TOTS ELS ÀUDIOS

 • Mitjons antilesions
  Escolta àudio

  Mitjons antilesions

  Els fabrica una empresa catalana, ArchMax, que s'ha fet un nom en l'elit dels corredors de muntanya. Reconeguts podòlegs i esportistes n'han validat l'eficàcia. Actualment té més de 300 productes en catàleg i ja ven a una vintena de països.

 • Boumort Indòmit, de ruta pel Pirineu amb productes de km 0
  Escolta àudio

  Boumort Indòmit, de ruta pel Pirineu amb productes de km 0

  Tres empreses de l'Alt Pirineu i l'Aran han decidit constituir-se com a cooperativa per potenciar els seus productes i serveis turístics de guiatge de fauna i flora. Boumort Indòmit es vol desmarcar de l'estigma d'un territori despoblat i crear una marca d'ecoturisme amb identitat pròpia.

 • Anar a comprar: una odissea per a les persones cegues
  Escolta àudio

  Anar a comprar: una odissea per a les persones cegues

  Alblin és la primera botiga electrònica del món que ven productes etiquetats en braille. L'objectiu d'aquest projecte, impulsat per un estudiant de la UOC, és facilitar les compres a les persones amb discapacitat visual. La web funciona amb tecnologia accessible com el lector de pantalla, que tradueix el text escrit a format de veu. Ara, Alblin busca finançament per ser rendible.

 • El talent digital és la matèria primera de la nova economia
  Escolta àudio

  El talent digital és la matèria primera de la nova economia

  Formar, atraure i retenir el talent digital és el principal repte de les administracions i les empreses en la revolució industrial 4.0. En aquest reportatge de l'"Economia i empresa", abordem aquest debat obert des de 5 punts de vista diferents, però complementaris.

 • Formar i atraure talent, el gran repte de la Revolució Industrial 4.0
  Escolta àudio

  Formar i atraure talent, el gran repte de la Revolució Industrial 4.0

  El talent és la matèria primera de la nova economia. En plena transformació digital, l'escassedat de professionals qualificats està afectant les empreses, els seus models de negoci i els seus marges de beneficis. En aquest reportatge abordem aquest debat des de la perspectiva de les institucions, de les tecnològiques, del negoci, dels recursos humans i del formador.

 • Iogurt Danone: 100 anys de salut i innovació
  Escolta àudio

  Iogurt Danone: 100 anys de salut i innovació

  Fa un segle naixia a Barcelona el iogurt Danone, un aliment a base de ferments làctics per ajudar les persones amb malalties intestinals. Era l'embrió de la primera empresa que va comercialitzar a gran escala el iogurt arreu del món. Avui en dia Danone és un grup mundial líder en alimentació i begudes que ven 218 productes diferents a 120 països.

 • Parlem, el pas de "start-up" a companyia
  Escolta àudio

  Parlem, el pas de "start-up" a companyia

  Cinc anys després de la seva creació, l'operadora de telefonia de Catalunya fa un salt endavant i té com a objectiu convertir-se en el pal de paller d'un futur grup de telecomunicacions català. Per aconseguir-ho inicia una etapa de creixement amb l'obertura de botigues físiques, l'adquisició de petites i mitjanes empreses i el llançament de serveis de televisió equiparables als que avui dia ofereixen altres plataformes.

 • Pescadors de plàstic
  Escolta àudio

  Pescadors de plàstic

  L'acumulació de deixalles al mar posa contra les cordes els ecosistemes i s'està convertint en un maldecap per als pescadors, que s'han convertit en escombriaires accidentals. En l'últim any, als 14 ports d'arrossegament que participen en el projecte "Marviva-Upcycling the Oceans", s'han recollit més de 60 tones de residus. També parlem de les "torres de biodiversitat", unes estructures de nou metres perquè hi puguin nidificar diferents espècies.

