Anar a la navegació principalAnar al contingut
El matí de Catalunya Ràdio

Abel Mariné: "Hi ha més al·lèrgies perquè les detectem abans i perquè tenim un excés d'higiene"

Durada: 17 min
12/12/2014
El nutricionista Abel Mariné ha assegurat a "El Matí de Catalunya Ràdio" que la nova normativa europea que obliga els restaurants a informar de tots els ingredients al·lergènics que poden tenir a la carta respon a un augment de les al·lèrgies. Però a què es deu aquest augment? Per a Mariné, hi ha dos factors: el primer és que "ara les al·lèrgies i intoleràncies es detecten molt més que abans", alhora que "un dels inconvenients del progrés és que tenim un excés d'higiene". El nutricionista ha explicat que hi ha estudis que demostren que "les criatures que viuen en el medi rural i que, per tant, estan en contacte amb molts més bacteris, microbis i components de tota mena, tenen menys al·lèrgies que les criatures que viuen en el medi urbà".

Àudios

Vídeos