TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els clubs de lectura: compartir experiències
  Escolta àudio

  Els clubs de lectura: compartir experiències

  Avui analitzem l'experiència de la lectura compartida a través dels clubs en llibreries i biblioteques. En parlem amb la conductora Susanna Álvarez, la llibretera Gemma Barrufet, d'A peu de pàgina, la lectora Pilar Pena, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Cartes i literatura
  Escolta àudio

  Cartes i literatura

  Més enllà del gènere epistolar, la presència de les cartes en totes les formes de literatura és amplíssima. Avui en parlem amb l'escriptora Monika Zgustova, autora de títols com "Les roses de Stalin" i "Vestides per a un ball a la neu"; el filòleg i professor Ramon Farrés, traductor de la"Correspondència amb Goethe" de Bettine von Armin, i amb Jordi Puntí. I també sentirem l'escriptora Anna Pavignano, guionista, entre d'altres, de la pel·lícula "Il postino".

 • Novel·la negra i criminal
  Escolta àudio

  Novel·la negra i criminal

  Avui analitzem les mutacions del gènere negre amb dues especialistes en la matèria: l'escriptora i crítica Lilian Neuman, la periodista cultural Rosa Mora i, com sempre, amb els col·laboradors del programa Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Lectures més enllà de Sant Jordi
  Escolta àudio

  Lectures més enllà de Sant Jordi

  Avui invoquem la literatura de longevitat amb recomanacions diverses de lectors vocacionals: l'escriptora Tina Vallès, la llibretera Marina Porras, l'escriptor Sergi Pàmies, i els col·laboradors del programa Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Verdaguer, el poeta i la veu
  Escolta àudio

  Verdaguer, el poeta i la veu

  Avui enfilem el Canigó i altres cims de la poesia verdagueriana amb l'actor i rapsoda Lluís Soler, el poeta i músic Jaume Coll, la directora de la Fundació Verdaguer, Carme Torrents, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Tintín i l'editorial Joventut
  Escolta àudio

  Tintín i l'editorial Joventut

  Avui resseguim la història d'un segell gairebé centenari, l'editorial Joventut, i de la seva criatura més cèlebre, Tintín. En parlem amb el seu director, Lluís Zendrera, amb l'escriptor i tintinaire Joan M. Soldevilla i amb Jordi Puntí.

 • Les tendències en literatura infantil i juvenil
  Escolta àudio

  Les tendències en literatura infantil i juvenil

  Avui el programa l'omplim de contes, àlbums i altres meravelles de la literatura infantil i juvenil: parlem des de Bolonya amb els il·lustradors Roger Olmos i Aina Bestard, i des de l'estudi amb la llibretera Oblit Baseiria, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Millás i la literatura obsedida
  Escolta àudio

  Millás i la literatura obsedida

  Avui a "Ciutat Maragda" repassem obsessions i deliris des de la literatura. Ens visita Juan José Millás amb la seva última novel·la, "Que nadie duerma", i amb Maria Bohigas i Jordi Puntí invoquem alguns dels títols i dels personatges més "obsessius".

 • Literatura i paisatge
  Escolta àudio

  Literatura i paisatge

  Natura i creació avui a "Ciutat Maragda". Parlem amb Paolo Cognetti, autor de "Les vuit muntanyes" i "El noi silvestre", i amb Llorenç Soldevila, responsable del projecte Geografia Literària dels Països Catalans.

 • Editar els clàssics: la Bernat Metge i Adesiara
  Escolta àudio

  Editar els clàssics: la Bernat Metge i Adesiara

  Avui, "Ciutat Maragda" s'ocupa de la cultura literària grecollatina i de la (nova) "Poètica" d'Aristòtil. En parlem amb Raül Garrigasait, escriptor, traductor i editor de la Bernat Metge, Jordi Raventós, traductor i editor d'Adesiara, i Jordi Puntí.

 • El cor de les tenebres
  Escolta àudio

  El cor de les tenebres

  Avui a "Ciutat Maragda" viatgem al cor d'un clàssic: "El cor de les tenebres", de Joseph Conrad. En parlem amb Yannick Garcia, autor de la nova traducció al català (editorial Sembra), Maria Bohigas i Jordi Puntí. I amb el guionista i especialista en cinema Josep Maria Bunyol revisem la lectura que va fer-ne Coppola: "Apocalyspe Now".

 • Silvia Querini, ofici d'edició
  Escolta àudio

  Silvia Querini, ofici d'edició

  Al març del 2018, la directora editorial Silvia Querini deixa el càrrec després de 36 anys d'ofici a Bruguera, Ediciones B i els últims 16 a Lumen. Amb ella, i amb Maria Bohigas i Jordi Puntí, parlem del passat i del present de l'edició, de reptes i esperances, d'autors estimats i de literatura viscuda.

 • Maig del 68: cultura i revolució
  Escolta àudio

  Maig del 68: cultura i revolució

  Avui a "Ciutat Maragda" commemorem el cinquantenari de les revolucions del 68 en la societat, la cultura i la literatura. En parlem amb Maria Bohigas, Jordi Puntí, el periodista i editor Ramón Gónzalez Férriz, autor del llibre "1968: el nacimiento de un mundo nuevo" (Debate), i l'artista i fotògraf Marcelo Brodsky.

 • Frankenstein, 200 anys
  Escolta àudio

  Frankenstein, 200 anys

  Avui a "Ciutat Maragda" celebrem el bicentenari d'un mite universal: la criatura de Victor Frankenstein. De l'obra i de les lectures de Mary Shelley en parlem amb Maria Bohigas, Liz Russell, professora de Literatura Anglesa de la URV, i la directora Carme Portaceli.

 • Kurt Vonnegut & Ray Bradbury
  Escolta àudio

  Kurt Vonnegut & Ray Bradbury

  Avui a "Ciutat Maragda" explorem el món de dos autors de culte: Vonnegut i Bradbury. Amb l'escriptor i traductor Martí Sales, l'editor i escriptor Ramon Mas i Jordi Puntí.