TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Graceland", de Paul Simon
  Escolta àudio

  "Graceland", de Paul Simon

  El 1986, Paul Simon passava un mal moment. "Heart and bones", el seu últim disc, havia venut poc, s'havia tornat a barallar per enèsim cop amb Art Garfunkel i s'estava divorciant de Carrie Fisher. La música d'èxit dels 80 tampoc acompanyava el seu estil, més intimista i reflexiu. Buscant nous reptes, es va fixar en la música africana i així va desencallar el problema: va crear "Graceland", un disc de fusió considerat un dels més importants de la història.

  01 "The boy in the bubble"
  02 "Graceland"
  03 "I know what I know"
  04 "Gumboots"
  05 "Diamonds on the soles of her shoes"
  06 "You can cal me Al"
  07 "Under african skies"
  08 "Homeless"
  09 "Crazy Love, vol. II"
  10 "That was your mother"
  11 "All around the world or the myth of fingerprints"
  12 "All around the world or the myth of fingerprints (early version)"
  13 "Homeless (demo)"

  El 1986, Paul Simon passava un mal moment. "Heart and bones", el seu últim disc, havia venut poc, s'havia tornat a barallar per enèsim cop amb Art Garfunkel i s'estava divorciant de Carrie Fisher. La música d'èxit dels 80 tampoc acompanyava el seu estil, més intimista i reflexiu. Buscant nous reptes, es va fixar en la música africana i així va desencallar el problema: va crear "Graceland", un disc de fusió considerat un dels més importants de la història. 01 "The boy in the bubble" 02 "Graceland" 03 "I know what I know" 04 "Gumboots" 05 "Diamonds on the soles of her shoes" 06 "You can cal me Al" 07 "Under african skies" 08 "Homeless" 09 "Crazy Love, vol. II" 10 "That was your mother" 11 "All around the world or the myth of fingerprints" 12 "All around the world or the myth of fingerprints (early version)" 13 "Homeless (demo)"

 • "Are you experienced?", de Jimi Hendrix Experience
  Escolta àudio

  "Are you experienced?", de Jimi Hendrix Experience

  Jimi Hendrix va revolucionar l'escena rock de finals dels 60 amb el seu innovador ús de l'electricitat dels amplificadors de guitarra i els pedals d'efectes. A banda de la seva increïble tècnica com a guitarrista, la seva va ser una aportació fonamental per a tota la música posterior. El seu disc de debut, del 1967, és al cim dels discos més importants de la història.

  01 "Foxy lady"
  02 "Manic depression"
  03 "Red House"
  04 "Can you see me"
  05 "Love or confusion"
  06 "I don't live today"
  07 "May this be Love"
  08 "Third stone from the sun"
  09 "Remember"
  10 "Purple haze"
  11 "Hey Joe"
  12 "The wind cries Mary"

  Jimi Hendrix va revolucionar l'escena rock de finals dels 60 amb el seu innovador ús de l'electricitat dels amplificadors de guitarra i els pedals d'efectes. A banda de la seva increïble tècnica com a guitarrista, la seva va ser una aportació fonamental per a tota la música posterior. El seu disc de debut, del 1967, és al cim dels discos més importants de la història. 01 "Foxy lady" 02 "Manic depression" 03 "Red House" 04 "Can you see me" 05 "Love or confusion" 06 "I don't live today" 07 "May this be Love" 08 "Third stone from the sun" 09 "Remember" 10 "Purple haze" 11 "Hey Joe" 12 "The wind cries Mary"

 • "Curtains", de Tindersticks
  Escolta àudio

  "Curtains", de Tindersticks

  Ningú que hagi vist en directe la banda de Stuart Staples oblidarà fàcilment el magnetisme de Tindersticks. "Curtains" (1997), el seu tercer disc, té gust de Leonard Cohen, Nick Cave i fins i tot Love.

