TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les "brandships": El nou format de botiga de les grans marques
  Escolta àudio

  Les "brandships": El nou format de botiga de les grans marques

  Avui comença la tercera edició de la setmana del comerç, una iniciativa per donar a conèixer la importància social i econòmica del sector. Entitats i associacions de comerciants d'arreu del país organitzen fins a 160 activitats i se celebren debats sobre l'adaptació de les petites botigues i les grans marques a les noves necessitats dels clients.

 • El primer plat que absorbeix calories
  Escolta àudio

  El primer plat que absorbeix calories

  Una "start-up" de cinc joves, tres de Barcelona i dos del País Basc, crea un plat de porcellana que ajuda a conservar la línia. L'invent filtra l'excés de greix del menjar a través d'uns foradets. En un àpat normal pot arribar a reduir fins a 200 calories.

 • Falta educació i formació dels consumidors per entendre les etiquetes dels productes
  Escolta àudio

  Falta educació i formació dels consumidors per entendre les etiquetes dels productes

  Avui se celebra el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors. El va instaurar l'ONU al 1983 per conscienciar la societat de les garanties de salut i de seguretat que ha d'exigir en els productes que compra. Tot i haver millorat molt en l'etiquetatge dels productes, sobretot alimentaris, queda molt camí per fer en l'educació i la formació dels mateixos consumidors.

 • Pallarès, la ganiveteria que ha forjat més que una marca
  Escolta àudio

  Pallarès, la ganiveteria que ha forjat més que una marca

  La Ganiveteria Pallarès, creada el 1917, és l'única supervivent de la important indústria ganivetera que hi va haver a Solsona. Els seus ganivets, sobretot les navalles, són força populars a Catalunya i en altres punts de l'Estat. I s'han forjat una fama creixent en altres països.

 • Si t'adaptes bé als canvis, ets el perfil de treballador que ara busquen les empreses
  Escolta àudio

  Si t'adaptes bé als canvis, ets el perfil de treballador que ara busquen les empreses

  Una bona formació o l'experiència ja no són els requisits indispensables per accedir a una feina. Les empreses cada vegada valoren més que el treballador s'adapti als canvis que comporta la transformació digital i de recursos humans que estan vivint. En aquest reportatge veurem què busquen i què ofereixen als treballadors tres empreses de diferent antiguitat: Olympys, Strands i Exper Systems.

 • El negoci de la neu
  Escolta àudio

  El negoci de la neu

  La importància de l'esquí per a l'economia del Pirineu és inqüestionable, però el canvi climàtic obligarà les estacions a millorar els equipaments i diversificar les activitats.

 • La Farga estrena una línia de producció de colada contínua de coure, única al món
  Escolta àudio

  La Farga estrena una línia de producció de colada contínua de coure, única al món

  L'empresa de les Masies de Voltregà, a Osona, ha invertit quinze milions d'euros en aquest ambiciós projecte. Amb la nova línia, dissenyada expressament per la companyia, es guanya en capacitat productiva i prestacions. La Farga és un hòlding familiar amb més de 210 anys d'història, líder mundial en solucions de coure i en tecnologia de reciclatge d'aquest material.

 • El sector empresarial també s'enfila al patinet elèctric
  Escolta àudio

  El sector empresarial també s'enfila al patinet elèctric

  El boom del patinet elèctric a les ciutats també entra en circulació al món empresarial. Treballadors de serveis de seguretat i encarregats a grans magatzems de logística ja els fan servir per desplaçar-se. Són econòmics, de manteniment fàcil i ocupen poc espai. L'empresa Trombers, amb fàbrica a Polinyà, al Vallès Occidental, n'ha dissenyat un per als treballadors encarregats de la neteja dels carrers de les ciutats. L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha estat un dels primers municipis que els ha integrat a la seva brigada municipal.

 • La innovació tecnològica i l'esport es reuneixen a Barcelona
  Escolta àudio

  La innovació tecnològica i l'esport es reuneixen a Barcelona

  Barcelona s'està consolidant com un pol d'atracció per a empreses de nova creació enfocades a buscar solucions tecnològiques per al món de l'esport. Aproximadament el 60% de les "start- ups" del sector ja responen a aquest model impulsat entre altres motius pel trasllat a Barcelona del hub d'innovació d'Asics després que el Barça obrís el seu.

 • FIRES ARTESANES: COM SURTEN ELS NÚMEROS?
  Escolta àudio

  FIRES ARTESANES: COM SURTEN ELS NÚMEROS?

  Per a un artesà, una fira representa una inversió diària que oscil·la entre els 20 i els 75 euros. Normalment, els artesans s'agrupen en associacions per vendre els seus productes. Sovint ho fan a les fires que ells mateixos organitzen, amb el permís municipal corresponent. Altres vegades és l'Ajuntament qui ho fa, o també hi ha empreses organitzadores. A Catalunya hi ha gairebé 2.500 artesans acreditats amb el carnet que emet la Generalitat.

 • José Combalía, 95 anys coronant ampolles
  Escolta àudio

  José Combalía, 95 anys coronant ampolles

  És possiblement l'empresa de taps corona -coneguts popularment com a xapes- més antiga del món i l'única que queda a l'Estat. Té fàbrica a Sant Feliu de Buixalleu i la dirigeix la quarta generació de la família del fundador, que és qui li dona el nom: José Combalía. Cada dia en surten 25 milions de taps corona.

 • 40 anys fabricant glaçons
  Escolta àudio

  40 anys fabricant glaçons

  Bugy Bugy, ara Hielos de Vitoria, va néixer a Barcelona de la mà de tres socis. Al matí feien gel amb una màquina i a la tarda el repartien amb moto als seus clients. Actualment és una de les principals productores de gel de la Península i l'empresa líder tant a Barcelona com la seva àrea metropolitana.

 • El gegant del "coworking" WeWork obrirà dues seus més a Barcelona aquest 2019
  Escolta àudio

  El gegant del "coworking" WeWork obrirà dues seus més a Barcelona aquest 2019

  En aquest reportatge de Montse Poblet ens passegem per la seu de WeWork al 22@. La "start-up" americana és un dels referents mundials en la gestió d'espais compartits de treball per a empreses i acull una comunitat de més de 300.000 persones.

 • Abacus: "Educar en valors és deixar de vendre pistoles de joguina a les nostres botigues"
  Escolta àudio

  Abacus: "Educar en valors és deixar de vendre pistoles de joguina a les nostres botigues"

  Aquesta és la filosofia que ha mogut Abacus des que es va crear, fa 50 anys. La cooperativa va néixer el 1968 de la mà de 200 professors i pares relacionats amb el moviment de renovació pedagògica Rosa Sensat per cobrir les necessitats bàsiques per a l'educació. Amb 50 botigues, la seva oferta continua sent el material escolar i la papereria, però l'aposta més important és la joguina educativa. En aquest reportatge podeu conèixer el passat, el present i els reptes de futur de la cooperativa.

 • Innoba, la incubadora de projectes socials i solidaris
  Escolta àudio

  Innoba, la incubadora de projectes socials i solidaris

  Aquesta nova incubadora, instal·lada a l'antiga fàbrica tèxtil Can Jaumandreu, a Barcelona, vol promoure i impulsar iniciatives socials i solidàries. Ja n'acull nou. Durant tres anys les ajudaran a fer-se grans i a tirar endavant soles.

Anar al contingut