TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 283 resultats.

 • 039A - Hector Berlioz: Les petites obres corals
  Escolta àudio

  039A - Hector Berlioz: Les petites obres corals

  Compositor controvertit del romanticisme francès, són molts els que associen la imatge d'Hector Berlioz a obres simfonicocorals de gran format. En realitat, però, una mirada detinguda al seu catàleg mostra que, a banda de les seves tres òperes, quatre simfonies, cinc obertures de concert i quatre grans obres per a cor i orquestra, va escriure també un gran nombre de peces diverses, entre altres, trenta-dues cançons i una vintena d'obres corals, en què va aplicar, a menor escala, el seu mateix estil monumental.

 • 039B - Hector Berlioz: Les grans obres corals
  Escolta àudio

  039B - Hector Berlioz: Les grans obres corals

  Tot i ser una figura central del moviment romàntic, Hector Berlioz es va mantenir sempre fidel a un estil aparentment allunyat del del seu temps: la seva originalitat i tossuderia no encaixaven amb el gust del públic contemporani, més pròxim a autors com Giacomo Meyerbeer i Daniel François Auber.

 • 039C - Hector Berlioz: "Te Deum"
  Escolta àudio

  039C - Hector Berlioz: "Te Deum"

  Una de les grans obres de Berlioz és el "Te Deum", és a dir, la seva versió d'aquest cant de lloança i oració que històricament s'interpretava al final de la pregària de matines els dies festius. Més endavant, aquesta peça també s'ha fet servir com a cant processional, però sobretot ha estat una obra d'acció de gràcies en ocasions especials, com per exemple en la consagració d'un bisbe.

 • 039D - Hector Berlioz: La gran missa dels morts
  Escolta àudio

  039D - Hector Berlioz: La gran missa dels morts

  Una de les grans obres de Berlioz és el seu rèquiem, que porta per títol "Gran missa dels morts". Les possibilitats dramàtiques del text de l'ofici de difunts, en què tot està impregnat de la visió del Judici Final, va interessar Berlioz durant molt de temps. Fins i tot, va pensar a escriure una òpera sobre aquest tema de manera que quan, el 1837, li va arribar l'encàrrec d'escriure una missa de rèquiem per a les víctimes de la Revolució del 1830, el compositor es va veure estimulat per un munt d'idees fruit de la poètica sublim d'aquest text.

 • 040A - Felix Mendelssohn: Simfonia número 2 "Cant de lloança"
  Escolta àudio

  040A - Felix Mendelssohn: Simfonia número 2 "Cant de lloança"

  La Simfonia número 2, coneguda amb el sobrenom de "Lobgesang" ("Cant de lloança"), inclou una extensa participació coral i ha estat, per diversos motius, una de les partitures més controvertides de Felix Mendelssohn d'ençà que la va estrenar.

 • 040B - Felix Mendelssohn: "Paulus"
  Escolta àudio

  040B - Felix Mendelssohn: "Paulus"

  El primer oratori de Felix Mendelssohn, un dels més brillants tot i ser dels més desconeguts del repertori coral romàntic, duu per títol "Paulus" i explica la vida de l'apòstol Pau de Tars.

 • 040C - Felix Mendelssohn: "Elies"
  Escolta àudio

  040C - Felix Mendelssohn: "Elies"

  El segon oratori de Felix Mendelssohn porta per títol "Elies" i explica la vida d'aquest profeta de l'Antic Testament.

 • 041A - Robert Schumann: La "música coral sacra"
  Escolta àudio

  041A - Robert Schumann: La "música coral sacra"

  En el cas de la producció del compositor romàntic alemany Robert Schumann, la denominació 'música coral sacra' limita l'objecte d'estudi a tan sols dues obres: el "Requiem für Mignon" i la "Missa en do menor", opus 147.

 • 041B - Robert Schumann: "El paradís i la Peri"
  Escolta àudio

  041B - Robert Schumann: "El paradís i la Peri"

  "El paradís i la Peri" és la primera i la més exitosa gran obra simfonicocoral de Robert Schumann. Va donar fama immediata al compositor, que llavors tenia 33 anys, però modernament, com altres parts importants del seu catàleg, ha estat negligida potser per la preferència que la posteritat ha mostrat per les obres orquestrals, els concerts, els lieder o l'obra per a piano; o potser, precisament, per la seva dificultat de classificació.

 • 041C - Robert Schumann: Les "Romances i balades"
  Escolta àudio

  041C - Robert Schumann: Les "Romances i balades"

  Les "Romances i balades", obres corals plenament romàntiques, constitueixen un capítol singular en el catàleg compositiu d'un dels autors més cèlebres de la història, Robert Schumann.

 • 041D - Robert Schumann: "Escenes de Faust"
  Escolta àudio

  041D - Robert Schumann: "Escenes de Faust"

  Les "Escenes de Faust" són una obra de Robert Schumann amb participació coral i de difícil classificació, una composició que es troba a cavall dels formats escènic i de concert, i que constitueix la forma escollida per l'autor per tractar musicalment la història del doctor Johannes Faust, figura que ha fascinat, com poques, escriptors, músics i artistes de totes les èpoques.

 • 042 - Franz Liszt: "Christus"
  Escolta àudio

  042 - Franz Liszt: "Christus"

  "Christus" és el títol d'una simfonia amb participació coral del compositor romàntic Franz Liszt, més conegut per la seva faceta d'intèrpret de piano. Mestre de la gran forma simfònica, i juntament amb Berlioz i Wagner un dels grans orquestradors del seu temps, Liszt era un apassionat que buscava en la música la resposta a les qüestions fonamentals de la vida i la mort.

 • 043B - Giuseppe Verdi: "Quatre peces sacres"
  Escolta àudio

  043B - Giuseppe Verdi: "Quatre peces sacres"

  Tot i que no formen cap unitat, les "Quatre peces sacres" se solen interpretar juntes i reuneixen diverses composicions per a cor que Giuseppe Verdi va escriure els últims anys de la seva vida, la majoria entre les dues últimes òperes, "Otello" i "Falstaff", tot i que els "Laudi alla Vergine" i potser l'"Ave Maria" sembla que podrien datar d'uns anys abans.

 • 043A - Giuseppe Verdi: Rèquiem
  Escolta àudio

  043A - Giuseppe Verdi: Rèquiem

  Com a forma musical, el rèquiem ha estat un element important per als compositors durant centenars d'anys. És una missa per als morts en què es canten uns textos estàndard a la memòria d'una persona que ha mort, com a intercessió per al seu benestar en l'altra vida. La de Giuseppe Verdi és una de les misses de rèquiem més famoses de la història.

 • 044A - Charles Gounod: Les misses
  Escolta àudio

  044A - Charles Gounod: Les misses

  Poques persones saben que l'autor d'òperes com "Romeu i Julieta" i "Faust" també va escriure, entre d'altres, oratoris, motets, cançons sacres i profanes en llatí, francès i fins i tot anglès, així com un total de setze misses durant la seva carrera. D'aquestes últimes, en tot cas, només una, la "Missa de Santa Cecília", ha adquirit una certa notorietat.