  01 "Another night in"
  02 "Rented rooms"
  03 "Don't look down"
  04 "The fast one"
  05 "Ballad of tindersticks"
  06 "Dancing"
  07 "Let's pretend"
  08 "Desperate man"
  09 "Buried bones"
  10 "A marriage made in heaven"
  11 "Walking"

  Ningú que hagi vist en directe la banda de Stuart Staples oblidarà fàcilment el magnetisme de Tindersticks. "Curtains" (1997), el seu tercer disc, té gust de Leonard Cohen, Nick Cave i fins i tot Love. 01 "Another night in" 02 "Rented rooms" 03 "Don't look down" 04 "The fast one" 05 "Ballad of tindersticks" 06 "Dancing" 07 "Let's pretend" 08 "Desperate man" 09 "Buried bones" 10 "A marriage made in heaven" 11 "Walking"

 • "Unplugged", d'Eric Clapton
  Escolta àudio

  "Unplugged", d'Eric Clapton

  Als anys 90, quan l'MTV era una emisora realment dedicada a la música, els seus unplugged van fer la volta al món. Alguns són autèntiques joies, com els de Neil Young, Nirvana i Bob Dylan, però el més mític de tots és el que va fer Eric Clapton el 1992, el disc de música en directe més venut de la història.

  01 Eric Clapton - "Signe"
  02 Eric Clapton - "Before you accuse me"
  03 Eric Clapton - "Hey hey"
  04 Eric Clapton - "Tears in heaven"
  05 Eric Clapton - "Lonely stranger"
  06 Eric Clapton - "Layla"
  07 Derek & The Dominos - "Layla"
  08 Eric Clapton - "Running on faith"
  09 Eric Clapton - "Alberta"
  10 Eric Clapton - "Malted milk"
  11 Robert Johnson - "Malted milk"
  12 Eric Clapton - "Circus"
  13 Eric Clapton - "Rollin' and tumblin'"

  Als anys 90, quan l'MTV era una emisora realment dedicada a la música, els seus unplugged van fer la volta al món. Alguns són autèntiques joies, com els de Neil Young, Nirvana i Bob Dylan, però el més mític de tots és el que va fer Eric Clapton el 1992, el disc de música en directe més venut de la història. 01 Eric Clapton - "Signe" 02 Eric Clapton - "Before you accuse me" 03 Eric Clapton - "Hey hey" 04 Eric Clapton - "Tears in heaven" 05 Eric Clapton - "Lonely stranger" 06 Eric Clapton - "Layla" 07 Derek & The Dominos - "Layla" 08 Eric Clapton - "Running on faith" 09 Eric Clapton - "Alberta" 10 Eric Clapton - "Malted milk" 11 Robert Johnson - "Malted milk" 12 Eric Clapton - "Circus" 13 Eric Clapton - "Rollin' and tumblin'"

 • "Coming up", de Suede
  Escolta àudio

  "Coming up", de Suede

  El 1996, aquests abanderats del brit pop havien acomiadat el seu guitarrista i principal compositor, Bernard Butler. El frontman, Brett Anderson, volia revertir la foscor de "Dog man star" (1994) i ho va aconseguir amb un substitut nou i molt jove, Richard Oakes, i "Coming up", un disc lluminós i ple d'himnes pop.

  01 "Trash"
  02 "Filmstar"
  03 "Lazy"
  04 "By the sea"
  05 "She"
  06 "Beautiful ones"
  07 "Starcrazy"
  08 "Picnic by the motorway"
  09 "The chemistry between us"
  10 "Saturday night"

  El 1996, aquests abanderats del brit pop havien acomiadat el seu guitarrista i principal compositor, Bernard Butler. El frontman, Brett Anderson, volia revertir la foscor de "Dog man star" (1994) i ho va aconseguir amb un substitut nou i molt jove, Richard Oakes, i "Coming up", un disc lluminós i ple d'himnes pop. 01 "Trash" 02 "Filmstar" 03 "Lazy" 04 "By the sea" 05 "She" 06 "Beautiful ones" 07 "Starcrazy" 08 "Picnic by the motorway" 09 "The chemistry between us" 10 "Saturday night"

 • "Sweetheart of the rodeo", de The Byrds
  Escolta àudio

  "Sweetheart of the rodeo", de The Byrds

  Dels cinc membres originals de The Byrds, el 1968 només en quedaven dos. Buscant nous camins per mantenir la banda i gravar el sisè disc, van topar amb Gram Parsons, aleshores un músic poc conegut i obsessionat per acostar el country als joves. D'aquest panorama va néixer "Sweetheart of the rodeo", el disc que inaugurava per al gran públic el country-rock, i que avui es considera un dels millors de la banda.

