TOTS ELS ÀUDIOS

 • 040B - Felix Mendelssohn: "Paulus"
  Escolta àudio

  040B - Felix Mendelssohn: "Paulus"

  El primer oratori de Felix Mendelssohn, un dels més brillants tot i ser dels més desconeguts del repertori coral romàntic, duu per títol "Paulus" i explica la vida de l'apòstol Pau de Tars.

 • 040C - Felix Mendelssohn: "Elies"
  Escolta àudio

  040C - Felix Mendelssohn: "Elies"

  El segon oratori de Felix Mendelssohn porta per títol "Elies" i explica la vida d'aquest profeta de l'Antic Testament.

 • 041A - Robert Schumann: La "música coral sacra"
  Escolta àudio

  041A - Robert Schumann: La "música coral sacra"

  En el cas de la producció del compositor romàntic alemany Robert Schumann, la denominació 'música coral sacra' limita l'objecte d'estudi a tan sols dues obres: el "Requiem für Mignon" i la "Missa en do menor", opus 147.

 • 041B - Robert Schumann: "El paradís i la Peri"
  Escolta àudio

  041B - Robert Schumann: "El paradís i la Peri"

  "El paradís i la Peri" és la primera i la més exitosa gran obra simfonicocoral de Robert Schumann. Va donar fama immediata al compositor, que llavors tenia 33 anys, però modernament, com altres parts importants del seu catàleg, ha estat negligida potser per la preferència que la posteritat ha mostrat per les obres orquestrals, els concerts, els lieder o l'obra per a piano; o potser, precisament, per la seva dificultat de classificació.

 • 041C - Robert Schumann: Les "Romances i balades"
  Escolta àudio

  041C - Robert Schumann: Les "Romances i balades"

  Les "Romances i balades", obres corals plenament romàntiques, constitueixen un capítol singular en el catàleg compositiu d'un dels autors més cèlebres de la història, Robert Schumann.

 • 041D - Robert Schumann: "Escenes de Faust"
  Escolta àudio

  041D - Robert Schumann: "Escenes de Faust"

  Les "Escenes de Faust" són una obra de Robert Schumann amb participació coral i de difícil classificació, una composició que es troba a cavall dels formats escènic i de concert, i que constitueix la forma escollida per l'autor per tractar musicalment la història del doctor Johannes Faust, figura que ha fascinat, com poques, escriptors, músics i artistes de totes les èpoques.

 • 042 - Franz Liszt: "Christus"
  Escolta àudio

  042 - Franz Liszt: "Christus"

  "Christus" és el títol d'una simfonia amb participació coral del compositor romàntic Franz Liszt, més conegut per la seva faceta d'intèrpret de piano. Mestre de la gran forma simfònica, i juntament amb Berlioz i Wagner un dels grans orquestradors del seu temps, Liszt era un apassionat que buscava en la música la resposta a les qüestions fonamentals de la vida i la mort.

 • 043B - Giuseppe Verdi: "Quatre peces sacres"
  Escolta àudio

  043B - Giuseppe Verdi: "Quatre peces sacres"

  Tot i que no formen cap unitat, les "Quatre peces sacres" se solen interpretar juntes i reuneixen diverses composicions per a cor que Giuseppe Verdi va escriure els últims anys de la seva vida, la majoria entre les dues últimes òperes, "Otello" i "Falstaff", tot i que els "Laudi alla Vergine" i potser l'"Ave Maria" sembla que podrien datar d'uns anys abans.

 • 043A - Giuseppe Verdi: Rèquiem
  Escolta àudio

  043A - Giuseppe Verdi: Rèquiem

  Com a forma musical, el rèquiem ha estat un element important per als compositors durant centenars d'anys. És una missa per als morts en què es canten uns textos estàndard a la memòria d'una persona que ha mort, com a intercessió per al seu benestar en l'altra vida. La de Giuseppe Verdi és una de les misses de rèquiem més famoses de la història.

 • 044A - Charles Gounod: Les misses
  Escolta àudio

  044A - Charles Gounod: Les misses

  Poques persones saben que l'autor d'òperes com "Romeu i Julieta" i "Faust" també va escriure, entre d'altres, oratoris, motets, cançons sacres i profanes en llatí, francès i fins i tot anglès, així com un total de setze misses durant la seva carrera. D'aquestes últimes, en tot cas, només una, la "Missa de Santa Cecília", ha adquirit una certa notorietat.

 • 044B - Charles Gounod: "Missa de Santa Cecília"
  Escolta àudio

  044B - Charles Gounod: "Missa de Santa Cecília"

  A banda de ser una obra representativa de la música sacra romàntica, la "Missa de Santa Cecília" també és una de les composicions més destacades de Charles Gounod, músic que, tot i ser conegut -sobretot fora de França- com a autor d'òperes i, més concretament, d'un títol -"Faust"-, en realitat va dedicar la major part de la seva producció a la música d'església.

 • 045A - César Franck: "Missa solemne"
  Escolta àudio

  045A - César Franck: "Missa solemne"

  De la producció de César Franck, músic d'ascendència belga i alemanya nacionalitzat francès que va viure entre els anys 1822 i 1890, n'han transcendit sobretot -i encara només parcialment- les obres instrumentals, de manera particular les cambrístiques.

 • 045B - César Franck: "Les set paraules de Crist a la creu"
  Escolta àudio

  045B - César Franck: "Les set paraules de Crist a la creu"

  De la producció de César Franck, músic d'ascendència belga i alemanya nacionalitzat francès que va viure entre els anys 1822 i 1890, n'han transcendit sobretot les obres instrumentals. En canvi, la gran quantitat de música d'església que va compondre, fruit del seu treball compromès durant pràcticament tota la vida com a organista i mestre de cor, ha caigut en l'oblit. Hi té molt a veure, segurament, el fet que els últims quinze anys de la seva vida, sens dubte els més brillants i prodigiosos de la seva carrera, Franck va girar completament l'esquena a aquest tipus de música i es va dedicar en cos i ànima a la música orquestral i de cambra.

 • 046 - Peter Cornelius: Stabat mater
  Escolta àudio

  046 - Peter Cornelius: Stabat mater

  El compositor alemany Peter Cornelius va néixer a Magúncia la nit de Nadal de 1824 i va morir en aquella mateixa ciutat exactament cinquanta anys més tard. Fill d'un matrimoni d'actors, es va iniciar en l'art teatral, malgrat que des de ben jove també va mostrar inquietuds per la composició musical, sobretot de peces de cambra.

 • 047A - Anton Bruckner: La música coral
  Escolta àudio

  047A - Anton Bruckner: La música coral

  Joseph Anton Bruckner va néixer el 4 de setembre de 1824 a Ansfelden, un petit poble de la regió de l'Alta Àustria, fill del mestre local, que era, alhora, cantor i organista de l'església.