TOTS ELS ÀUDIOS

 • 055 - Família Puccini: La música coral
  Escolta àudio

  055 - Família Puccini: La música coral

  La família Puccini ha passat a la història pel nom del seu últim membre, però en realitat constitueix una nissaga de compositors especialment vinculats a la ciutat italiana de Lucca.

 • 056 - Giacomo Puccini
  Escolta àudio

  056 - Giacomo Puccini

  La "Missa de Glòria" ocupa una posició singular en la producció de Giacomo Puccini, més conegut sens dubte pels seus títols operístics. L'autor la va escriure a l'edat de 22 anys, en un moment personal força especial en què tenia motius de pes per dedicar el seu temps, encara que fos gairebé per últim cop a la seva vida, a la música litúrgica.

 • 057 - Hugo Wolf
  Escolta àudio

  057 - Hugo Wolf

  Avui ens hem proposat donar-vos a conèixer la producció coral d'un compositor gairebé sempre relacionat de manera exclusiva amb el món del lied, un gènere al qual va imprimir una intensitat expressiva única en el tardoromanticisme musical, però que també és autor d'una modesta però interessantíssima obra per a cor. Estem parlant del músic del romanticisme austríac Hugo Wolf.

 • 058 - Jean Sibelius: La música coral
  Escolta àudio

  058 - Jean Sibelius: La música coral

  L'estreta identificació de Jean Sibelius amb el nacionalisme finlandès situa aquest compositor en un lloc especial en el desenvolupament de la música escandinava i li atorga un domini sense paral.lels en la finlandesa. El seu pensament simfònic, a més, profundament romàntic, va més enllà i en fa un autor imprescindible en la història de la música occidental.

 • 059 - Wilhelm Stenhammar: La música coral
  Escolta àudio

  059 - Wilhelm Stenhammar: La música coral

  Nascut el 7 de febrer de 1871 a Estocolm i mort a la mateixa ciutat el 20 de novembre de 1927, el compositor, pianista i director Wilhelm Stenhammar es va convertir en la figura de més talent de les dècades que van envoltar aquell canvi de segle, un temps de gran expansió en la vida cultural sueca i en què, en el cas de la música, pràcticament es pot dir que s'estableixen els fonaments de l'activitat concertística.

 • 060A - Ralph Vaughan Williams: La música coral
  Escolta àudio

  060A - Ralph Vaughan Williams: La música coral

  Ralph Vaughan Williams, figura clau del renaixement de la música britànica al segle XX, forma part d'un llinatge gairebé sagrat: el dels creadors i cultivadors de la gran tradició coral anglesa, que conté noms com Tallis, Byrd, Gibbons, Purcell o Parry, un dels mestres de Vaughan Williams, juntament amb Charles Villiers Stanford, al Royal College of Music.

 • 060B - Ralph Vaughan Williams: "Una simfonia del mar"
  Escolta àudio

  060B - Ralph Vaughan Williams: "Una simfonia del mar"

  "Una simfonia del mar" és la primera de les nou simfonies de Ralph Vaughan Williams, compositor preocupat durant tota la seva vida activa per aquesta forma musical. Cadascuna de les seves aportacions al gènere té un caràcter absolutament diferent, i manté la capacitat de renovació i la diversitat i riquesa d'expressió que donen forma a la música com a conjunt.

 • 061A - Max Reger: La música coral
  Escolta àudio

  061A - Max Reger: La música coral

  Max Reger, compositor alemany de finals del segle XIX i principis del XX, va néixer el 19 de març del 1873 a la ciutat bavaresa de Brand, en una família catòlica i artesana que, en aquella època, havia assolit una certa prosperitat.

 • 061B - Max Reger: Els rèquiems
  Escolta àudio

  061B - Max Reger: Els rèquiems

  Tres obres corals del compositor alemany Max Reger, que va viure a finals del segle XIX i principis del XX, compostes els últims anys de la seva vida, es poden agrupar, de manera genèrica, sota el títol de "Rèquiem", malgrat que cap de les tres no es correspon amb un arranjament complet de l'ordinari de la missa romana de difunts.

 • 062 - Sergei Rakhmàninov
  Escolta àudio

  062 - Sergei Rakhmàninov

  Sergei Rakhmàninov és recordat avui com un dels pianistes més influents del segle XX. La seva llegendària facilitat tècnica i rítmica li permetia reproduir composicions molt complexes el primer cop que les sentia. En canvi, la seva reputació com a compositor va generar controvèrsia fins a la seva mort. A mitjan segle XX, alguns autors encara menyspreaven notòriament la seva música i pronosticaven que el seu èxit seria efímer.

 • 063 - Franz Schmidt: "El llibre dels set segells"
  Escolta àudio

  063 - Franz Schmidt: "El llibre dels set segells"

  Avui dia, encara es fa difícil preveure quin lloc ocuparà el compositor austrohongarès Franz Schmidt en la història de la música contemporània. Segons molts entesos, encara no som prou lluny del segle XX per distingir-ne clarament els corrents i els estils de més èxit, però és que, a més, Schmidt es trobava entre dues èpoques molt diferents. "El llibre dels set segells", és un arranjament en forma d'oratori del llibre de l'Apocalipsi i data de 1937, molt poc abans de la mort de l'autor, fet pel qual es considera el seu "opus summum"

 • 064 - Manuel de Falla: "L'Atlàntida"
  Escolta àudio

  064 - Manuel de Falla: "L'Atlàntida"

  Obra singular des de molts punts de vista, "L'Atlàntida" és la gran obra simfonicocoral que, inspirat en el poema de Jacint Verdaguer, va escriure Manuel de Falla. Alguns consideren que Falla és el compositor espanyol més important d'ençà de Tomás Luis de Victoria i, juntament amb Pablo Picasso, l'andalús més universal del nostre segle.

 • 065A - Pau Casals: La música coral
  Escolta àudio

  065A - Pau Casals: La música coral

  El nom de Pau Casals s'ha fet famós arreu del món com a violoncel·lista insuperable, com a director d'orquestra i, fins i tot, com l'home que va escollir viure i morir a l'exili per fidelitat als seus ideals de llibertat, de pau i de catalanitat.

 • 065B - Pau Casals: El Pessebre
  Escolta àudio

  065B - Pau Casals: El Pessebre

  De Pau Casals se n'ha parlat i se n'ha escrit molt. No és estrany, ja que va viure gairebé 97 anys intensos i que va saber aprofitar en molts aspectes. La seva faceta compositiva, però, sempre ha quedat relegada a un segon pla darrere del seu domini del violoncel i fins i tot podríem dir de la seva activitat com a director d'orquestra, tot i que aquesta última tampoc no va ser la tasca més important de la seva trajectòria. En qualsevol cas, en la seva producció hi ha composicions de gran valor, com les cançons dedicades al monestir de Montserrat i, evidentment, la seva obra de més envergadura, l'oratori El Pessebre.

 • 066 - Ildebrando Pizzetti: La música coral
  Escolta àudio

  066 - Ildebrando Pizzetti: La música coral

  Compositor, director i crític italià, segurament el més respectat i influent dels músics més conservadors de la seva generació, Ildebrando Pizzetti omple, juntament amb el grup de compositors italians nascuts els últims anys del segle XX, el buit que hi ha en la música italiana en relació amb els esdeveniments que tenen lloc de manera contemporània en la música europea.