TOTS ELS ÀUDIOS

 • 079A - William Walton: La música coral
  Escolta àudio

  079A - William Walton: La música coral

  William Walton és un compositor britànic del segle XX, una de les figures musicals principals d'aquell país entre Ralph Vaughan Williams i Benjamin Britten.

 • 079B - William Walton: "El festí de Belshazzar"
  Escolta àudio

  079B - William Walton: "El festí de Belshazzar"

  "El festí de Belshazzar" és un element imprescindible de la història de la música britànica de la primera meitat del segle XX, una composició de grans dimensions nascuda gairebé per casualitat, desbordant l'esquema inicial del seu autor per respondre a l'encàrrec rebut de la BBC.

 • 080A - Maurice Duruflé: La música coral
  Escolta àudio

  080A - Maurice Duruflé: La música coral

  Nascut a la població de Louviers, a Normandia, l'11 de gener del 1902, i mort a París el 16 de juny del 1986, Maurice Duruflé no només va ser compositor, sinó també un virtuós organista.

 • 080B - Maurice Duruflé: Requiem
  Escolta àudio

  080B - Maurice Duruflé: Requiem

  La missa de difunts és, com és sabut, un dels textos que han inspirat més compositors al llarg de la història. Per la seva simplicitat melòdica i la seva tria de textos, el Requiem de Fauré només ha estat igualat per la música de Duruflé, que precisament té molt en comú amb l'obra d'aquest últim.

 • 081 - Michael Tippett: La música coral
  Escolta àudio

  081 - Michael Tippett: La música coral

  Nascut a Londres el 2 de gener de 1905, la mateixa ciutat on va morir 93 anys més tard, la carrera del compositor britànic Michael Tippett es diferencia força de la de la majoria dels seus col·legues de professió, ja que va entrar en el món de la música relativament tard, no va escriure la seva primera obra reconeguda fins que va tenir 30 anys i no va aconseguir atreure el públic fins que en va tenir gairebé 40.

 • 082A - Benjamin Britten: La música coral
  Escolta àudio

  082A - Benjamin Britten: La música coral

  Nascut a Lowestoft el dia de Santa Cecília del 1913 i mort a Aldeburgh el desembre del 1976, Benjamin Britten és recordat sobretot com un compositor destacadíssim de la història de la música britànica -particularment com una de les màximes figures en el camp de l'òpera- tot i que també va treballar molt com a director d'orquestra i encara més com a pianista concertista i acompanyant, de manera especial del tenor Peter Pears, el seu company i inspirador d'una bona part del seu catàleg d'obres.

 • 082B - Benjamin Britten: "War requiem"
  Escolta àudio

  082B - Benjamin Britten: "War requiem"

  El "War requiem ("Rèquiem de guerra") va comportar el reconeixement públic definitiu de la persona i les obres de Benjamin Britten, que ja havia atret l'atenció anteriorment amb diverses obres -algunes de corals, com "A ceremony of carols"- i havia destacat de manera especial amb l'estrena triomfal de la seva òpera "Peter Grimes" en la reobertura, el 1945, després de la Segona Guerra Mundial, del teatre Sadler's Wells de Londres.

 • 083 - Maurice Ohana: "Cantigas"
  Escolta àudio

  083 - Maurice Ohana: "Cantigas"

  Maurice Ohana va ser un compositor francès d'origen espanyol del segle XX l'obra del qual està impregnada d'una forta originalitat, en part perquè en la seva producció plasma la pròpia singularitat de les circumstàncies del seu entorn, però també, i sobretot, pels seus criteris estètics, caracteritzats, entre altres coses, pel rebuig de la tradició i fins i tot, podríem dir, un cert grau d'excentricitat.

 • 084 - Leonard Bernstein
  Escolta àudio

  084 - Leonard Bernstein

  Com és sabut, Bernstein -que, a més de compositor i director d'orquestra, va ser pianista, escriptor i educador en programes de televisió- es va moure tota la vida a cavall de dos mons -si no més-: el musical de Broadway i les sales de concert clàssiques, per a les quals va escriure obres a gran escala de naturalesa personal i religiosa, sovint sobre temes específicament jueus. En tot cas, un element que trobem en totes les seves composicions és la teatralitat i un llenguatge musical variadíssim.

 • 085 - Györgi Ligeti: La música coral
  Escolta àudio

  085 - Györgi Ligeti: La música coral

  Considerat unànimement com un dels grans compositors del segle XX, György Ligeti va néixer el 28 de maig de 1923 en una ciutat de la Transilvània romanesa de nom gairebé impronunciable, Dicsoszentmárton, llavors habitada sobretot per hongaresos i amb una important comunitat jueva, dues característiques que complia la seva família.

 • 086 - Luciano Berio: "Coro"
  Escolta àudio

  086 - Luciano Berio: "Coro"

  Obra per a cor altament original, tant que el seu títol és, simplement, aquesta paraula, "Coro" va ser escrita l'any 1976 pel compositor italià d'avantguarda Luciano Berio, nascut prop de la ciutat d'Imperia l'any 1925 i desaparegut a Roma el 2003.

 • 087 - Wilhelm Killmayer: "Yolimba"
  Escolta àudio

  087 - Wilhelm Killmayer: "Yolimba"

  Nascut l'any 1927 a Munic, la mateixa ciutat on va estudiar direcció, composició i musicologia, l'alemany Wilhelm Killmayer és autor, entre d'altres, de l'obra per a l'escena "Yolimba", que inclou diversos fragments amb participació coral.

 • 088 - Einojuhani Rautavaara
  Escolta àudio

  088 - Einojuhani Rautavaara

  Nascut a la capital finlandesa, Hèlsinki, el 9 d'octubre del 1928, Einojuhani Rautavaara és sens dubte un dels compositors més significatius del seu país, almenys en el camp de la música coral.

 • 089 - Rodion Shchedrin: La música coral
  Escolta àudio

  089 - Rodion Shchedrin: La música coral

  Shchedrin és conegut arreu del món per la seva producció de música instrumental, bàsicament de ballets compostos per a la seva esposa, la ballarina Maia Plissétskaia, amb qui va estar casat des de l'any 1958. La Suite de "Carmen" del 1967, "Anna Karènina" del 1971 o "La gavina" del 1979 són els títols més coneguts d'aquest àmbit del seu catàleg.

 • 090 - Krzysztof Penderecki: La música coral
  Escolta àudio

  090 - Krzysztof Penderecki: La música coral

  Discutit i controvertit i, amb tot, autor d'una contribució ja des d'avui decisiva a la cultura musical del segle XX, un dels grans noms de la música contemporània, Krzysztof Penderecki, va néixer el 23 de novembre del 1933 a la ciutat polonesa de Debica.

Anar al contingut