TOTS ELS ÀUDIOS

 • Iogurt Danone: 100 anys de salut i innovació
  Escolta àudio

  Iogurt Danone: 100 anys de salut i innovació

  Fa un segle naixia a Barcelona el iogurt Danone, un aliment a base de ferments làctics per ajudar les persones amb malalties intestinals. Era l'embrió de la primera empresa que va comercialitzar a gran escala el iogurt arreu del món. Avui en dia Danone és un grup mundial líder en alimentació i begudes que ven 218 productes diferents a 120 països.

 • Parlem, el pas de "start-up" a companyia
  Escolta àudio

  Parlem, el pas de "start-up" a companyia

  Cinc anys després de la seva creació, l'operadora de telefonia de Catalunya fa un salt endavant i té com a objectiu convertir-se en el pal de paller d'un futur grup de telecomunicacions català. Per aconseguir-ho inicia una etapa de creixement amb l'obertura de botigues físiques, l'adquisició de petites i mitjanes empreses i el llançament de serveis de televisió equiparables als que avui dia ofereixen altres plataformes.

 • Pescadors de plàstic
  Escolta àudio

  Pescadors de plàstic

  L'acumulació de deixalles al mar posa contra les cordes els ecosistemes i s'està convertint en un maldecap per als pescadors, que s'han convertit en escombriaires accidentals. En l'últim any, als 14 ports d'arrossegament que participen en el projecte "Marviva-Upcycling the Oceans", s'han recollit més de 60 tones de residus. També parlem de les "torres de biodiversitat", unes estructures de nou metres perquè hi puguin nidificar diferents espècies.

 • La Daurada Group, un indret únic a Vilanova
  Escolta àudio

  La Daurada Group, un indret únic a Vilanova

  Des de fa 8 anys, a la punta de l'espigó de ponent de la capital del Garraf, hi ha un bar-restaurant-sala de festes que ha anat creixent i s'ha convertit en un complex d'oci i gastronomia obert a tothom. La seva ubicació, única en aquest tram de la costa de Barcelona, el fa un lloc molt buscat, sobretot a l'estiu, perquè té el mar a tocar, vista directa a la platja i una bona ubicació per veure les postes de sol. És el 8è any d'una concessió de ports de 15 anys. Fins ara s'hi han invertit 4 milions d'euros i pot arribar a acollir en els seus diferents espais 2.500 persones alhora. És un reportatge de la Montse Jené.

 • Ara pots encendre i apagar un llum de casa teva a través del teu telèfon o tauleta
  Escolta àudio

  Ara pots encendre i apagar un llum de casa teva a través del teu telèfon o tauleta

  I apujar i abaixar una persiana o obrir una porta. Són algunes de les funcions que permeten fer les aplicacions de fotorealisme i videorealisme de la companyia Delta Dore. L'empresa, amb seu a Rubí, presenta totes aquestes novetats en una casa domòtica a la Diagonal de Barcelona. Ho podeu escoltar en aquest reportatge de l'"Economia i empresa" de Catalunya Informació.

 • BSearcular. El plàstic, del mar a la moda
  Escolta àudio

  BSearcular. El plàstic, del mar a la moda

  Es poden utilitzar els envasos que es llencen al mar i fabricar teixit per fer-ne peces de roba? Doncs sí. Això és el que vol fer el projecte BSearcular. El promou Epson i té la col·laboració de diferents companyies com Seaqual, l'escola de disseny LCI Barcelona i el taller d'impressió Maza Coatelier. La d'aquest any és la primera edició i els ideòlegs ja pensen a exportar-lo a altres ciutats, com és el cas de Porto. El naixement del projecte coincideix amb la celebració a Barcelona d'una fira internacional sobre maquinària tèxtil.

