TOTS ELS ÀUDIOS

 • Herralde i els 50 anys d'Anagrama
  Escolta àudio

  Herralde i els 50 anys d'Anagrama

  Avui celebrem el mig segle de l'editorial Anagrama amb el seu fundador, Jorge Herralde, que acaba de publicar "Un día en la vida de un editor". Parlem amb Herralde en companyia de Jordi Puntí, Maria Bohigas, Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta la literatura d'un Canigó més enllà de Verdaguer.

 • Millás i el dietarisme literari
  Escolta àudio

  Millás i el dietarisme literari

  Avui rebem Juan José Millás per parlar del seu últim llibre, "La vida a ratos" (Alfaguara), i l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà convoquen altres casos i exemples de dietaris d'escriptors. Joan-Lluís Lluís ens porta el setge de Perpinyà segons Ambroise Paré.

 • John Maxwell Coetzee
  Escolta àudio

  John Maxwell Coetzee

  Avui abordem la narrativa del premi Nobel sud-africà amb l'escriptor Gonzalo Torné, amb Maria Bohigas, amb Jordi Puntí i també amb la traductora Dolors Udina. I el Joan-Lluís Lluís ens descobreix la península de Tryphème segons l'obra de Pierre Louÿs "Les aventures del rei Pausole".

 • Les Feres de Shakespeare
  Escolta àudio

  Les Feres de Shakespeare

  Avui abordem la revisió que ha fet Els Pirates Teatre de "L'amansiment de l'harpia", de William Shakespeare, en la comèdia musical que ara s'estrena al Condal. En parlem amb la dramaturga Ariadna Pastor, la compositora Ariadna Cabiró, la coreògrafa Anna Romaní, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta fins a l'illa balear de Fuentebrava.

 • Les lliçons de Gabriel Ferrater
  Escolta àudio

  Les lliçons de Gabriel Ferrater

  Avui parlem de les conferències que va impartir Ferrater a la Universitat de Barcelona, ara recollides per primer cop en un sol volum al "Curs de literatura catalana contemporània" (Empúries). En parlem amb el seu editor, Jordi Cornudella, amb l'escriptor i crític Jordi Amat, i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta la figura controvertida de Robert Brasillach.

 • La ciutat interrompuda
  Escolta àudio

  La ciutat interrompuda

  Avui abordem la crònica cultural i literària des dels 70 fins a l'actualitat amb la nova edició de "La ciutat interrompuda" (Anagrama), de Julià Guillamon. En parlem amb el seu autor, amb el periodista i escriptor Cristian Segura, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta a la Catalunya del XVI vista per l'ambaixador florentí Francesco Guicciardini.

 • Canta Irene Solà
  Escolta àudio

  Canta Irene Solà

  Avui rebem l'escriptora, poeta i artista Irene Solà, per conèixer de prop "Canto jo i la muntanya balla", premi Llibres Anagrama de Novel·la, i per parlar amb ella i amb Maria Bohigas sobre la seva manera d'entendre la literatura. I Joan-Lluís Lluís ens portarà la Barcelona de Jean Genet.

 • DFW i el periodisme literari
  Escolta àudio

  DFW i el periodisme literari

  Avui abordem el gènere del periodisme narratiu a partir dels reportatges de David Foster Wallace, recollits ara en català al llibre "He ballat (breument) la conga" (Periscopi). En parlem amb el seu traductor, Ferran Ràfols Gesa, amb l'escriptor i professor de Periodisme Literari Miqui Otero, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens descobrirà el Nicolas Eymerich de Valerio Evangelisti.

 • Ngugi wa Thiong'o, llengua, oralitat i revolució
  Escolta àudio

  Ngugi wa Thiong'o, llengua, oralitat i revolució

  Avui descobrim quina és "La revolució vertical" (Raig Verd) en companyia del seu autor, Ngugi wa Thiong'o, de l'il·lustrador Agustín Comotto, i de l'editora Laura Huerga. I amb Maria Bohigas i Jordi Puntí analitzem la relació entre literatura, oralitat i llengües. I el Joan-Lluís Lluís ens porta la història d'"El llibreter assassí de Barcelona", de Ramon Miquel i Planas.

 • Necessitat de l'assaig
  Escolta àudio

  Necessitat de l'assaig

  Avui abordem el bon moment de l'assaig com a gènere amb el professor Antoni Martí Monterde, darrer premi Joan Fuster d'assaig, el poeta i assagista Lluís Calvo, l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà. I el Joan-Lluís Lluís ens porta l'obra de la canadenca Caroline Roe.

 • Llibres musicals
  Escolta àudio

  Llibres musicals

  Avui ens ocupem de música i literatura, en forma de memòries, biografies i cançoners. En parlem amb Julián Viñuales, editor de Libros del Kultrum, amb la crítica musical Marta Salicrú i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens ofereix una visió alternativa de l'obra de Jules Verne.

 • Grècia i la cultura clàssica
  Escolta àudio

  Grècia i la cultura clàssica

  Avui abordem el llegat grec, en la llengua i en la literatura, amb els hel·lenistes i professors Margalida Capellà i Jaume Ripoll Miralda, i amb l'escriptora i grecista Andrea Marcolongo. I amb l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà repassem títols que connecten l'antiguitat clàssica amb el present. I el Joan-Lluís Lluís ens porta l'obra de l'occità Robert Martí.

 • Fervor de Buenos Aires
  Escolta àudio

  Fervor de Buenos Aires

  Programa especial des de la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires.

 • 200 anys de "L'infinit"
  Escolta àudio

  200 anys de "L'infinit"

  Avui celebrem Sant Jordi amb la millor literatura: anem fins a Recanati, la ciutat natal de Leopardi, per resseguir l'empremta del poeta en el bicentenari de "L'infinit". Dels infinits literaris en parlem també amb Maria Bohigas, Jordi Puntí, Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I el Joan-Lluís Lluís ens porta les peripècies de Casanova, un altre cèlebre Giacomo.

 • Edició infantil i il·lustració, de Bolonya al món
  Escolta àudio

  Edició infantil i il·lustració, de Bolonya al món

  Des de l'última edició de la Fira de Bolonya parlem amb creadores, editores i artistes de l'àmbit infantil. Amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà repassem llibres il·lustrats amb multitud de capes i Joan-Lluís Lluís ens porta la narrativa juvenil de Cathy Ytak.