TOTS ELS ÀUDIOS

 • 067 - Karol Szymanowski: La música coral
  Escolta àudio

  067 - Karol Szymanowski: La música coral

  Karol Szymanowski va néixer l'any 1882, en una època en què el territori polonès estava dividit entre les tres potències europees que el circumdaven: la part est -inclosa Varsòvia- era russa, l'oest pertanyia a Prússia, i el sud -amb Cracòvia- era territori austríac.

 • 068 - Zoltan Kodály: La música coral
  Escolta àudio

  068 - Zoltan Kodály: La música coral

  L'hongarès Zoltan Kodály és un gran nom no només de la composició sinó també, i més aviat, de la pedagogia musical del segle XX. A diferència d'altres autors en què la música per a cor forma només una petita part de la seva producció global, les composicions corals es troben en el centre del llegat de Kodály, ja que la seva extensa i intensa activitat permet definir-lo, a més de compositor, com a científic, etnomusicòleg, pedagog de la música i inspirador de la ciència musical de tot un país.

 • 069 - Ígor Stravinski: La música coral
  Escolta àudio

  069 - Ígor Stravinski: La música coral

  Tot i que no sigui principalment, ni de bon tros, per la seva producció coral, el compositor i director d'orquestra rus Ígor Stravinski ha estat un autor cabdal i un dels músics més importants del segle XX.

 • 070 - Arnold Bax: La música coral
  Escolta àudio

  070 - Arnold Bax: La música coral

  Nascut a Londres l'any 1883, el compositor britànic de finals del segle XIX i primera meitat del XX Arnold Bax no sol ser recordat avui especialment com un compositor coral, ja que la major part de les set obres que va escriure per a cor i orquestra van quedar gairebé oblidades fins als concerts de celebració del centenari del seu naixement. Però la seva recuperació ha aportat nova llum sobre aquest aspecte del seu art i ha enriquit, d'aquesta manera, la seva estatura com a compositor.

 • 071 - Heitor Villa-Lobos: Simfonia Ameríndia
  Escolta àudio

  071 - Heitor Villa-Lobos: Simfonia Ameríndia

  Heitor Villa-Lobos, considerat el principal compositor del Brasil del segle XX, va escriure al voltant de mil obres. Entre elles, hi ha tretze simfonies, una de les quals és una obra simfonicocoral molt original: la Simfonia número 10, anomenada "Ameríndia".

 • 072 - Frank Martin: La música coral
  Escolta àudio

  072 - Frank Martin: La música coral

  Nascut a Ginebra l'any 1890, desè i últim fill d'un pastor calvinista d'ascendència francesa que s'havia refugiat a Suïssa per la persecució dels hugonots, Frank Martin és un dels grans compositors del segle XX del seu país.

 • 073 - Arthur Bliss: La música coral
  Escolta àudio

  073 - Arthur Bliss: La música coral

  Nascut el 1891 a la capital britànica, la mateixa ciutat on va morir el 1975, aquest compositor anglès d'ascendència americana va començar la seva carrera professional com a "enfant terrible" de la música britànica. De seguida, però, es va establir en un estil romàntic obert a influències com la d'Edward Elgar i això, juntament amb la seva habilitat per respondre musicalment a les ocasions solemnes, li va servir per arribar al càrrec de director de música de la Reina.

 • 074A - Arthur Honegger: La música coral
  Escolta àudio

  074A - Arthur Honegger: La música coral

  El compositor franco-suís del segle XX, Arthur Honegger, nascut a L'Havre però format a Zuric, va estar marcat durant tota la seva carrera i en diversos aspectes per aquesta dualitat.

 • 074B - Arthur Honegger: "El rei David"
  Escolta àudio

  074B - Arthur Honegger: "El rei David"

  Honegger va escriure "El rei David" en un temps rècord, l'any 1921, a instàncies del poeta i dramaturg suís René Morax. L'any 1908, aquest autor -avui molt oblidat- havia instal·lat al poble de Mezières un teatre, l'escenari del qual, força gran, podia acollir espectacles de grans dimensions. Després de la pausa imposada per la Primera Guerra Mundial, el 1921, Morax es va proposar reactivar-lo amb una obra sobre el tema bíblic del rei David.

 • 074C - Arthur Honegger: "Joana d'Arc a la foguera"
  Escolta àudio

  074C - Arthur Honegger: "Joana d'Arc a la foguera"

  "Joana d'Arc a la foguera" va ser l'última de diverses obres encarregades a Honegger per Ida Rubinstein, ballarina i actriu russojueva de gran personalitat, que havia estat membre dels Ballets Russos de Diaghilev abans de crear la seva pròpia companyia.

 • 075 - Herbert Howells: La música coral
  Escolta àudio

  075 - Herbert Howells: La música coral

  Herbert Howells, considerat el compositor anglès més important de la primera meitat del segle XX, va ser un autèntic revitalitzador de la tradició coral del seu país.

 • 076 - Paul Hindemith: La música coral
  Escolta àudio

  076 - Paul Hindemith: La música coral

  Per la seva significació i importància en la història de la música, Paul Hindemith ha estat tan admirat com qüestionat i controvertit. Va començar com un enfant terrible i va acabar sent vist per l'avantguarda com un ultraconservador. Sigui com sigui, el millor de la seva música ocupa un lloc important en la història del segle XX.

 • 077 - Carl Orff: Carmina Burana
  Escolta àudio

  077 - Carl Orff: Carmina Burana

  Malgrat haver estat enormement popularitzada, entre d'altres, pel cinema i per les múltiples audicions que se'n fan sovint arreu, l'estil musical d'aquesta obra, que fa pensar de seguida en la música medieval, sense ser-ne una imitació directa, i un títol poc explícit han dut sovint a confusions i grans errors.

 • 078A - Francis Poulenc: Les grans obres corals
  Escolta àudio

  078A - Francis Poulenc: Les grans obres corals

  Les obres simfònico-corals són potser la part més destacada de la producció coral del compositor francès del segle XX Francis Poulenc, i de vegades han ocultat les altres petites joies que són les seves composicions per cors de veus blanques o mixtes, sovint "a cappella" i sobre textos litúrgics o bé de poetes contemporanis.

 • 078B - Francis Poulenc: Els motets
  Escolta àudio

  078B - Francis Poulenc: Els motets

  Les obres simfònico-corals ¿sobretot religioses- són potser la part més destacada de la producció coral de Francis Poulenc, però les seves composicions per cors de veus blanques o mixtes, sovint "a cappella" i sobre textos litúrgics o bé de poetes contemporanis seus són igualment petites joies massa sovint ocultes.

Anar al contingut