 • Fira Biocultura: l'aparador de la bona salut del sector biològic i ecològic
  Escolta àudio

  Fira Biocultura: l'aparador de la bona salut del sector biològic i ecològic

  Totes les novetats en aliments, cosmètica, perruqueria, productes d'higiene, roba i decoració ecològiques es poden trobar des d'avui fins diumenge al Palau Sant Jordi de Barcelona en la 26a edició de Biocultura, la fira de productes ecològics i consum responsable de referència del sector. L'increment d'espais i del nombre d'expositors és una clara mostra del bon moment que viu la producció ecològica a casa nostra.

 • Conserves Ferrer, una empresa amb molta salsa
  Escolta àudio

  Conserves Ferrer, una empresa amb molta salsa

  Conserves Ferrer va néixer el 1964 com un petit negoci familiar. Ara tenen 66 treballadors i facturen més de 14 milions d'euros. Són un referent en salses, amb la de calçots com a estrella, tot i que elaboren molts altres productes: conserves de peix, cremes, llegums, pizzes i plats preparats, entre d'altres.

 • Transformació digital en empreses de l'Anoia
  Escolta àudio

  Transformació digital en empreses de l'Anoia

  Algunes empreses d'aquesta comarca han implantat canvis per aprofitar millor els recursos. S'aprofita la tecnologia per millorar els processos de l'empresa i fer-la més competitiva. Des de la Unió Empresarial de l'Anoia s'anima les empreses a fer aquest canvi al més aviat possible, aprofitant els milers de dades de tota mena que ens ofereix la digilització. Ens fixem en dues maneres de fer aquest canvi: l'economia circular per trencar amb el model de produir-consumir-llençar i la revolució 4.0.

 • Robin Brick: el salvador de la botiga física amb eines de la botiga online
  Escolta àudio

  Robin Brick: el salvador de la botiga física amb eines de la botiga online

  La "start-up" catalana Robin Brick ha creat un software basat en la intel·ligència artificial per ajudar els comerços minoristes a identificar problemes i recomanar millores que poden aplicar a temps real i així augmentar les vendes.

 • El paper té present i també futur
  Escolta àudio

  El paper té present i també futur

  Industrial Bolsera celebra aquesta setmana el seu centenari. Manté l'essència d'una empresa familiar amb més de 100 treballadors i continua invertint per automatitzar la producció. És l'empresa mare de la Bolsera, les botigues on es poden comprar petits articles de regal i de festa. De fet, van formar part de la mateixa societat fins l'any 1977.

 • Les "brandships": El nou format de botiga de les grans marques
  Escolta àudio

  Les "brandships": El nou format de botiga de les grans marques

  Avui comença la tercera edició de la setmana del comerç, una iniciativa per donar a conèixer la importància social i econòmica del sector. Entitats i associacions de comerciants d'arreu del país organitzen fins a 160 activitats i se celebren debats sobre l'adaptació de les petites botigues i les grans marques a les noves necessitats dels clients.

 • El primer plat que absorbeix calories
  Escolta àudio

  El primer plat que absorbeix calories

  Una "start-up" de cinc joves, tres de Barcelona i dos del País Basc, crea un plat de porcellana que ajuda a conservar la línia. L'invent filtra l'excés de greix del menjar a través d'uns foradets. En un àpat normal pot arribar a reduir fins a 200 calories.

 • Falta educació i formació dels consumidors per entendre les etiquetes dels productes
  Escolta àudio

  Falta educació i formació dels consumidors per entendre les etiquetes dels productes

  Avui se celebra el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors. El va instaurar l'ONU al 1983 per conscienciar la societat de les garanties de salut i de seguretat que ha d'exigir en els productes que compra. Tot i haver millorat molt en l'etiquetatge dels productes, sobretot alimentaris, queda molt camí per fer en l'educació i la formació dels mateixos consumidors.

 • Pallarès, la ganiveteria que ha forjat més que una marca
  Escolta àudio

  Pallarès, la ganiveteria que ha forjat més que una marca

  La Ganiveteria Pallarès, creada el 1917, és l'única supervivent de la important indústria ganivetera que hi va haver a Solsona. Els seus ganivets, sobretot les navalles, són força populars a Catalunya i en altres punts de l'Estat. I s'han forjat una fama creixent en altres països.

Anar al contingut