TOTS ELS ÀUDIOS

 • 083 - Maurice Ohana: "Cantigas"
  Escolta àudio

  083 - Maurice Ohana: "Cantigas"

  Maurice Ohana va ser un compositor francès d'origen espanyol del segle XX l'obra del qual està impregnada d'una forta originalitat, en part perquè en la seva producció plasma la pròpia singularitat de les circumstàncies del seu entorn, però també, i sobretot, pels seus criteris estètics, caracteritzats, entre altres coses, pel rebuig de la tradició i fins i tot, podríem dir, un cert grau d'excentricitat.

 • 084 - Leonard Bernstein
  Escolta àudio

  084 - Leonard Bernstein

  Com és sabut, Bernstein -que, a més de compositor i director d'orquestra, va ser pianista, escriptor i educador en programes de televisió- es va moure tota la vida a cavall de dos mons -si no més-: el musical de Broadway i les sales de concert clàssiques, per a les quals va escriure obres a gran escala de naturalesa personal i religiosa, sovint sobre temes específicament jueus. En tot cas, un element que trobem en totes les seves composicions és la teatralitat i un llenguatge musical variadíssim.

 • 085 - Györgi Ligeti: La música coral
  Escolta àudio

  085 - Györgi Ligeti: La música coral

  Considerat unànimement com un dels grans compositors del segle XX, György Ligeti va néixer el 28 de maig de 1923 en una ciutat de la Transilvània romanesa de nom gairebé impronunciable, Dicsoszentmárton, llavors habitada sobretot per hongaresos i amb una important comunitat jueva, dues característiques que complia la seva família.

 • 086 - Luciano Berio: "Coro"
  Escolta àudio

  086 - Luciano Berio: "Coro"

  Obra per a cor altament original, tant que el seu títol és, simplement, aquesta paraula, "Coro" va ser escrita l'any 1976 pel compositor italià d'avantguarda Luciano Berio, nascut prop de la ciutat d'Imperia l'any 1925 i desaparegut a Roma el 2003.

 • 087 - Wilhelm Killmayer: "Yolimba"
  Escolta àudio

  087 - Wilhelm Killmayer: "Yolimba"

  Nascut l'any 1927 a Munic, la mateixa ciutat on va estudiar direcció, composició i musicologia, l'alemany Wilhelm Killmayer és autor, entre d'altres, de l'obra per a l'escena "Yolimba", que inclou diversos fragments amb participació coral.

 • 088 - Einojuhani Rautavaara
  Escolta àudio

  088 - Einojuhani Rautavaara

  Nascut a la capital finlandesa, Hèlsinki, el 9 d'octubre del 1928, Einojuhani Rautavaara és sens dubte un dels compositors més significatius del seu país, almenys en el camp de la música coral.

 • 089 - Rodion Shchedrin: La música coral
  Escolta àudio

  089 - Rodion Shchedrin: La música coral

  Shchedrin és conegut arreu del món per la seva producció de música instrumental, bàsicament de ballets compostos per a la seva esposa, la ballarina Maia Plissétskaia, amb qui va estar casat des de l'any 1958. La Suite de "Carmen" del 1967, "Anna Karènina" del 1971 o "La gavina" del 1979 són els títols més coneguts d'aquest àmbit del seu catàleg.

 • 090 - Krzysztof Penderecki: La música coral
  Escolta àudio

  090 - Krzysztof Penderecki: La música coral

  Discutit i controvertit i, amb tot, autor d'una contribució ja des d'avui decisiva a la cultura musical del segle XX, un dels grans noms de la música contemporània, Krzysztof Penderecki, va néixer el 23 de novembre del 1933 a la ciutat polonesa de Debica.

 • 091 - John Rutter: La música coral
  Escolta àudio

  091 - John Rutter: La música coral

  El compositor britànic John Rutter, a més de director de cors, editor, arranjador i fins i tot productor d'enregistraments, té un catàleg de música coral que és, de fet, el més popular de tot el que ha escrit.

 • 092 - John Adams: "Harmonium"
  Escolta àudio

  092 - John Adams: "Harmonium"

  Harmonium és una obra peculiar dins del catàleg de John Adams perquè és una de les poques que es basen en un text, concretament, en poemes de John Donne, autor anglès del segle XVII, i Emily Dickinson, poeta americana del XIX, que pràcticament coincideixen en una completa unitat de forma i significat

 • 148 - Les simfonies corals
  Escolta àudio

  148 - Les simfonies corals

  Cicle coral

 • 149- El misteri d'Elx
  Escolta àudio

  149- El misteri d'Elx

  Cicle coral.

 • 150 - El cant gregorià
  Escolta àudio

  150 - El cant gregorià

  El cicle coral.

 • 151 - El Llibre Vermell de Montserrat
  Escolta àudio
 • 152 - La sarsuela
  Escolta àudio

  152 - La sarsuela

  Cicle coral.