  01 The Byrds -"You ain't going nowhere"
  02 Bob Dylan & The Band -"You ain't going nowhere"
  03 The Byrds -"I am a pilgrim"
  04 The Byrds -"The Christian life"
  05 The Louvin Brothers -"The Christian life"
  06 The Byrds -"The Christian life (rehearsal #11)"
  07 The Byrds -"You're still on my mind"
  08 The Byrds -"Pretty boy Floyd"
  09 Woody Guthrie -"Pretty boy Floyd"
  10 The Byrds -"Hickory wind"
  11 The Byrds -"One hundred years from now"
  12 The Byrds -"Blue Canadian Rockies"
  13 The Byrds -"Life in prison"
  14 Merle Haggard -"Life in prison"
  15 The Byrds -"Nothing was delivered"
  16 Bob Dylan & The Band -"Nothing was delivered"

  Dels cinc membres originals de The Byrds, el 1968 només en quedaven dos. Buscant nous camins per mantenir la banda i gravar el sisè disc, van topar amb Gram Parsons, aleshores un músic poc conegut i obsessionat per acostar el country als joves. D'aquest panorama va néixer "Sweetheart of the rodeo", el disc que inaugurava per al gran públic el country-rock, i que avui es considera un dels millors de la banda. 01 The Byrds -"You ain't going nowhere" 02 Bob Dylan & The Band -"You ain't going nowhere" 03 The Byrds -"I am a pilgrim" 04 The Byrds -"The Christian life" 05 The Louvin Brothers -"The Christian life" 06 The Byrds -"The Christian life (rehearsal #11)" 07 The Byrds -"You're still on my mind" 08 The Byrds -"Pretty boy Floyd" 09 Woody Guthrie -"Pretty boy Floyd" 10 The Byrds -"Hickory wind" 11 The Byrds -"One hundred years from now" 12 The Byrds -"Blue Canadian Rockies" 13 The Byrds -"Life in prison" 14 Merle Haggard -"Life in prison" 15 The Byrds -"Nothing was delivered" 16 Bob Dylan & The Band -"Nothing was delivered"

 • "The kick inside", de Kate Bush
  Escolta àudio

  "The kick inside", de Kate Bush

  El debut de la britànica Kate Bush va ser tot un esdeveniment. Una noia molt jove, de 20 anys al moment de la publicació, feia una música molt complexa que va provocar l'atenció de diferents públics de tot el món. "The kick inside" és un gran disc de la història de la música. Un disc estrany, complex, on el rock progressiu es barreja amb el pop barroc de forma molt personal; un disc al qual el pas del temps ha situat en un lloc fora de modes.

  01 "Moving"
  02 "The saxophone song"
  03 "Strange phenomena"
  04 "Kite"
  05 "The man with the child in his eyes"
  06 "Wuthering heights"
  07 "James and the cold gun"
  08 "Feel it"
  09 "L'amour looks something like you"
  10 "Them heavy people"
  11 "The kick inside"

  El debut de la britànica Kate Bush va ser tot un esdeveniment. Una noia molt jove, de 20 anys al moment de la publicació, feia una música molt complexa que va provocar l'atenció de diferents públics de tot el món. "The kick inside" és un gran disc de la història de la música. Un disc estrany, complex, on el rock progressiu es barreja amb el pop barroc de forma molt personal; un disc al qual el pas del temps ha situat en un lloc fora de modes. 01 "Moving" 02 "The saxophone song" 03 "Strange phenomena" 04 "Kite" 05 "The man with the child in his eyes" 06 "Wuthering heights" 07 "James and the cold gun" 08 "Feel it" 09 "L'amour looks something like you" 10 "Them heavy people" 11 "The kick inside"

 • "Forever changes", de Love
  Escolta àudio

  "Forever changes", de Love

  L'estiu del 1967 a Califòrnia, l'estiu de l'amor, és l'apogeu hippy, i hi ha un munt de música molt diversa a la zona. Entre les moltes obres mítiques d'aquell any hi ha "Forever changes", tercer disc de la banda Love, un treball d'èxit discret en el seu moment i considerat avui un clàssic del folk psicodèlic.

  01 "Alone again or"
  02 "A House is not a motel"
  03 "Andmoreagain"
  04 "The daily planet"
  05 "Old man"
  06 "The red telephone"
  07 "Maybe the people would be the times or between Clark and Hilldale"
  08 "Live and let live"
  09 "The good humour man he sees everything like this"
  10 "Bummer in the summer"
  11 "You set the scene"

  L'estiu del 1967 a Califòrnia, l'estiu de l'amor, és l'apogeu hippy, i hi ha un munt de música molt diversa a la zona. Entre les moltes obres mítiques d'aquell any hi ha "Forever changes", tercer disc de la banda Love, un treball d'èxit discret en el seu moment i considerat avui un clàssic del folk psicodèlic. 01 "Alone again or" 02 "A House is not a motel" 03 "Andmoreagain" 04 "The daily planet" 05 "Old man" 06 "The red telephone" 07 "Maybe the people would be the times or between Clark and Hilldale" 08 "Live and let live" 09 "The good humour man he sees everything like this" 10 "Bummer in the summer" 11 "You set the scene"

 • "Honky château", d'Elton John
  Escolta àudio

  "Honky château", d'Elton John

  Els anys 70 van ser una època d'èxit grandiós per a Elton John. Va acumular set discos consecutius al cim de les llistes americanes, i alguns a les angleses. Curiosament, complia allò de "no ser profeta a casa seva". Si aquests èxits s'haguessin de concentrar en un sol disc, seria "Honky château" (1972), que conté el seu primer número 1, "Rocket man".

  01 Elton John - "Honky cat"
  02 Elton John - "Mellow"
  03 Elton John - "I think I'm going to kill myself"
  04 Elton John - "Susie (dramas)"
  05 Elton John - "Rocket man"
  06 Pearls Before Swine - "Rocket man"
  07 Elton John - "Salvation"
  08 Elton John - "Slave"
  09 Elton John - "Amy"
  10 Elton John - "Hercules"

  Els anys 70 van ser una època d'èxit grandiós per a Elton John. Va acumular set discos consecutius al cim de les llistes americanes, i alguns a les angleses. Curiosament, complia allò de "no ser profeta a casa seva". Si aquests èxits s'haguessin de concentrar en un sol disc, seria "Honky château" (1972), que conté el seu primer número 1, "Rocket man". 01 Elton John - "Honky cat" 02 Elton John - "Mellow" 03 Elton John - "I think I'm going to kill myself" 04 Elton John - "Susie (dramas)" 05 Elton John - "Rocket man" 06 Pearls Before Swine - "Rocket man" 07 Elton John - "Salvation" 08 Elton John - "Slave" 09 Elton John - "Amy" 10 Elton John - "Hercules"

 • "The soft bulletin", de The Flaming Lips
  Escolta àudio

  "The soft bulletin", de The Flaming Lips

  El 1999, els punkies i psicodèlics The Flaming Lips van decidir, en part forçats pel seu segell, Warner, fer un disc més comercial. El resultat va ser una obra mestra, el que es considera el seu millor àlbum, "The soft bulletin", on melodies un punt infantils es troben amb una producció rica i sorprenent.

  01 "Race for the price"
  02 "A spoonful weighs a ton"
  03 "The spark that bled"
  04 "The spiderbite song"
  05 "What is the light?"
  06 "The observar"
  07 "Waiting for a Superman"
  08 "The gash"
  09 "Feeling yourself disintegrate"
  10 "Sleeping on the roof"

  El 1999, els punkies i psicodèlics The Flaming Lips van decidir, en part forçats pel seu segell, Warner, fer un disc més comercial. El resultat va ser una obra mestra, el que es considera el seu millor àlbum, "The soft bulletin", on melodies un punt infantils es troben amb una producció rica i sorprenent. 01 "Race for the price" 02 "A spoonful weighs a ton" 03 "The spark that bled" 04 "The spiderbite song" 05 "What is the light?" 06 "The observar" 07 "Waiting for a Superman" 08 "The gash" 09 "Feeling yourself disintegrate" 10 "Sleeping on the roof"

 • "New York", de Lou Reed
  Escolta àudio

  "New York", de Lou Reed

  El 1989, més d'un pensava que Lou Reed ja havia dit tot allò que havia de dir. Després d'uns quants discos irregulars que no eren a l'altura del que havia fet en el passat, va sorprendre tothom amb un "New York", on tornava a allò més bàsic: dues guitarres, veu, baix i bateria. Però quan les cançons tenen tanta força en la seva construcció melòdica i lírica, no cal res més per fer un clàssic imprescindible.

