TOTS ELS ÀUDIOS

 • 061A - Max Reger: La música coral
  Escolta àudio

  061A - Max Reger: La música coral

  Max Reger, compositor alemany de finals del segle XIX i principis del XX, va néixer el 19 de març del 1873 a la ciutat bavaresa de Brand, en una família catòlica i artesana que, en aquella època, havia assolit una certa prosperitat.

 • 061B - Max Reger: Els rèquiems
  Escolta àudio

  061B - Max Reger: Els rèquiems

  Tres obres corals del compositor alemany Max Reger, que va viure a finals del segle XIX i principis del XX, compostes els últims anys de la seva vida, es poden agrupar, de manera genèrica, sota el títol de "Rèquiem", malgrat que cap de les tres no es correspon amb un arranjament complet de l'ordinari de la missa romana de difunts.

 • 062 - Sergei Rakhmàninov
  Escolta àudio

  062 - Sergei Rakhmàninov

  Sergei Rakhmàninov és recordat avui com un dels pianistes més influents del segle XX. La seva llegendària facilitat tècnica i rítmica li permetia reproduir composicions molt complexes el primer cop que les sentia. En canvi, la seva reputació com a compositor va generar controvèrsia fins a la seva mort. A mitjan segle XX, alguns autors encara menyspreaven notòriament la seva música i pronosticaven que el seu èxit seria efímer.

 • 063 - Franz Schmidt: "El llibre dels set segells"
  Escolta àudio

  063 - Franz Schmidt: "El llibre dels set segells"

  Avui dia, encara es fa difícil preveure quin lloc ocuparà el compositor austrohongarès Franz Schmidt en la història de la música contemporània. Segons molts entesos, encara no som prou lluny del segle XX per distingir-ne clarament els corrents i els estils de més èxit, però és que, a més, Schmidt es trobava entre dues èpoques molt diferents. "El llibre dels set segells", és un arranjament en forma d'oratori del llibre de l'Apocalipsi i data de 1937, molt poc abans de la mort de l'autor, fet pel qual es considera el seu "opus summum"

 • 064 - Manuel de Falla: "L'Atlàntida"
  Escolta àudio

  064 - Manuel de Falla: "L'Atlàntida"

  Obra singular des de molts punts de vista, "L'Atlàntida" és la gran obra simfonicocoral que, inspirat en el poema de Jacint Verdaguer, va escriure Manuel de Falla. Alguns consideren que Falla és el compositor espanyol més important d'ençà de Tomás Luis de Victoria i, juntament amb Pablo Picasso, l'andalús més universal del nostre segle.

 • 065A - Pau Casals: La música coral
  Escolta àudio

  065A - Pau Casals: La música coral

  El nom de Pau Casals s'ha fet famós arreu del món com a violoncel·lista insuperable, com a director d'orquestra i, fins i tot, com l'home que va escollir viure i morir a l'exili per fidelitat als seus ideals de llibertat, de pau i de catalanitat.

 • 065B - Pau Casals: El Pessebre
  Escolta àudio

  065B - Pau Casals: El Pessebre

  De Pau Casals se n'ha parlat i se n'ha escrit molt. No és estrany, ja que va viure gairebé 97 anys intensos i que va saber aprofitar en molts aspectes. La seva faceta compositiva, però, sempre ha quedat relegada a un segon pla darrere del seu domini del violoncel i fins i tot podríem dir de la seva activitat com a director d'orquestra, tot i que aquesta última tampoc no va ser la tasca més important de la seva trajectòria. En qualsevol cas, en la seva producció hi ha composicions de gran valor, com les cançons dedicades al monestir de Montserrat i, evidentment, la seva obra de més envergadura, l'oratori El Pessebre.

 • 066 - Ildebrando Pizzetti: La música coral
  Escolta àudio

  066 - Ildebrando Pizzetti: La música coral

  Compositor, director i crític italià, segurament el més respectat i influent dels músics més conservadors de la seva generació, Ildebrando Pizzetti omple, juntament amb el grup de compositors italians nascuts els últims anys del segle XX, el buit que hi ha en la música italiana en relació amb els esdeveniments que tenen lloc de manera contemporània en la música europea.

 • 067 - Karol Szymanowski: La música coral
  Escolta àudio

  067 - Karol Szymanowski: La música coral

  Karol Szymanowski va néixer l'any 1882, en una època en què el territori polonès estava dividit entre les tres potències europees que el circumdaven: la part est -inclosa Varsòvia- era russa, l'oest pertanyia a Prússia, i el sud -amb Cracòvia- era territori austríac.

 • 068 - Zoltan Kodály: La música coral
  Escolta àudio

  068 - Zoltan Kodály: La música coral

  L'hongarès Zoltan Kodály és un gran nom no només de la composició sinó també, i més aviat, de la pedagogia musical del segle XX. A diferència d'altres autors en què la música per a cor forma només una petita part de la seva producció global, les composicions corals es troben en el centre del llegat de Kodály, ja que la seva extensa i intensa activitat permet definir-lo, a més de compositor, com a científic, etnomusicòleg, pedagog de la música i inspirador de la ciència musical de tot un país.

 • 069 - Ígor Stravinski: La música coral
  Escolta àudio

  069 - Ígor Stravinski: La música coral

  Tot i que no sigui principalment, ni de bon tros, per la seva producció coral, el compositor i director d'orquestra rus Ígor Stravinski ha estat un autor cabdal i un dels músics més importants del segle XX.

 • 070 - Arnold Bax: La música coral
  Escolta àudio

  070 - Arnold Bax: La música coral

  Nascut a Londres l'any 1883, el compositor britànic de finals del segle XIX i primera meitat del XX Arnold Bax no sol ser recordat avui especialment com un compositor coral, ja que la major part de les set obres que va escriure per a cor i orquestra van quedar gairebé oblidades fins als concerts de celebració del centenari del seu naixement. Però la seva recuperació ha aportat nova llum sobre aquest aspecte del seu art i ha enriquit, d'aquesta manera, la seva estatura com a compositor.

 • 071 - Heitor Villa-Lobos: Simfonia Ameríndia
  Escolta àudio

  071 - Heitor Villa-Lobos: Simfonia Ameríndia

  Heitor Villa-Lobos, considerat el principal compositor del Brasil del segle XX, va escriure al voltant de mil obres. Entre elles, hi ha tretze simfonies, una de les quals és una obra simfonicocoral molt original: la Simfonia número 10, anomenada "Ameríndia".

 • 072 - Frank Martin: La música coral
  Escolta àudio

  072 - Frank Martin: La música coral

  Nascut a Ginebra l'any 1890, desè i últim fill d'un pastor calvinista d'ascendència francesa que s'havia refugiat a Suïssa per la persecució dels hugonots, Frank Martin és un dels grans compositors del segle XX del seu país.

 • 073 - Arthur Bliss: La música coral
  Escolta àudio

  073 - Arthur Bliss: La música coral

  Nascut el 1891 a la capital britànica, la mateixa ciutat on va morir el 1975, aquest compositor anglès d'ascendència americana va començar la seva carrera professional com a "enfant terrible" de la música britànica. De seguida, però, es va establir en un estil romàntic obert a influències com la d'Edward Elgar i això, juntament amb la seva habilitat per respondre musicalment a les ocasions solemnes, li va servir per arribar al càrrec de director de música de la Reina.