TOTS ELS ÀUDIOS

 • 047B - Anton Bruckner: "Requiem"
  Escolta àudio

  047B - Anton Bruckner: "Requiem"

  A l'abadia de Sankt Florian, on Bruckner va exercir de primer mestre adjunt de l'escola durant deu anys, el compositor va escriure les seves primeres obres corals, una cinquantena de peces sacres d'estructura simple i homofònica. Quan el prior que l'havia nomenat va morir, però, les circumstàncies el van dur novament a Linz. Va ser aquí que, l'any 1849, als 25 anys, va compondre la seva missa de rèquiem.

 • 048A - Johannes Brahms: Obres per a cor i piano
  Escolta àudio

  048A - Johannes Brahms: Obres per a cor i piano

  Johannes Brahms ha esdevingut un dels grans noms de la història de la música sobretot gràcies a les seves simfonies i música de cambra. Però no hem d'oblidar que, a banda de la seva carrera compositiva, Brahms va treballar de director de cors, un fet que va motivar el seu interès per la música vocal polifònica dels tres segles anteriors.

 • 048B - Johannes Brahms: Obres per a cor i orquestra
  Escolta àudio

  048B - Johannes Brahms: Obres per a cor i orquestra

  Johannes Brahms és tan recordat per les seves simfonies i música de cambra com per la producció d'obres per a cor i orquestra. No hem d'oblidar que, a banda de la seva carrera compositiva, Brahms va treballar de director de cors. Un fet que va motivar el seu interès per la música vocal polifònica dels tres segles anteriors. Palestrina, Lassus, Schütz i Händel eren noms que l'inspiraven molt més que els seus contemporanis Schumann i Mendelssohn, i que van dur Brahms a la coneguda conclusió que vivia més tard del que li hauria agradat en el desenvolupament de la història de la música.

 • 048C - Johannes Brahms: Els motets
  Escolta àudio

  048C - Johannes Brahms: Els motets

  Al contrari de la creença general, la música coral és la categoria principal dins de l'obra de Johannes Brahms després dels "lieder" per solista. El compositor s'hi va dedicar de manera prolífica al llarg de tota la vida, amb una sorprenent riquesa de gèneres i formes -des del simple exercici contrapuntístic en canon "a cappella" fins a grans obres acompanyades amb orquestra-, i és en la música coral on més es noten les diverses influències que va tenir.

 • 048D - Johannes Brahms: "Un rèquiem alemany"
  Escolta àudio

  048D - Johannes Brahms: "Un rèquiem alemany"

  "Ein deutsches Requiem", "Un rèquiem alemany", és una de les obres més destacades i interpretades del repertori coral sacre, un punt sobre el qual pivota tota la vida creativa de Johannes Brahms i una de les grans obres corals de la història de la música més enllà del tema de què tracta, ja que no podem oblidar que, paradoxalment, Brahms era un home molt poc religiós.

 • 049 - Max Bruch
  Escolta àudio

  049 - Max Bruch

  Max Bruch és un compositor del romanticisme tardà alemany que va néixer a Colònia el 1838 i va morir a Berlín el 1920, tot i que les característiques de la seva producció ens podrien induir fàcilment a errors sobre la datació.

 • 050A - Josef Rheinberger: La música coral
  Escolta àudio

  050A - Josef Rheinberger: La música coral

  Malgrat que s'emmarca en el romanticisme alemany, el compositor Josef Rheinberger es caracteritza per una estètica molt particular. Nascut a Liechtenstein el 1839, contemporani, per tant, de Brahms i pertanyent a una època de la història de la música en què van emergir moltes innovacions i nous vocabularis musicals, Rheinberger es va distanciar del període romàntic i es va caracteritzar per un retorn als conceptes clàssics.

 • 050B - Josef Rheinberger: "Cantus Missae"
  Escolta àudio

  050B - Josef Rheinberger: "Cantus Missae"

  De Josef Rheinberger són especialment apreciades les seves vint sonates per a orgue, tot i que una quarta part del seu catàleg de més de dues-centes obres pertany a la música vocal seglar, en què Rheinberger planteja grans reptes als intèrprets per capturar musicalment l'atmosfera que li transmet un poema. Pel que fa a la seva contribució important a la música sacra, destaca l'obra "Cantus Missae", opus 109, en Mi bemoll.

 • 051A - Antonín Dvorák: Missa en re major
  Escolta àudio

  051A - Antonín Dvorák: Missa en re major

  La música sacra representa una part gran i molt rellevant del llegat compositiu de Dvorák, autor nascut l'any 1841 prop de Praga i desaparegut el 1904 en aquella mateixa ciutat als 63 anys. Totes les seves obres en aquest terreny estan imbuïdes d'una fe sincera i profunda. Lliures de qualsevol meditació filosòfica o reflexió pretensiosa, més aviat expressen pietat, saviesa i un amor ardent cap a Déu.

 • 051B - Antonín Dvorák: "Stabat mater"
  Escolta àudio

  051B - Antonín Dvorák: "Stabat mater"

  Antonín Dvorák ha passat a la història de la música pràcticament com un compositor de música per a orquestra simfònica o conjunt de cambra, un fet excepcional entre els músics nacionalistes del segle XIX. En el camp de la música vocal, la seva fama internacional es deu a les cantates, misses i oratoris, més que no pas a les òperes, amb les quals va buscar l'èxit.

 • 051C - Antonín Dvorák: Rèquiem
  Escolta àudio

  051C - Antonín Dvorák: Rèquiem

  Durant l'última part del segle XIX, gràcies a l'auge de la tradició del cant coral a Anglaterra, els oratoris de Dvorák van triomfar en aquest país. L'èxit va ser tan gran que el compositor amb prou feines podia satisfer la demanda de noves obres. La seva obra espiritualment més profunda, el Rèquiem, és la resposta a un encàrrec del Festival de Birmingham.

 • 052 - Gabriel Fauré: Requiem
  Escolta àudio

  052 - Gabriel Fauré: Requiem

  Gabriel Fauré es considera el compositor més avançat de la seva generació i, en tot cas, va desenvolupar un estil personal que va tenir una forta influència en molts compositors de principis del segle XX. El seu Requiem és una de les misses de difunts més populars a casa nostra.

 • 053 - Leos Janacek: La música coral sacra
  Escolta àudio

  053 - Leos Janacek: La música coral sacra

  Leos Janácek és un dels compositors txecs més coneguts, juntament amb Bedrich Smetana i Antonin Dvorák. És un nom més aviat associat a l'òpera que no pas a la música sacra, però, com la majoria de compositors, Janácek també va escriure arranjaments de misses a gran escala per a cor, solistes i orquestra, a més d'algunes petites obres sacres

 • 054A - Edward Elgar: La música coral
  Escolta àudio

  054A - Edward Elgar: La música coral

  El compositor anglès Edward Elgar, un autor que, a casa nostra, encara es pot considerar poc conegut, és autor d'una notable producció d'obres corals, que no és precisament escassa, ja que Elgar, com a bon músic anglès, se sent hereu d'una brillant tradició madrigalística.

 • 054B - Edward Elgar: "El somni de Geronci"
  Escolta àudio

  054B - Edward Elgar: "El somni de Geronci"

  Una de les primeres coses que hem de deixar clares en proposar-nos l'estudi d'aquesta obra és que no l'hem de definir com un oratori. Tot i que sovint s'ha descrit i classificat així, Elgar no aprovava l'ús d'aquest terme que, a més, no apareix a la partitura.