  01 "Romeo had Juliette"
  02 "Halloween parade"
  03 "Dirty boulevard"
  04 "There is no time"
  05 "Last great american whale"
  06 "Busload of faith"
  07 "Sick of you"
  08 "Good morning, Mr. Waldheim"
  09 "Xmas in february"
  10 "Strawman"
  11 "Dime store mystery"

  El 1989, més d'un pensava que Lou Reed ja havia dit tot allò que havia de dir. Després d'uns quants discos irregulars que no eren a l'altura del que havia fet en el passat, va sorprendre tothom amb un "New York", on tornava a allò més bàsic: dues guitarres, veu, baix i bateria. Però quan les cançons tenen tanta força en la seva construcció melòdica i lírica, no cal res més per fer un clàssic imprescindible. 01 "Romeo had Juliette" 02 "Halloween parade" 03 "Dirty boulevard" 04 "There is no time" 05 "Last great american whale" 06 "Busload of faith" 07 "Sick of you" 08 "Good morning, Mr. Waldheim" 09 "Xmas in february" 10 "Strawman" 11 "Dime store mystery"

 • "Achtung baby", de U2
  Escolta àudio

  "Achtung baby", de U2

  U2, després de triomfar mundialment amb "The Joshua Tree" el 1987, van dir que no només volien ser la banda més gran del món, sinó també la millor. Comptant de nou amb Daniel Lanois i Brian Eno com a productors, van mirar d'apujar el llistó, elevant a un altre nivell el rock que havien practicat durant tota una dècada. Ho van aconseguir amb "Achtung baby", del 1991, on hi afegeixen tocs electrònics i industrials a cançons d'estructura clàssica.

  01 "Zoo station"
  02 "Even better than the real thing"
  03 "One"
  04 "Until the end of the world"
  05 "Who's gona ride your wild horses?"
  06 "The fly"
  07 "Mysterious ways"
  08 "Ultra-violet"
  09 "Acrobat"
  10 "Love is blindness"

  U2, després de triomfar mundialment amb "The Joshua Tree" el 1987, van dir que no només volien ser la banda més gran del món, sinó també la millor. Comptant de nou amb Daniel Lanois i Brian Eno com a productors, van mirar d'apujar el llistó, elevant a un altre nivell el rock que havien practicat durant tota una dècada. Ho van aconseguir amb "Achtung baby", del 1991, on hi afegeixen tocs electrònics i industrials a cançons d'estructura clàssica. 01 "Zoo station" 02 "Even better than the real thing" 03 "One" 04 "Until the end of the world" 05 "Who's gona ride your wild horses?" 06 "The fly" 07 "Mysterious ways" 08 "Ultra-violet" 09 "Acrobat" 10 "Love is blindness"

 • "Grace", de Jeff Buckley
  Escolta àudio

  "Grace", de Jeff Buckley

  El fill de Tim Buckley es va convertir en mite quan, pocs anys després d'haver publicat l'impressionant "Grace", moria ofegat en un afluent del Mississipí. Va ser una notícia tristíssima per a tothom que havia trobat una veu absolutament personal en aquell jove de 30 anys. Un cop acceptada la desgràcia, estem agraïts que en el seu pas pel món deixés aquesta màgica obra d'art de només deu cançons que es considera un dels millors discos de la història.

