TOTS ELS ÀUDIOS

 • Novel·la negra i criminal
  Escolta àudio

  Novel·la negra i criminal

  Avui analitzem les mutacions del gènere negre amb dues especialistes en la matèria: l'escriptora i crítica Lilian Neuman, la periodista cultural Rosa Mora i, com sempre, amb els col·laboradors del programa Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Lectures més enllà de Sant Jordi
  Escolta àudio

  Lectures més enllà de Sant Jordi

  Avui invoquem la literatura de longevitat amb recomanacions diverses de lectors vocacionals: l'escriptora Tina Vallès, la llibretera Marina Porras, l'escriptor Sergi Pàmies, i els col·laboradors del programa Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Verdaguer, el poeta i la veu
  Escolta àudio

  Verdaguer, el poeta i la veu

  Avui enfilem el Canigó i altres cims de la poesia verdagueriana amb l'actor i rapsoda Lluís Soler, el poeta i músic Jaume Coll, la directora de la Fundació Verdaguer, Carme Torrents, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Tintín i l'editorial Joventut
  Escolta àudio

  Tintín i l'editorial Joventut

  Avui resseguim la història d'un segell gairebé centenari, l'editorial Joventut, i de la seva criatura més cèlebre, Tintín. En parlem amb el seu director, Lluís Zendrera, amb l'escriptor i tintinaire Joan M. Soldevilla i amb Jordi Puntí.

 • Les tendències en literatura infantil i juvenil
  Escolta àudio

  Les tendències en literatura infantil i juvenil

  Avui el programa l'omplim de contes, àlbums i altres meravelles de la literatura infantil i juvenil: parlem des de Bolonya amb els il·lustradors Roger Olmos i Aina Bestard, i des de l'estudi amb la llibretera Oblit Baseiria, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Millás i la literatura obsedida
  Escolta àudio

  Millás i la literatura obsedida

  Avui a "Ciutat Maragda" repassem obsessions i deliris des de la literatura. Ens visita Juan José Millás amb la seva última novel·la, "Que nadie duerma", i amb Maria Bohigas i Jordi Puntí invoquem alguns dels títols i dels personatges més "obsessius".

 • Literatura i paisatge
  Escolta àudio

  Literatura i paisatge

  Natura i creació avui a "Ciutat Maragda". Parlem amb Paolo Cognetti, autor de "Les vuit muntanyes" i "El noi silvestre", i amb Llorenç Soldevila, responsable del projecte Geografia Literària dels Països Catalans.

 • Editar els clàssics: la Bernat Metge i Adesiara
  Escolta àudio

  Editar els clàssics: la Bernat Metge i Adesiara

  Avui, "Ciutat Maragda" s'ocupa de la cultura literària grecollatina i de la (nova) "Poètica" d'Aristòtil. En parlem amb Raül Garrigasait, escriptor, traductor i editor de la Bernat Metge, Jordi Raventós, traductor i editor d'Adesiara, i Jordi Puntí.

 • El cor de les tenebres
  Escolta àudio

  El cor de les tenebres

  Avui a "Ciutat Maragda" viatgem al cor d'un clàssic: "El cor de les tenebres", de Joseph Conrad. En parlem amb Yannick Garcia, autor de la nova traducció al català (editorial Sembra), Maria Bohigas i Jordi Puntí. I amb el guionista i especialista en cinema Josep Maria Bunyol revisem la lectura que va fer-ne Coppola: "Apocalyspe Now".

 • Silvia Querini, ofici d'edició
  Escolta àudio

  Silvia Querini, ofici d'edició

  Al març del 2018, la directora editorial Silvia Querini deixa el càrrec després de 36 anys d'ofici a Bruguera, Ediciones B i els últims 16 a Lumen. Amb ella, i amb Maria Bohigas i Jordi Puntí, parlem del passat i del present de l'edició, de reptes i esperances, d'autors estimats i de literatura viscuda.

 • Maig del 68: cultura i revolució
  Escolta àudio

  Maig del 68: cultura i revolució

  Avui a "Ciutat Maragda" commemorem el cinquantenari de les revolucions del 68 en la societat, la cultura i la literatura. En parlem amb Maria Bohigas, Jordi Puntí, el periodista i editor Ramón Gónzalez Férriz, autor del llibre "1968: el nacimiento de un mundo nuevo" (Debate), i l'artista i fotògraf Marcelo Brodsky.

 • Frankenstein, 200 anys
  Escolta àudio

  Frankenstein, 200 anys

  Avui a "Ciutat Maragda" celebrem el bicentenari d'un mite universal: la criatura de Victor Frankenstein. De l'obra i de les lectures de Mary Shelley en parlem amb Maria Bohigas, Liz Russell, professora de Literatura Anglesa de la URV, i la directora Carme Portaceli.

 • Kurt Vonnegut & Ray Bradbury
  Escolta àudio

  Kurt Vonnegut & Ray Bradbury

  Avui a "Ciutat Maragda" explorem el món de dos autors de culte: Vonnegut i Bradbury. Amb l'escriptor i traductor Martí Sales, l'editor i escriptor Ramon Mas i Jordi Puntí.

 • Joan Ferraté, vida i obra
  Escolta àudio

  Joan Ferraté, vida i obra

  Avui a "Ciutat Maragda" repassem l'obra i el llegat del crític, traductor i poeta Joan Ferraté. En parlem amb Jordi Cornudella, Núria Perpinyà, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • El conte literari
  Escolta àudio

  El conte literari

  Avui a "Ciutat Maragda" analitzem el gènere del conte en la teoria i en la pràctica. En parlem amb Olga Jornet, professora de "Conte" de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu, amb l'escriptor i periodista Jordi Nopca, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí.