TOTS ELS ÀUDIOS

 • E. M. Forster: literatura i ràdio
  Escolta àudio

  E. M. Forster: literatura i ràdio

  L'escriptor Gonzalo Torné ha triat i traduït les xerrades d'E.M. Forster a la BBC ("Algunos libros", Ed. Alpha Decay). Amb Torné, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí parlem de les peces de Forster i també d'altres casos de divulgació literària a la història de la ràdio. I Joan-Lluís Lluís ens porta el viatge d'Isaac Pavlovsky a la Catalunya de finals del XIX.

 • Savis, bojos i difunts
  Escolta àudio

  Savis, bojos i difunts

  Avui ens ocupem de l'antologia que retorna el decadentisme a la literatura catalana, "Savis, bojos i difunts" (Males Herbes). En parlem amb l'antòleg i editor Ramon Mas i amb els escriptors Borja Bagunyà i Anna Ballbona, que s'incorporen a "Ciutat Maragda". I també d'estrena, Joan-Lluís Lluís ens portarà títols estrangers que parlen, sovint inopinadament, sobre Catalunya.

 • Joan Miró: art, vida i natura
  Escolta àudio

  Joan Miró: art, vida i natura

  "Ciutat Maragda" comença el curs amb la primera gran biografia sobre Joan Miró, "El nen que parlava amb els arbres" (Galàxia Gutenberg). En parlem amb el seu autor, Josep Massot, amb qui també dialogarem sobre periodisme cultural juntament amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • El bell estiu
  Escolta àudio

  El bell estiu

  Avui tanquem temporada a "Ciutat Maragda" amb una sessió dedicada a l'estiu literari i a les lectures d'estiu. En parlem amb el poeta i traductor Francesc Parcerisas, que acaba de publicar el dietari "Un estiu" (Quaderns Crema), amb l'escriptora i periodista Anna Ballbona, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Alberico i la literatura dels espais
  Escolta àudio

  Alberico i la literatura dels espais

  Avui a Ciutat Maragda narren les cases, els objectes, els racons. Avui parlen espais tan connotats com "La casa de 1908" (Minúscula), de Giulia Alberico, amb qui coneixerem tot el que veu i viu una llar centenària. I amb Maria Bohigas i Jordi Puntí repassem títols que tenen l'espai (domèstic o extern) com a protagonista.

 • El Gilgamesh i els clàssics
  Escolta àudio

  El Gilgamesh i els clàssics

  Avui parlem d'"El poema de Gilgamesh" amb els seus traductors al català, Adelina Millet i Lluís Feliu, i de com actualitzar els clàssics i portar-los al segle XXI, amb el professor Enric Iborra, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Literatura i cinema
  Escolta àudio

  Literatura i cinema

  Avui parlem d'adaptacions i d'escriptura literària i audiovisual amb el novel·lista Marc Pastor, a punt s'estrenar el seu llibre "L'any de la plaga", amb l'escriptora i guionista Maria Guasch i, com sempre, amb Jordi Puntí.

 • Poetes-novel·listes, novel·listes-poetes
  Escolta àudio

  Poetes-novel·listes, novel·listes-poetes

  Avui explorem les connexions entre l'escriptura de poesia i la de narrativa amb dues veus que han treballat tots dos gèneres: Eva Baltasar, autora de deu poemaris i de la novel·la "Permagel", i Sebastià Alzamora, que ha tornat a la lírica amb "La netedat". En parlem amb ells i, com sempre, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • James Joyce i l'"Ulisses"
  Escolta àudio

  James Joyce i l'"Ulisses"

  Avui commemorem el Bloomsday, el dia en què transcorre la novel·la més revolucionària de James Joyce. Parlem d'"Ulisses" amb el primer gran traductor al català, Joaquim Mallafrè; els escriptors Borja Bagunyà i Lana Bastasic, creadors de l'Escola Bloom; la Maria Bohigas; el Jordi Puntí, i també amb l'autor de la nova traducció (Funambulista), Carles Llorach Freixes.

 • Escola i educació literària
  Escolta àudio

  Escola i educació literària

  Avui parlem de biblioteca escolar, formació de lectors i ensenyament literari a primària i secundària. Amb la mestra i bibliotecària Mariona Trabal, la professora i membre de Gretel Lara Reyes, l'escriptor i professor Xavier Gual i la Maria Bohigas.

 • Jazz i literatura
  Escolta àudio

  Jazz i literatura

  Avui explorem les relacions entre el jazz i la creació literària i entre la literatura i la creació musical. Amb l'editor i crític Eduardo Hojman, el compositor i bateria Joan Vidal i l'editor Jordi Puntí.

 • Feliu Formosa, teatre, poesia i vida
  Escolta àudio

  Feliu Formosa, teatre, poesia i vida

  Avui rebem i celebrem el professor, traductor i poeta Feliu Formosa, i repassem tota una vida consagrada a la literatura. En parlem amb Jordi Puntí i amb la poeta i rapsoda Cinta Massip.

 • "De senectute": vellesa i literatura
  Escolta àudio

  "De senectute": vellesa i literatura

  Avui examinem la idea de vellesa des del pensament i la creació literària. Ens visita l'assagista Pedro Olalla, que acaba de publicar la rèplica a Ciceró amb el títol "De senectute política" (Acantilado). I amb la Maria Bohigas i el Jordi Puntí repassem llibres i autors que han explorat les implicacions de fer-se gran.

 • Els clubs de lectura: compartir experiències
  Escolta àudio

  Els clubs de lectura: compartir experiències

  Avui analitzem l'experiència de la lectura compartida a través dels clubs en llibreries i biblioteques. En parlem amb la conductora Susanna Álvarez, la llibretera Gemma Barrufet, d'A peu de pàgina, la lectora Pilar Pena, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Cartes i literatura
  Escolta àudio

  Cartes i literatura

  Més enllà del gènere epistolar, la presència de les cartes en totes les formes de literatura és amplíssima. Avui en parlem amb l'escriptora Monika Zgustova, autora de títols com "Les roses de Stalin" i "Vestides per a un ball a la neu"; el filòleg i professor Ramon Farrés, traductor de la"Correspondència amb Goethe" de Bettine von Armin, i amb Jordi Puntí. I també sentirem l'escriptora Anna Pavignano, guionista, entre d'altres, de la pel·lícula "Il postino".