 • La Daurada Group, un indret únic a Vilanova
  Escolta àudio

  La Daurada Group, un indret únic a Vilanova

  Des de fa 8 anys, a la punta de l'espigó de ponent de la capital del Garraf, hi ha un bar-restaurant-sala de festes que ha anat creixent i s'ha convertit en un complex d'oci i gastronomia obert a tothom. La seva ubicació, única en aquest tram de la costa de Barcelona, el fa un lloc molt buscat, sobretot a l'estiu, perquè té el mar a tocar, vista directa a la platja i una bona ubicació per veure les postes de sol. És el 8è any d'una concessió de ports de 15 anys. Fins ara s'hi han invertit 4 milions d'euros i pot arribar a acollir en els seus diferents espais 2.500 persones alhora. És un reportatge de la Montse Jené.

 • Ara pots encendre i apagar un llum de casa teva a través del teu telèfon o tauleta
  Escolta àudio

  Ara pots encendre i apagar un llum de casa teva a través del teu telèfon o tauleta

  I apujar i abaixar una persiana o obrir una porta. Són algunes de les funcions que permeten fer les aplicacions de fotorealisme i videorealisme de la companyia Delta Dore. L'empresa, amb seu a Rubí, presenta totes aquestes novetats en una casa domòtica a la Diagonal de Barcelona. Ho podeu escoltar en aquest reportatge de l'"Economia i empresa" de Catalunya Informació.

 • BSearcular. El plàstic, del mar a la moda
  Escolta àudio

  BSearcular. El plàstic, del mar a la moda

  Es poden utilitzar els envasos que es llencen al mar i fabricar teixit per fer-ne peces de roba? Doncs sí. Això és el que vol fer el projecte BSearcular. El promou Epson i té la col·laboració de diferents companyies com Seaqual, l'escola de disseny LCI Barcelona i el taller d'impressió Maza Coatelier. La d'aquest any és la primera edició i els ideòlegs ja pensen a exportar-lo a altres ciutats, com és el cas de Porto. El naixement del projecte coincideix amb la celebració a Barcelona d'una fira internacional sobre maquinària tèxtil.

 • Fira Biocultura: l'aparador de la bona salut del sector biològic i ecològic
  Escolta àudio

  Fira Biocultura: l'aparador de la bona salut del sector biològic i ecològic

  Totes les novetats en aliments, cosmètica, perruqueria, productes d'higiene, roba i decoració ecològiques es poden trobar des d'avui fins diumenge al Palau Sant Jordi de Barcelona en la 26a edició de Biocultura, la fira de productes ecològics i consum responsable de referència del sector. L'increment d'espais i del nombre d'expositors és una clara mostra del bon moment que viu la producció ecològica a casa nostra.

 • Conserves Ferrer, una empresa amb molta salsa
  Escolta àudio

  Conserves Ferrer, una empresa amb molta salsa

  Conserves Ferrer va néixer el 1964 com un petit negoci familiar. Ara tenen 66 treballadors i facturen més de 14 milions d'euros. Són un referent en salses, amb la de calçots com a estrella, tot i que elaboren molts altres productes: conserves de peix, cremes, llegums, pizzes i plats preparats, entre d'altres.

 • Transformació digital en empreses de l'Anoia
  Escolta àudio

  Transformació digital en empreses de l'Anoia

  Algunes empreses d'aquesta comarca han implantat canvis per aprofitar millor els recursos. S'aprofita la tecnologia per millorar els processos de l'empresa i fer-la més competitiva. Des de la Unió Empresarial de l'Anoia s'anima les empreses a fer aquest canvi al més aviat possible, aprofitant els milers de dades de tota mena que ens ofereix la digilització. Ens fixem en dues maneres de fer aquest canvi: l'economia circular per trencar amb el model de produir-consumir-llençar i la revolució 4.0.

 • Robin Brick: el salvador de la botiga física amb eines de la botiga online
  Escolta àudio

  Robin Brick: el salvador de la botiga física amb eines de la botiga online

  La "start-up" catalana Robin Brick ha creat un software basat en la intel·ligència artificial per ajudar els comerços minoristes a identificar problemes i recomanar millores que poden aplicar a temps real i així augmentar les vendes.

Anar al contingut