  01 "Mojo pin"
  02 "Grace"
  03 "Last goodbye"
  04 "Lilac wine"
  05 "So real"
  06 "Hallelujah"
  07 "Lover, you should have come over"
  08 "Corpus christi carol"
  09 "Dream brother"


  El fill de Tim Buckley es va convertir en mite quan, pocs anys després d'haver publicat l'impressionant "Grace", moria ofegat en un afluent del Mississipí. Va ser una notícia tristíssima per a tothom que havia trobat una veu absolutament personal en aquell jove de 30 anys. Un cop acceptada la desgràcia, estem agraïts que en el seu pas pel món deixés aquesta màgica obra d'art de només deu cançons que es considera un dels millors discos de la història. 01 "Mojo pin" 02 "Grace" 03 "Last goodbye" 04 "Lilac wine" 05 "So real" 06 "Hallelujah" 07 "Lover, you should have come over" 08 "Corpus christi carol" 09 "Dream brother"

 • "Easter", de Patti Smith
  Escolta àudio

  "Easter", de Patti Smith

  Patti Smith és un mite amb una trajectòria musical irregular, amb aparicions i desaparicions. De la seva primera fornada, amb el nom de Patti Smith Group, hi ha quatre discos. Escoltarem el seu importantíssim tercer àlbum, "Easter", del 1978. Segons la crítica, la impossible fusió de Lou Reed, The Doors, Rimbaud, MC5 i Bruce Springsteen.

  01 Patti Smith - "Till victory"
  02 Bob Seger - "Old time rock and roll"
  03 Patti Smith - "Space monkey"
  04 Patti Smith - "Because the night"
  05 Bruce Springsteen -"Because the night (demo)"
  06 Patti Smith - "Ghost dance"
  07 Patti Smith - "Babelogue"
  08 Patti Smith - "Rock and Roll nigger"
  09 Patti Smith - "Privilege"
  10 Patti Smith - "We three"
  11 R.E.M. - "E-bow the letter"
  12 Patti Smith - "Easter"

  Patti Smith és un mite amb una trajectòria musical irregular, amb aparicions i desaparicions. De la seva primera fornada, amb el nom de Patti Smith Group, hi ha quatre discos. Escoltarem el seu importantíssim tercer àlbum, "Easter", del 1978. Segons la crítica, la impossible fusió de Lou Reed, The Doors, Rimbaud, MC5 i Bruce Springsteen. 01 Patti Smith - "Till victory" 02 Bob Seger - "Old time rock and roll" 03 Patti Smith - "Space monkey" 04 Patti Smith - "Because the night" 05 Bruce Springsteen -"Because the night (demo)" 06 Patti Smith - "Ghost dance" 07 Patti Smith - "Babelogue" 08 Patti Smith - "Rock and Roll nigger" 09 Patti Smith - "Privilege" 10 Patti Smith - "We three" 11 R.E.M. - "E-bow the letter" 12 Patti Smith - "Easter"

 • "Aftermath", de The Rolling Stones
  Escolta àudio

  "Aftermath", de The Rolling Stones

  A finals del 1965, els Beatles publicaven "Rubber soul", disc de maduresa, més complex i divers que els anteriors. I els Stones s'hi van tornar amb el seu millor treball fins al moment. Es tracta d'"Aftermath", que va sortir a la primavera del 1966 i estableix una nova era, dominada per àlbums conceptuals. És la primera obra mestra composta per la parella Jagger/Richards.

  01 "Mother's little helper"
  02 "Stupid girl"
  03 "Lady Jane"
  04 "Under my thumb"
  05 "Doncha bother me"
  06 "Flight 505"
  07 "High and dry"
  08 "Out of time"
  09 "It's not easy"
  10 "I am waiting"
  11 "Take it or leave it"
  12 "Think"
  13 "What to do"
  14 "Paint it black"

  A finals del 1965, els Beatles publicaven "Rubber soul", disc de maduresa, més complex i divers que els anteriors. I els Stones s'hi van tornar amb el seu millor treball fins al moment. Es tracta d'"Aftermath", que va sortir a la primavera del 1966 i estableix una nova era, dominada per àlbums conceptuals. És la primera obra mestra composta per la parella Jagger/Richards. 01 "Mother's little helper" 02 "Stupid girl" 03 "Lady Jane" 04 "Under my thumb" 05 "Doncha bother me" 06 "Flight 505" 07 "High and dry" 08 "Out of time" 09 "It's not easy" 10 "I am waiting" 11 "Take it or leave it" 12 "Think" 13 "What to do" 14 "Paint it black"

Anar al contingut