TOTS ELS ÀUDIOS

 • Entre versos i cançons
  Escolta àudio

  Entre versos i cançons

  Versió concentrada, poètica i musical d'un "Ciutat Maragda" natalici.

 • Stephen King
  Escolta àudio

  Stephen King

  Avui abordem l'obra d'Stephen King des de les ficcions i des de la teoria, celebrant els volums "Torn de nit" (Males Herbes) i "Escriure" (L'Altra Editorial). En parlem amb l'escriptor Eduard Márquez, el crític de cinema Alfons Gorina, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta un còmic en l'òrbita Disney que incursiona a Catalunya.

 • Charles Baudelaire
  Escolta àudio

  Charles Baudelaire

  Avui abordem una de les figures fundacionals de la modernitat a través dels escrits d'"El meu cor despullat" (Proa). En parlem amb el poeta Miquel Àngel Llauger, que acaba de publicar "Fourmillante" (Ed.62), amb el poeta Marçal Font, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta "Els grans cementiris sota la llum", de Georges Bernanos.

 • La "Divina comèdia" de Dante
  Escolta àudio

  La "Divina comèdia" de Dante

  Avui parlem de Dante i la "Divina comèdia" amb el poeta José María Micó, que n'acaba de publicar una traducció en castellà a Acantilado; l'escriptor i traductor Joan F. Mira; Anna Ballbona, i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta un clàssic de la ciència ficció francesa.

 • Pere Calders
  Escolta àudio

  Pere Calders

  Avui abordem la narrativa i l'obra de Pere Calders en un moment de rescats i reedicions. En parlem amb el professor i especialista Joan Melcion, amb l'il·lustrador Agustín Comotto, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta una antologia de testimonis sobre Catalunya que inclou Hans Christian Andersen.

 • El sentit d'un final
  Escolta àudio

  El sentit d'un final

  Avui abordem la poètica dels finals, les moltes maneres d'acabar un relat, un poema o una novel·la. En parlem amb Enric Sullà, catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada; Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta la novel·la "Andorra", de Peter Cameron.

 • "Call me zebra" i narratives de l'exili
  Escolta àudio

  "Call me zebra" i narratives de l'exili

  Avui rebem l'escriptora Azareen Van der Vliet Oloomi per parlar de la novel·la "Call me zebra", un viatge d'alè èpic que passa també per Catalunya i la literatura catalana. Amb Maria Bohigas i Jordi Puntí repassarem títols de narrativa i de memòries que aborden el desplaçament i l'exili, de Gregor von Rezzori a Edward Said i Norman Manea. I Joan-Lluís Lluís ens portarà la història de Lisa Fittko, la dona que va ajudar centenars de persones a escapar de la França ocupada.

 • Anatomia de la crítica
  Escolta àudio

  Anatomia de la crítica

  Avui abordem el paper i la funció de la crítica literària en un moment de debat intens. En parlem amb David Vidal, professor de Periodisme Cultural i responsable del Màster en Periodisme Literari de la UAB; amb el professor de la UB i doctor en Filologia Francesco Ardolino; amb Anna Ballbona, i amb Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens portarà a la Catalunya Nord amb Armand Lanoux i "Le berger des abeilles".

 • Santiago Rusiñol
  Escolta àudio

  Santiago Rusiñol

  Avui abordem la figura de Rusiñol des del teatre, la narrativa, la poesia i la pintura. En parlem amb l'escriptor Raül Garrigasait, autor de l'assaig "El fugitiu que no se'n va" (Edicions 1984), la professora i investigadora Mita Casacuberta, Maria Bohigas i Jordi Puntí. I amb Joan-Lluís Lluís descobrim l'obra del quebequès Gabriel Anctil.

 • Sara Mesa i els personatges liminars
  Escolta àudio

  Sara Mesa i els personatges liminars

  Avui l'escriptora Sara Mesa ens presenta Casi i Viejo, els protagonistes de "Cara de pan", la seva nova novel·la (Anagrama). En parlem amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà, i repassem altres ficcions que plantegen personatges al marge. I Joan-Lluís Lluís ens descobrirà els vincles de Nabokov amb la Catalunya Nord

 • William Faulkner
  Escolta àudio

  William Faulkner

  Avui visitem el paisatge de tragèdies i passions que impregna l'obra de Faulkner i el comtat de Yoknapatawpha. En parlem amb la professora i crítica Nora Catelli, Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens portarà a Occitània amb l'obra de l'historiador i novel·lista Robert Lafont.

 • Josep Pedrals, sense límits
  Escolta àudio

  Josep Pedrals, sense límits

  Avui rebem Josep Pedrals per assistir a la festa poètica i verbal que és el seu últim llibre, "Els límits del Quim Porta", clausura de la trilogia de Bolló. En parlarem amb ell i amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà, que arriben també carregats de títols per celebrar la paraula. I Joan-Lluís Lluís ens portarà els contes de Paul Morand a "Ouvert la nuit".

 • Sara Mesa i els personatges liminars
  Escolta àudio

  Sara Mesa i els personatges liminars

  Avui l'escriptora Sara Mesa ens presenta Casi i Viejo, els protagonistes de "Cara de pan", la seva nova novel·la (Anagrama). En parlem també amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà, i repassem altres ficcions que plantegen personatges al marge. I Joan-Lluís Lluís ens descobrirà els vincles de Nabokov amb la Catalunya Nord.

 • Llibres de vell i d'ocasió
  Escolta àudio

  Llibres de vell i d'ocasió

  Hem anat a comprar a la Fira del Llibre i d'Ocasió Antic i Modern i durant el programa en compartirem el resultat. Parlem de llibres de vell amb el poeta, crític i llibreter Xavier Lloveras, al capdavant de Llibres del Mirall, amb María Bohigas i Jordi Puntí. I avui Joan-Lluís Lluís ressegueix l'empremta dels catalans a Grècia en l'obra d'Antoni Rubió i Lluch.

 • L'art de la conversa
  Escolta àudio

  L'art de la conversa

  La conversa i el diàleg literari, de Shakespeare a Linda Rosenkrantz. En parlem amb el director teatral Adrià Aubert, al capdavant d'"El somni d'una nit d'estiu" (Escena Brossa), Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta un clàssic de Robert Silverberg: "The book of skulls"