TOTS ELS ÀUDIOS

 • El boom llatinoamericà
  Escolta àudio

  El boom llatinoamericà

  Avui abordem la gènesi i l'evolució del boom, dels seus autors i de la ciutat que els va acollir amb la monumental "Aquellos años del boom", que ara reedita i actualitza l'editorial Debate. En parlem amb l'autor, el periodista Xavi Ayén, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà

 • Joan Sellent, de Copperfield a Hamlet
  Escolta àudio

  Joan Sellent, de Copperfield a Hamlet

  Avui abordem el què i el com de la traducció de grans gegants literaris de la mà del mestre Joan Sellent i dos dels seus autors, Dickens i Shakespeare. En parlem amb Sellent, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís mirarà de traduir el sentit de les profecies de Nostradamus.

 • 'Kentukis' i literatura distòpica
  Escolta àudio

  'Kentukis' i literatura distòpica

  Avui rebem l'escriptora Samanta Schweblin per parlar de la seva novel·la "Kentukis" (Literatura Random House), i amb l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà analitzem l'origen, les derivades i les mutacions de les distopies literàries. I el Joan-Lluís Lluís ens parla de les aventures de Biggles a Catalunya segons el capità William Johns.

 • La veu dels altres, la llibertat de tots
  Escolta àudio

  La veu dels altres, la llibertat de tots

  Avui abordem l'escriptura com a altaveu de realitats i vides i com a vindicació de llibertats. En parlem amb l'escriptor Juan Pablo Villalobos, autor de "Yo tuve un sueño" (Anagrama), amb l'editora Laura Huerga, coautora de l'assaig "Tu calla!" (Raig Verd), amb Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta el dietari de la infermera Friedel Bohny-Reiter des del camp de Rivesaltes

 • Generació beat i contracultura
  Escolta àudio

  Generació beat i contracultura

  Avui abordem una de les manifestacions culturals més influents del XX, la generació beat i l'esperit de la contracultura. En parlem amb l'escriptora i professora Míriam Cano, l'assagista i crític Jordi Costa, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta la Catalunya novel·lada d'Ernest Foissac.

 • Serguei Dovlàtov
  Escolta àudio

  Serguei Dovlàtov

  Avui celebrem els 10 anys de Dovlàtov a l'editorial Labreu en paral·lel a l'estrena de la pel·lícula homònima. Parlem de Dovlàtov amb el seu traductor, Miquel Cabal, amb l'editor que el va perseguir, Miquel Adam, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta la relació (poètica) d'Albert Camus amb la llengua catalana.

 • Natalia Ginzburg, s'obre el teló
  Escolta àudio

  Natalia Ginzburg, s'obre el teló

  Avui ens ocupem de Natalia Ginzbug des del teatre, la narrativa i la biografia intel·lectual. Celebrem l'edició en català de l'obra dramàtica completa (Prometeu edicions) amb la seva traductora i curadora, Meritxell Cucurella-Jorba, i parlem de Ginzburg amb Silvia Querini, Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta les memòries de Pavel i Clara Thalmann "Combats per la llibertat".

 • La casa en la literatura i la història
  Escolta àudio

  La casa en la literatura i la història

  Avui ens ocupem de l'espai domèstic com a escenari narratiu. Parlem de les diferents tipologies i usos de la casa en la literatura amb Maria Bohigas i Jordi Puntí, i amb l'il·lustrador i artista Daniel Torres coneixem "La casa: crónica de una conquista" (ed. Norma). I Joan-Lluís Lluís ens porta la novel·la policíaca "Lo mòrt de Sant Joan", de l'occità Pèire Lagarda.

 • Literatura infantil i educació literària
  Escolta àudio

  Literatura infantil i educació literària

  Avui parlem de narrativa infantil i didàctica de la lectura amb els investigadors Lucas Ramada Prieto i Lara Reyes, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta a la Catalunya dels anys 20 en la visió de John Langdon-Davies.

 • Lectures del 18
  Escolta àudio

  Lectures del 18

  Avui en l'últim programa de l'any hem convocat grans lectors (i creadors) per compartir títols llegits durant l'any però més enllà de la data de publicació. Avui tanquem el 18 amb Enrique Vila-Matas, Martí Sales, Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís connectarà un triangle improbable: Anaïs Nin, Henry Miller i Jacint Verdaguer.

 • Entre versos i cançons
  Escolta àudio

  Entre versos i cançons

  Versió concentrada, poètica i musical d'un "Ciutat Maragda" natalici.

 • Stephen King
  Escolta àudio

  Stephen King

  Avui abordem l'obra d'Stephen King des de les ficcions i des de la teoria, celebrant els volums "Torn de nit" (Males Herbes) i "Escriure" (L'Altra Editorial). En parlem amb l'escriptor Eduard Márquez, el crític de cinema Alfons Gorina, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta un còmic en l'òrbita Disney que incursiona a Catalunya.

 • Charles Baudelaire
  Escolta àudio

  Charles Baudelaire

  Avui abordem una de les figures fundacionals de la modernitat a través dels escrits d'"El meu cor despullat" (Proa). En parlem amb el poeta Miquel Àngel Llauger, que acaba de publicar "Fourmillante" (Ed.62), amb el poeta Marçal Font, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta "Els grans cementiris sota la llum", de Georges Bernanos.

 • La "Divina comèdia" de Dante
  Escolta àudio

  La "Divina comèdia" de Dante

  Avui parlem de Dante i la "Divina comèdia" amb el poeta José María Micó, que n'acaba de publicar una traducció en castellà a Acantilado; l'escriptor i traductor Joan F. Mira; Anna Ballbona, i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta un clàssic de la ciència ficció francesa.

 • Pere Calders
  Escolta àudio

  Pere Calders

  Avui abordem la narrativa i l'obra de Pere Calders en un moment de rescats i reedicions. En parlem amb el professor i especialista Joan Melcion, amb l'il·lustrador Agustín Comotto, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta una antologia de testimonis sobre Catalunya que inclou Hans Christian Andersen.