TOTS ELS ÀUDIOS

 • Better Care, dades i algoritmes que ajuden a curar els pacients
  Escolta àudio

  Better Care, dades i algoritmes que ajuden a curar els pacients

  L'empresa sabadellenca Better Care ha ideat un software que recull i processa les dades de tots els aparells que es connecten per fer el seguiment dels malalts hospitalitzats. Ara treballen en un sistema que, a partir d'aquestes dades, sigui capaç de preveure l'evolució del pacient i anticipar-se a possibles empitjoraments.

 • Carn fresca amb un clic
  Escolta àudio

  Carn fresca amb un clic

  Fer una comanda de carn fresca mai havia estat tan fàcil. Banzaai Market és una "start-up" lleidatana, formada per l'Arnau Bresolí i el Roger Vidal, que ha creat la primera web a l'Estat dedicada a la venda online d'aquest producte. Opera des de l'octubre del 2019 i volen que tant restauradors com particulars se sumin a la proposta i optin per comprar amb un clic.

 • Peusa: energia elèctrica de proximitat
  Escolta àudio

  Peusa: energia elèctrica de proximitat

  En plena època d'oligopolis energètics i de grans companyies de gas i electricitat, al Pirineu encara hi sobreviu una petita empresa elèctrica que produeix la seva pròpia energia i la distribueix a milers de clients del territori: Peusa. És un reportatge d'Eloi Barrera.

 • Cosmètica natural per a un públic "millennial"
  Escolta àudio

  Cosmètica natural per a un públic "millennial"

  Tres joves enginyers químics han creat una start-up, Freshly Cosmetics, a partir de l'experiència de la mare d'un d'ells. Ara, després de batre rècords a internet, han obert la seva primera botiga física a Barcelona.

 • PRENOMICS; Les dades són el present
  Escolta àudio

  PRENOMICS; Les dades són el present

  Minority Report ja no és el futur. La policia de Sabadell treballa com a la pel·lícula gràcies a una eina ideada per dos joves matemàtics que analitza les dades de les empreses i permet tenir informació útil i en temps real. Els fundadors de la start-up Prenomics, Roger Agustín i Eloi Marín, ens expliquen aquest i altres usos de la seva solució.

 • Projecte Qualify: més qualitat, menys frau
  Escolta àudio

  Projecte Qualify: més qualitat, menys frau

  Les empreses Bodegues Sumarroca i Simón Coll han estat seleccionades per participar al projecte europeu Qualify, que té l'objectiu de millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses del sector agroalimentari. En el projecte, liderat per la Generalitat, també hi participen empreses de Grècia, França, Bulgària, Estònia i Eslovènia.

 • La cooperativa de salut COS incorpora dos boxs d'odontologia i un de ginecologia
  Escolta àudio

  La cooperativa de salut COS incorpora dos boxs d'odontologia i un de ginecologia

  I aquesta setmana, a l'"Economia i empresa", amb David Àngela coneixerem una iniciativa pionera a casa nostra i a la resta de l'Estat. Avui, David, coneixerem una mica les interioritats de la cooperativa de salut COS.

 • Xkelet i prou d'enguixats
  Escolta àudio

  Xkelet i prou d'enguixats

  L'empresa catalana Xkelet està introduint al mercat sanitari un sistema revolucionari per substituir el guix, els termoplàstics o les ortesis per immobilitzar fractures i altres lesions. Una fèrula feta a mida i impresa en 3D que pretén solucionar els problemes dels mètodes tradicionals. Fa 5 anys que la desenvolupen i esperen fer el salt definitiu l'any que ve.

 • Del Born al món: Visitem el forn de fruita seca més antic de Catalunya, el preferit de Ferran Adrià
  Escolta àudio

  Del Born al món: Visitem el forn de fruita seca més antic de Catalunya, el preferit de Ferran Adrià

  L'empresa Casa Gispert conserva el forn de llenya de fruita seca més antic de Catalunya: data del 1851. És un dels establiments de Barcelona catalogats com a emblemàtics. El sistema de torrat és tan exquisit que els millors pastissers i xefs com Ferran Adrià hi van a comprar la fruita seca. El que va començar com una petita botiga del Born ara és una gran empresa que exporta a tot el món.

 • De campanes a paelles, cinc segles d'història
  Escolta àudio

  De campanes a paelles, cinc segles d'història

  L'empresa Castey, que elabora paelles i parament de cuina, té el bagatge de la foneria Barberí, que es va instal·lar a Olot cap al 1544. Van fer les campanes de la catedral de Girona. Descobreix l'evolució d'una empresa que avui és pionera en productes de cuina i té plans d'expandir-se a nous països.

 • El negoci de les dades, l'or del segle XXI
  Escolta àudio

  El negoci de les dades, l'or del segle XXI

  Cada vegada hi ha més empreses que fan negoci amb les dades personals dels consumidors. Per fer-hi front, va néixer Reclamadatos, una "start-up" que ajuda els usuaris a protegir les seves dades i a reclamar els drets i indemnitzacions econòmiques que preveu el nou reglament europeu. L'empresa ha completat una ronda de finançament de 100.000 euros.

 • Mitjons antilesions
  Escolta àudio

  Mitjons antilesions

  Els fabrica una empresa catalana, ArchMax, que s'ha fet un nom en l'elit dels corredors de muntanya. Reconeguts podòlegs i esportistes n'han validat l'eficàcia. Actualment té més de 300 productes en catàleg i ja ven a una vintena de països.

 • Boumort Indòmit, de ruta pel Pirineu amb productes de km 0
  Escolta àudio

  Boumort Indòmit, de ruta pel Pirineu amb productes de km 0

  Tres empreses de l'Alt Pirineu i l'Aran han decidit constituir-se com a cooperativa per potenciar els seus productes i serveis turístics de guiatge de fauna i flora. Boumort Indòmit es vol desmarcar de l'estigma d'un territori despoblat i crear una marca d'ecoturisme amb identitat pròpia.

 • Anar a comprar: una odissea per a les persones cegues
  Escolta àudio

  Anar a comprar: una odissea per a les persones cegues

  Alblin és la primera botiga electrònica del món que ven productes etiquetats en braille. L'objectiu d'aquest projecte, impulsat per un estudiant de la UOC, és facilitar les compres a les persones amb discapacitat visual. La web funciona amb tecnologia accessible com el lector de pantalla, que tradueix el text escrit a format de veu. Ara, Alblin busca finançament per ser rendible.

 • El talent digital és la matèria primera de la nova economia
  Escolta àudio

  El talent digital és la matèria primera de la nova economia

  Formar, atraure i retenir el talent digital és el principal repte de les administracions i les empreses en la revolució industrial 4.0. En aquest reportatge de l'"Economia i empresa", abordem aquest debat obert des de 5 punts de vista diferents, però complementaris.

Anar al contingut