TOTS ELS ÀUDIOS

 • Innoba, la incubadora de projectes socials i solidaris
  Escolta àudio

  Innoba, la incubadora de projectes socials i solidaris

  Aquesta nova incubadora, instal·lada a l'antiga fàbrica tèxtil Can Jaumandreu, a Barcelona, vol promoure i impulsar iniciatives socials i solidàries. Ja n'acull nou. Durant tres anys les ajudaran a fer-se grans i a tirar endavant soles.

 • Jubilacions mínimes després d'haver cotitzat més de 30 anys
  Escolta àudio

  Jubilacions mínimes després d'haver cotitzat més de 30 anys

  A Catalunya hi ha més de 200.000 aturats de llarga durada majors de 45 anys. Molts d'ells, en risc d'exclusió. Tenen problemes per trobar feina, i els que finalment n'aconsegueixen, és amb contractes que els retallaran la pensió.

 • Llonganisses de Vic al Harrods
  Escolta àudio

  Llonganisses de Vic al Harrods

  Casa Riera Ordeix és l'única productora artesana de llonganissa de Vic que queda a la capital d'Osona. El seu producte gurmet s'exporta a diversos mercats, i des de fa tres anys les seves instal·lacions són visitables.

 • Vira brands, 114 anys d'innovació en la indústria pastissera
  Escolta àudio

  Vira brands, 114 anys d'innovació en la indústria pastissera

  És una empresa que combina tradició i modernitat per continuar sent capdavantera en el camp de la xocolata. Actualment té més de 100 treballadors i exporta un 60% de la seva producció.

 • Quins són els carrers comercials més cars del món?
  Escolta àudio

  Quins són els carrers comercials més cars del món?

  El Portal de l'Àngel repeteix, un any més, com l'avinguda amb els preus de lloger més alts de l'Estat. Amb unes rendes que s'enfilen fins als 3.360 euros al metre quadrat l'any, el carrer de la capital catalana ja encadena nou anys consecutius al capdamunt del rànquing de la consultora Cushman & Wakefield, seguit de prop per Preciados, a Madrid.

 • Què en saben, els barcelonins, de les "smart cities?
  Escolta àudio

  Què en saben, els barcelonins, de les "smart cities?

  Diversos rànquings situen Barcelona entre les 30 ciutats més intel·ligents del món. Tot i això, no tothom n'està al corrent. Per començar a canviar aquesta situació, aquesta setmana ha tingut lloc a Barcelona la Smart City Week.

 • Barcelona i 50 ciutats més es reuniran per afrontar la regulació d'Uber, Glovo i Airbnb
  Escolta àudio

  Barcelona i 50 ciutats més es reuniran per afrontar la regulació d'Uber, Glovo i Airbnb

  Dimarts que ve, en el marc de l'Smart City Expo Congress a Barcelona, es presentarà una declaració conjunta que firmen 50 ciutats d'arreu del món, entre les quals Madrid, Amsterdam o Nova York.

 • Després del vaivé del Suprem, Pedro Sánchez tira pel dret
  Escolta àudio

  Després del vaivé del Suprem, Pedro Sánchez tira pel dret

  El Consell de Ministres aprovarà demà una modificació legislativa perquè siguin els bancs i no els clients els que paguin l'impost de les hipoteques. Als jutges del Suprem, el president del govern espanyol els demana autocrítica. No creu, però, que quedi tocada la seva credibilitat.

 • Futurs executius descobreixen la Barcelona més competitiva
  Escolta àudio

  Futurs executius descobreixen la Barcelona més competitiva

  Estudiants d'ESADE, IESE i EADA del màster en Administració i Direcció d'Empreses visiten en un dia una gran empresa, un centre de recerca i un equipament cultural a Barcelona. Els ho expliquen els responsables que els han impulsat. Perquè quan acabin, s'emportin de Barcelona no només una imatge de postal, sinó la idea d'una ciutat d'excel·lència a nivell competitiu.

 • La vaga de Renfe i les marxes lentes dels camions marquen un inici de pont complicat
  Escolta àudio

  La vaga de Renfe i les marxes lentes dels camions marquen un inici de pont complicat

  Als trens, la CGT ha convocat vaga a Renfe i Adif tot el dia per denunciar, entre altres aspectes, falta de personal. Afecta sobretot revisors i conductors. Per pal·liar els efectes de l'aturada, ja s'han dictat serveis mínims. I a les carreteres, els transportistes de Tarragona i Lleida tornaran a fer marxes lentes la tarda de dimecres contra l'obligació de sortir d'alguns trams de les carreteres N-340 i N-240 i circular per l'autopista. Aquesta vegada no s'hi afegiran els de Barcelona i Girona.

 • El sector de la pell, agrupat en un mateix clúster
  Escolta àudio

  El sector de la pell, agrupat en un mateix clúster

  El sector de la pell a Catalunya s'acaba d'agrupar sota un paraigua comú. És el Leather Cluster Barcelona, on empreses i universitats treballen conjuntament. Igualada, a l'Anoia, és el centre d'activitat principal, amb el màster i el doctorat en Enginyeria de la pell i amb més de la meitat de les empreses del sector. Altres punts són Montornès del Vallès, al Vallès Oriental, Osona i Olot, a la Garrotxa. Entre tots facturen 300 milions d'euros anuals.

 • Per què ha de ser més llarg el permís de maternitat que el de paternitat?
  Escolta àudio

  Per què ha de ser més llarg el permís de maternitat que el de paternitat?

  El Tribunal Constitucional no considera discriminatori que el permís de paternitat duri menys que el de maternitat. L'alt tribunal creu que la diferència de dies es justifica pel fet que la dona té l'embaràs i el part, unes realitats biològiques que s'han de protegir obligatòriament. Segons el Constitucional, el permís de paternitat, en canvi, està pensat per afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar, per fomentar que pares i mares siguin responsables tots dos de la cura dels fills comuns.

 • Cliensol: dispositius per controlar el rebut de la llum
  Escolta àudio

  Cliensol: dispositius per controlar el rebut de la llum

  Segons un estudi de FACUA, el rebut d'un usuari mitjà ha pujat un 85% els últims 15 anys. El sensor d'electricitat de Cliensol és un aparell semblant a un "router", que val uns 200 euros i que s'instal·la l'usuari. Mitjançant una aplicació, l'usuari pot accedir a informació minut a minut del seu consum, com si es tractés d'una factura de telèfon. Cliensol preveu que, en un termini de 3 o 4 anys, el dispositiu serà obligatori als habitatges.

 • La cervesa artesana, un boom?
  Escolta àudio

  La cervesa artesana, un boom?

  És un fenomen nascut encara no fa 15 anys al país, però que ha tingut un creixement exponencial. Les últimes dades del Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, del 2016, xifren en més d'un centenar els productors que hi ha a Catalunya. Ja elaboren més de tres milions de litres l'any de cervesa artesana.

 • Guitarres amb fibra de carboni
  Escolta àudio

  Guitarres amb fibra de carboni

  L'empresa Miil començarà a fabricar al 2019 unes guitarres que revolucionaran el mercat. Incorporen una tecnologia innovadora que fins ara només es feia servir en sectors com l'espacial o l'automobilístic.

Anar al contingut