MicroCatalunya

 • MicroCatalunya: Caseres, un dels pobles més cinèfils de Catalunya
  Escolta àudio

  MicroCatalunya: Caseres, un dels pobles més cinèfils de Catalunya

  L'Edu Bayer viatja fins a Caseres, a la Terra Alta, un dels pobles més cinèfils de Catalunya perquè en aquest municipi hi ha el cinema de l'estat espanyol que porta més temps projectant pel·lícules sense interrupció, concretament, des de l'any 1951.

 • MicroCatalunya: Alfara de Carles, un dels pobles més taurins de Catalunya
  Escolta àudio

  MicroCatalunya: Alfara de Carles, un dels pobles més taurins de Catalunya

  Continuem la nostra particular ruta pels pobles més petits de Catalunya de la mà d'Edu Bayer. Ens aturem a Alfara de Carles, al Baix Ebre, un dels pobles més taurins de Catalunya. Durant la visita podrem conèixer el poble a través de les petjades del bandoler Panxampla i admirar el Parc Natural dels Ports.

 • MicroCatalunya: Freginals, el silenci de la nit i els bans municipals
  Escolta àudio

  MicroCatalunya: Freginals, el silenci de la nit i els bans municipals

  Freginals és un pobles de la comarca del Montsià on hi viuen 468 habitants però on l'any passat no hi va haver cap naixement. Si mai el visiteu podreu admirar la serra del Montsià o visitar les 150 cabanes de pedra seca que hi ha al terme. A Marc Serena i Edu Bayer els va sorprendre el silenci que imperava de nit, quan la vida es recollia dins de les cases, o la forma de comunicació de l'ajuntament: els bans municipals a través dels altaveus penjats al campanar. I per cert, a Freginals, tot i ser del Montsià, no agraden els correbous. Ens ho explica el seu alcalde, antic mestre d'aquest poble, un dels micromunicipis que recorrerem aquest estiu al Matí de Catalunya Ràdio.

 • MicroCatalunya: tots pobles de menys de 500 habitants però cap d'igual
  Escolta àudio

  MicroCatalunya: tots pobles de menys de 500 habitants però cap d'igual

  Espai dedicat a viatjar pels municipis de menys de 500 habitants, els anomenats Micropobles. Cada dia Edu Bayer, fotògraf d'aquest projecte que realitza conjuntament amb Marc Serena, ens presentarà un d'aquests pobles que estan reunits en una associació. Aquest primer dia, dilluns 14 entrevistem la presidenta de l'associació, Maria Crehuet, alcaldessa d'Ordis i dibuixem el periple que estan seguint Bayer i Serena que ja han passat per més de 20 comarques i uns 50 pobles. D'entrada, segons Crehuet, cada poble, encara que siguin tots petits, és diferent i té les seves característiques pròpies.

Anar al contingut