu electrònic, aconsella "la verificació en dos passos". Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca, Mariola Dinarès i Pol Gise fan les seves recomanacions digitals.

 • Lalueza (UOC): "A les xarxes, la immediatesa ens mata. Oblidem que internet té memòria"
  Escolta àudio

  Lalueza (UOC): "A les xarxes, la immediatesa ens mata. Oblidem que internet té memòria"

  Aquests últims dies, amb l'equip del programa, ens plantejàvem quants polítics, si haguessin pogut, haurien esborrat algun tuit que l'hemeroteca s'ha encarregat de recuperar. Hi ha alguna manera d'esborrar el contingut que pengem a les xarxes socials? I fins i tot, anant un pas més enllà, què passa amb els nostres perfils a les xarxes socials una vegada morim? Quants de vosaltres teniu amics a Facebook o a Twitter que malauradament ja no hi són i encara tenen el seu perfil actiu? En parlem amb Ferran Lalueza, professor dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació a la UOC. Com sempre, també comptem amb els nostres experts tecnològics Albert Murillo, Albert Cuesta, Pol Gise i Genís Roca.

 • Maribel Granados, "instagramer" i malalta de càncer: "No fumava, no menjava fregits. M'ha tocat"
  Escolta àudio

  Maribel Granados, "instagramer" i malalta de càncer: "No fumava, no menjava fregits. M'ha tocat"

  Parlem amb les protagonistes del vídeo divulgatiu de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio 2018, dedicada al càncer. Maribel Granados, "instagramer" i malalta de càncer, ens explica la seva història. També parlem amb Juliana W. i Paula Gonu, "influencers".

 • "Amb xarxa o sense": Serà el "Red Dead Redemption 2" el millor videojoc de la PS4?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Serà el "Red Dead Redemption 2" el millor videojoc de la PS4?

  La nova secció "La tonteria d'en Pol (Gisé)"; la presentació del nou Huawei Mate 20 Pro; el mite de l'arròs per treure la humitat dels mòbils; l'aparició imminent del joc "Red Dead Redemption 2", que fa 7 anys que es desenvolupa, omplen "Amb xarxa o sense".

 • J.Ll. Micó ("L'absolut digital"): "Els robots no tenen diplomàcia, moral ni empatia. Van per feina"
  Escolta àudio

  J.Ll. Micó ("L'absolut digital"): "Els robots no tenen diplomàcia, moral ni empatia. Van per feina"

  Quin paper tindran els robots en la nostra vida? I en l'economia? Ens substituiran? A "Amb xarxa o sense", entrevistem Josep Lluís Micó, catedràtic de Periodisme de la Universitat Ramon Llull. Micó és analista de tecnologia i acaba de publicar "L'absolut digital. Relacions i negocis entre persones i màquines". Micó ha dit: "Els robots no entenen de diplomàcia, moral i empatia. Van per feina". Tot i que els robots no tenen capacitat empàtica ni moral, Josep Lluís Micó és optimista amb el paper d'aquestes màquines i diu: "Hi ha màquines capaces de desenvolupar un idioma propi i poden planejar coses sense nosaltres. Certes màquines eviten tot l'accessori del nostre llenguatge i van per feina. No hi ha diplomàcia ni formularis. Són executives cent per cent". I ha afegit: "Nosaltres sobre aquesta comunicació entre màquines ja no tenim cap control". Micó també ha dit que "les xarxes socials expandeixen l'ego. El que fan els altres ens sembla ridícul fins que té èxit i ho fem nosaltres".

 • "Amb xarxa o sense": A partir d'ara, internet em vetarà els mems i els gifs?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": A partir d'ara, internet em vetarà els mems i els gifs?

  Ens respon a aquesta pregunta Eva Faustino, advocada i directora gerent de l'Apecatok, Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans. Faustino analitza els canvis de la llei del copyright europeu i els articles 11 i 13. També ens acompanya l'assessor digital Genís Roca, l'expert en tecnologia digital Albert Cuesta, l'especialista en videojocs Albert Murillo, Mariola Dinarès del "Popap", i l'actor i youtuber Pol Gise, que debaten i responen preguntes sobre el món digital. \t

 • "Amb xarxa o sense": Què passa a Facebook?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Què passa a Facebook?

  Comencem "Amb xarxa o sense", l'espai tecnològic d'"El matí de Catalunya Ràdio", parlant de Facebook, perquè han dimitit els dos cofundadors d'Instagram, Kevin Systrom i Mike Krieger. També hem parlat de la multa milionària que ha de pagar Elon Musk, i si és possible compartir un compte de Spotify i Netflix. L'assessor digital Genís Roca, l'expert en tecnologia digital Albert Cuesta, l'especialista en videojocs Albert Murillo i l'actor i youtuber Pol Gise debaten i responen preguntes sobre el món digital.

 • "Amb xarxa o sense": Com les xarxes socials han revitalitzat "OT"?
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Com les xarxes socials han revitalitzat "OT"?

  A l'espai tecnològic, hem parlat de com les xarxes socials ha revitalitzat "OT", hem sentit un vídeo que ho "qüestiona" tot, hem debatut una informació que diu que l'unionisme va sondejar Cambridge Analytica per interferir en el 21-D i Albert Cuesta ens ha portat la seva ferramenta. L'assessor digital Genís Roca, l'expert en tecnologia digital Albert Cuesta, l'especialista en videojocs Albert Murillo, Mariola Dinarès del "Popap", l'actor i "youtuber" Pol Gise i avui també Suu, cantant i "instagramer", debaten i responen a preguntes sobre el món digital. \t

 • "Amb xarxa o sense": Suu, cantant i "instagramer", canta "13 dies més"
  Escolta àudio

  "Amb xarxa o sense": Suu, cantant i "instagramer", canta "13 dies més"

  Hem convidat Suu, "instagramer", cantant i "influencer", amb 54.000 seguidors. Suu parla de com l'han ajudada les xarxes a donar-se a conèixer i com potencien la creativitat. Sentim la seva música i canta "13 dies més".