TOTS ELS ÀUDIOS

S'han trobat 283 resultats.

 • La Missa per Rossini (III)
  Escolta àudio
 • La Missa per Rossini (II)
  Escolta àudio
 • "La Petita Missa Solemne" de Gioachino Rossini (II)
  Escolta àudio

  "La Petita Missa Solemne" de Gioachino Rossini (II)

  Avui completarem l'audició de "La Petita Missa Solemne" de Gioachino Rossini. Va ser escrita el 1865, tres anys abans de morir Rossini. La va escriure pensant en la participació de corals de tots els tipus, castratis, homes i dones. És una obra religiosa que mostra les característiques compositives i dramàtiques del compositor.

 • "La Petita Missa Solemne" de Gioachino Rossini (I)
  Escolta àudio

  "La Petita Missa Solemne" de Gioachino Rossini (I)

  En el programa d'avui us descobrim una obra peculiar de l'àmbit litúrgic, es tracta de l'última missa de Gioachino Rossini, "La Petita Missa Solemne", escrita l'any 1865. Rossini va deixar d'escriure en el punt més àlgid de la seva carrera, tot i que va trencar la seva promesa i va escriure algunes obres per a música de cambra o "La Petita Missa Solemne", aquesta última, potser, pensada perquè esdevingués el seu propi memorial. Aquesta missa és una mostra de les característiques compositives de Gioachino Rossini. Avui us proposem sentir-ne la primera meitat.

 • L'"Stabat Mater" de Gioachino Rossini (II)
  Escolta àudio

  L'"Stabat Mater" de Gioachino Rossini (II)

  En el programa d'avui completem l'audició de l'"Stabat Mater" de Gioachino Rossini. És un dels arranjaments musicals inspirats en el poema sobre el patiment de Maria, mare de Déu, als peus de la creu que data de finals del segle XIII. La versió de Rossini, que data de la dècada de 1830, s'apropa a l'àmbit operístic i va contribuir a la fama del compositor, tot i que en aquell moment ja havia abandonat la seva etapa operística.

 • La "Missa de Glòria" de Gioachino Rossini (II)
  Escolta àudio

  La "Missa de Glòria" de Gioachino Rossini (II)

  En aquesta edició recuperem el programa passat i reprenem la "Missa de Glòria" de Gioachino Rossini. La "Missa de Glòria" és considerada una de les obres de gran bellesa del compositor i va tindre una gran rebuda en què Rossini entra en la seva etapa més esplendorosa. La va estrenar el 24 de març del 1820 a l'església de San Ferdinando de Nàpols. Avui reprenem l'audició des del "Glòria".

 • La "Missa de Glòria" de Gioachino Rossini (I)
  Escolta àudio

  La "Missa de Glòria" de Gioachino Rossini (I)

  Gioachino Rossini va ser, a més d'un dels compositors més importants de l'escena operística del segle XIX, compositor de música religiosa. En el programa d'avui us proposem una de les obres de grans dimensions de l'autor, la "Missa de Glòria". La podem considerar una obra de joventut, la va escriure només amb 28 anys durant la seva estada a Nàpols. També podem dir que amb aquesta missa marca l'inici de la seva etapa de màxima esplendor. La va estrenar el 24 de març del 1820 a l'església de San Ferdinando de Nàpols.

 • La "Missa de Milà" de Gioachino Rossini
  Escolta àudio

  La "Missa de Milà" de Gioachino Rossini

  En el programa d'avui us presentem Gioachino Rossini, un dels màxims representants de l'escena operística italiana de la primera meitat del segle XIX. Gioachino Rossini també va compondre música sacra, però la seva producció en aquest àmbit no és gaire coneguda. Avui us descobrim la composició de música sacra amb una de les seves misses, la "Missa de Milà".

 • La "Missa del caçador furtiu" de Carl Maria von Weber
  Escolta àudio

  La "Missa del caçador furtiu" de Carl Maria von Weber

  El compositor romàntic Carl Maria von Weber és recordat com un dels grans mestres de l'òpera del seu temps. Títols com el "Caçador furtiu" o "Oberon" en són responsables. Avui parlem de la seva música coral.

 • La música sacra d'Antonio Salieri
  Escolta àudio

  La música sacra d'Antonio Salieri

  Va ser una de les figures dominants de la música europea, es va formar al nord d'Itàlia i va coincidir amb Mozart. Entre els seus alumnes hi ha Schubert, Beethoven i Liszt. Actualment, la seva música s'interpreta poc, tot i que és conegut sobretot per la pel·lícula "Amadeus" de Milos Forman. Avui us proposem fer un recorregut per la seva música religiosa i en sentirem misses, graduals i ofertoris.

 • La "Missa Solemnis" de Ludwig van Beethoven (II)
  Escolta àudio

  La "Missa Solemnis" de Ludwig van Beethoven (II)

  En el programa d'avui, reprenem l'audició d'una de les misses més grans de la història de la música, el mateix Beethoven afirma: "és la més gran que he escrit mai". L'origen de la composició és l'alabança al cardenal de l'arxiduc Rodolf. Avui sentirem els dos últims moviments de l'obra.

 • La Missa en Do de Ludwig van Beethoven
  Escolta àudio

  La Missa en Do de Ludwig van Beethoven

  En aquesta edició de Cicle Coral us oferim l'audició de la Missa en Do op. 86 de Ludwig van Beethoven. Els compositors del segle XIX no apreciaven gaire la música litúrgica, més enllà del seu àmbit històric. En aquell moment, la major part d'obres litúrgiques eren encàrrecs per ocasions especials. Aquesta Missa en Do va ser un encàrrec del príncep Nikolaus Esterházy l'any 1807.

 • "La missa", op. 111 de Johann Nepomuk Hummel
  Escolta àudio

  "La missa", op. 111 de Johann Nepomuk Hummel

  Avui dediquem el programa a la música sacra del darrer classicisme vienès.

 • La "Missa Solemnis" de Johann Nepomuk Hummel
  Escolta àudio

  La "Missa Solemnis" de Johann Nepomuk Hummel

  En aquesta edició continuem amb la música sacra de Johann Nepomuk Hummel. La Missa Solemnis va ser un encàrrec per a la celebració del casament de la princesa Leopoldina, filla de Nicolau II. És una obra que segueix la línia compositiva de Haydn, predecessor de Hummel a la cort dels Esterházy.

 • La Missa en Si b de Johann Nepomuk Hummel
  Escolta àudio

  La Missa en Si b de Johann Nepomuk Hummel

  En el programa d'avui us oferim l'audició de la Missa en Si b d'un dels compositors del darrer classicisme vienès. Amb només 26 anys va esdevenir el director de la cort dels Esterházy per substituir Haydn. Va ser un pianista, compositor i director austrohongarès. Mozart va ser el seu professor de piano. La música sacra de Hummel constitueix la millor part del seu catàleg. Les seves composicions són elegants, melòdiques i transparents. Aquesta missa va destinada a la celebració del sant del príncep Nicolau II de l'any 1810.