TOTS ELS ÀUDIOS

 • Percussions del món
  Escolta àudio

  Percussions del món

  Avui volem posar l'accent en el món de la percussió. Farem un recorregut per la percussió de diferents racons del planeta. I començarem amb un nom que ho il·lustra perfectament: Antonio Sánchez

 • Músiques del món (I)
  Escolta àudio

  Músiques del món (I)

  "Les cordes de l'ukelele" d'avui engloba algunes opinions sobre això que anomenem "músiques del món". Alguns estudiosos i programadors musicals ens donen la seva visió, i ho acompanyem d'una selecció musical que passa per tot arreu.

 • Fatoumata Diawara
  Escolta àudio

  Fatoumata Diawara

  Marta Lanau dedica al programa a la música de Fatoumata Diawara, la cantant nascuda a costa d'Ivori, que acaba de treure un nou disc titulat "Nterini" i farà una parada a Barcelona el proper mes de maig per promocionar-lo.

 • La guitarra portuguesa
  Escolta àudio

  La guitarra portuguesa

  La protagonista de "Les cordes de l'ukelele" d'avui és, sens dubte, la guitarra portuguesa. Parlem d'artistes que s'hi dediquen, de discos en què sona i de propostes que la fan sonar...

 • Dels Balcans al món, des de Barcelona
  Escolta àudio

  Dels Balcans al món, des de Barcelona

  Parlem amb la Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO), una formació amb el centre d'operacions a la capital catalana. S'ha convertit en un dels referents de les sonoritats de l'Europa de l'Est, i cuinades a casa nostra. Amb motiu de la sortida del seu nou disc, ens explicaran la seva filosofia musical i cap a on van...

 • Tot recordant Compay Segundo
  Escolta àudio

  Tot recordant Compay Segundo

  Aquest diumenge, a "Les cordes de l'ukelele", recordarem una de les grans figures de la música cubana i ambaixador del so de l'illa, Compay Segundo. L'excusa és l'edició d'una nova antologia de l'artista nascut a Siboney (Cuba) l'any 1907, impulsada pel músic -i admirador seu- Santiago Auserón. Compay Segundo, que va morir l'any 2003, ha passat a la història sonora com a inventor de l'"harmónico", un híbrid entre la guitarra i el tres cubà.

 • El "latin" a les nostres vides
  Escolta àudio

  El "latin" a les nostres vides

  En el programa d'avui parlarem amb membres de la BigCat, banda formada per professionals del món del jazz, la música moderna i d'altres provinents de la cobla i la música tradicional catalana. Explora un repertori modern fusionat amb gèneres tradicionals com el joropo veneçolà, el tango argentí, el baiao brasiler, el son montuno cubà o la sardana catalana. És la formació programada com a clausura del Festival Tradicionàrius.

 • Cantaor Arcángel i les Veus Búlgares
  Escolta àudio

  Cantaor Arcángel i les Veus Búlgares

  El programa d'avui arrenca amb una entrevista al "cantaor" Arcángel, amb motiu del treball "Al Este del Cante", enregistrament del concert de fa uns mesos al costat de Les Veus Búlgares. Arcángel és una de les veus reputades des de fa anys en el camp del flamenc. També és un exemple dels qui porten el gènere a altres terrenys amb bon gust i llibertat expressiva.

 • Sons de la Mediterrània
  Escolta àudio

  Sons de la Mediterrània

  En el programa d'avui, Marta Lanau ha preparat una selecció musical que tracta sons diversos al voltant de la Mediterrània i més enllà. Treballs recents i músiques que ja tenen uns quants anys...

 • Cant a la llibertat
  Escolta àudio

  Cant a la llibertat

  Dediquem el programa d'avui a la llibertat. Perquè, en ple segle XXI, hi ha moltes persones que, malauradament, no són lliures per esclavitud, per opressió, per persecució o per ideologies excloents.

 • Barreja de cultures musicals
  Escolta àudio

  Barreja de cultures musicals

  Diumenge 18 de febrer, a "Les cordes de l'ukelele" comencem parlant del grup italià "Brigan" i del seu últim disc, una ruta musical imaginària que va de Nàpols a Santiago de Compostel·la, i que barreja la tradició sonora del sud d'Itàlia i també la naturalesa celta de la península ibèrica. Seguirem amb una selecció musical que té com a fil comú la barreja de cultures musicals, cosa que, en essència, defineix les músiques del món del segle XXI.

 • "Brass bands"
  Escolta àudio

  "Brass bands"

  Aquest diumenge, dia 11 de febrer, a "Les cordes de l'ukelele" parlem de les "brass bands", les bandes de vent-metall que han acompanyat tants i tants músics durant dècades, però que també, en alguns casos, son protagonistes per sí mateixes: des de Nova Orleans a l'est d'Europa, passant per la música de Bollywood o l'anomenat mestissatge actual...

 • El so de les illes
  Escolta àudio

  El so de les illes

  La nostra selecció musical pel programa "Les cordes de l'ukelele" d'avui, ens porta a fer un recorregut per unes quantes illes del món. De Mallorca a Cuba, passant per les illes gregues o Madagascar...

 • Cordes
  Escolta àudio

  Cordes

  Parlarem –ves per on!– de cordes: uns dies abans que se celebri la tercera edició del Fiddle Congress a Barcelona, farem un recorregut per llocs i sonoritats que tenen els instruments de corda fregada –especialment el violí– com a element central... o si més no com un dels instruments destacats.

 • Nova Orleans
  Escolta àudio

  Nova Orleans

  En el programa d'avui, la protagonista és una ciutat: Nova Orleans. L'excusa? Que enguany es compleixen 300 anys de la seva fundació (això passava l'any 1718, de la mà del colon francès Jean Baptiste Lemoyne de Bienville). Però no ens interessa tant la història com la música, i està clar que Nova Orleans ha estat el bressol de coses tan importants com el jazz més primerenc, i més endavant un brou on s'ha cuit molta música i d'on n'han sortit molts personatges importants. Partint, doncs, d'aquesta ciutat, ens mourem per estils que van del dixieland al zydeco, passant pels cants espirituals negres, el funk, o coses que d'alguna manera hi tenen relació encara que sigui "menys directament".

Anar al contingut