TOTS ELS ÀUDIOS

 • El Quebec incentiva els veïns afectats per les inundacions perquè abandonin casa seva
  Escolta àudio

  El Quebec incentiva els veïns afectats per les inundacions perquè abandonin casa seva

  La política mediambiental és una de les qüestions clau de la campanya per a les eleccions legislatives que el Canadà celebrarà aquest dilluns. El govern autònom del Quebec ha començat a indemnitzar els veïns de les zones més vulnerables de la regió a canvi que abandonin les seves cases i s'instal·lin en llocs més segurs. Crònica de la nostra enviada especial, Geni Lozano.

 • El Bloc Quebequès espera doblar escons i podria ser clau per al futur govern del Canadà
  Escolta àudio

  El Bloc Quebequès espera doblar escons i podria ser clau per al futur govern del Canadà

  L'independentisme del Quebec afronta les eleccions legislatives de dilluns vinent al Canadà amb l'expectativa de duplicar el nombre de diputats al parlament federal. Després de la derrota històrica que van viure als comicis regionals de l'any passat, el sobiranisme quebequès torna a reviscolar. Crònica de l'enviada especial a Mont-real, Geni Lozano.

 • Torra: "Instem Pedro Sánchez a fixar dia i hora per seure en una taula de diàleg sense condicions"
  Escolta àudio

  Torra: "Instem Pedro Sánchez a fixar dia i hora per seure en una taula de diàleg sense condicions"

  Missatge institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar al govern espanyol una taula de diàleg que "és més urgent que mai". Acompanyat del vicepresident Pere Aragonès i els alcaldes de Girona, Lleida i Tarragona, Torra ha fet una crida a la responsabilitat i ha defensat que "la violència no ha estat mai ni serà la nostra bandera". Aragonès, per la seva banda, exigeix al govern espanyol que la Policia Nacional actuï a Catalunya "amb proporcionalitat" i amb els criteris fixats pel Parlament.

 • Els productes Bio, més que una moda
  Escolta àudio

  Els productes Bio, més que una moda

  La producció ecològica a Catalunya s'ha disparat un 9% des de l'any 2017, segons dades del Departament d'Agricultura. Per donar a conèixer el sector i els seus productes, avui arrenca la Setmana Bio, amb actes a tot el territori fins diumenge que ve.

 • Rosalía, Albert Pla i Buenafuente celebren els 20 anys d'Estopa
  Escolta àudio

  Rosalía, Albert Pla i Buenafuente celebren els 20 anys d'Estopa

  Es compleixen vint anys exactes de la sortida del primer disc d'Estopa, el novè més venut de la història a l'estat espanyol, el primer de la llista firmat per un artista català. El duet de Cornellà ha fet coincidir la sortida d'un nou àlbum amb aquest aniversari, que es complementa també amb una reedició i un especial televisiu que es podrà veure aviat. Blai Marsé ha preparat un reportatge sobre aquest disc on sentireu algunes veus molt familiars.

 • Andrea Motis: "D'aquí deu anys només desitjo seguir fent el que faig ara"
  Escolta àudio

  Andrea Motis: "D'aquí deu anys només desitjo seguir fent el que faig ara"

  La cantant i trompetista barcelonina inaugura oficialment aquest vespre a Sant Cugat el Festival de Jazz de Barcelona, amb tot venut. Serà l'arrencada d'una 51a edició per la qual passaran llegendes com Herbie Hancock o Ron Carter, però ella participarà en cinc espectacles, ja que el certamen li dedica un "retrat d'artista". Blai Marsé hi ha parlat.

 • El MOMA de Nova York reobre el dilluns 21 més gran, més lliure i més plural
  Escolta àudio

  El MOMA de Nova York reobre el dilluns 21 més gran, més lliure i més plural

  El Museu d'Art Modern i Contemporani de Nova York reobre després d'una important renovació física i de concepte. La superfície del MOMA s'amplia en més de 14.000 metres quadrats, el que permetrà obrir un terç més de galeries que fins ara. Però la filosofia del museu també canvia. Amb la voluntat de ser un espai més interdisciplinari i plural, el contingut de les galeries es modificarà cada sis mesos amb noves propostes.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 13/10/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 13/10/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Parlem prou dels supervivents al suïcidi?
  Escolta àudio

  Parlem prou dels supervivents al suïcidi?

  L'Organització Mundial de la Salut calcula que per cada persona que es treu la vida en un suïcidi, n'hi ha vint que sobreviuen. En canvi, només una de cada deu notícies dona veu a persones supervivents. Tampoc es posa l'accent en la necessitat de buscar ajuda i a emfatitzar que hi ha una sortida, sinó que un terç de les notícies on es recullen casos de suïcidi posen l'accent a buscar-ne les causes -com si només n'hi hagués una- i sense context. Reflexions com aquestes són les que es recullen a l'informe de l'observatori de mitjans elaborat per Obertament, que proposen un canvi de mirada als mitjans de comunicació. És un treball la Sara Cañete amb muntatge musical de Jordi Galvany.

 • Consultar el fons marí de les Balears amb un sol clic
  Escolta àudio

  Consultar el fons marí de les Balears amb un sol clic

  El mar a les Illes és una de les zones més ben conservades del Mediterrani, tot i que pateix la pressió humana. S'ha pogut constatar a la cartografia dels fons marins balears, que per primera vegada s'ha unificat i es pot consultar a la xarxa.

 • Els joves s'agafen més baixes laborals
  Escolta àudio

  Els joves s'agafen més baixes laborals

  Els treballadors entre 16 i 24 anys són els que tenen un índex més alt d'absentisme laboral, però les baixes de la gent més gran són de més llarga durada. És una de les conclusions de l'Informe del Mercat de Treball presentat aquesta setmana per Foment.

 • Els sefardites argentins es queixen per les dificultats per obtenir el passaport espanyol
  Escolta àudio

  Els sefardites argentins es queixen per les dificultats per obtenir el passaport espanyol

  La comunitat sefardita de l'Argentina critica les traves burocràtiques per obtenir el passaport espanyol. A les dificultats per acreditar el llinatge, s'hi afegeix l'obligació de legalitzar els documents en territori espanyol davant d'un notari. Això ha fet que, quatre anys després de la llei, el nombre de sol·licituds estigui molt per sota de les previsions.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 12/10/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 12/10/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Caravanes i furgonetes "camperitzades": vols estar a l'última?
  Escolta àudio

  Caravanes i furgonetes "camperitzades": vols estar a l'última?

  Les caravanes i, sobretot, les furgonetes "camperitzades" estan de moda. Són furgonetes o 4x4 adaptats per poder-hi dormir, cuinar, i fins i tot poden tenir un petit bany. Hi ha infinitat de models i complements que es presenten aquest cap de setmana al Saló Caravaning, que s'allargarà fins al cap de setmana que ve, el 20 d'octubre. S'hi esperen més de 65.000 persones.

 • Cures pal·liatives pediàtriques
  Escolta àudio

  Cures pal·liatives pediàtriques

  A Catalunya es calcula que cada any hi ha mil menors que haurien de rebre cures pal·liatives especialitzades perquè tenen una malaltia que amenaça greument la seva vida. Ara per ara, aquesta atenció la reben entre 400 i 500 nens i nenes o adolescents. La millora d'aquesta atenció la impulsa des de fa 4 anys la Fundació Enriqueta Villavecchia en col·laboració amb cinc hospitals de referència. En parlem avui, que és el Dia Mundial de les Cures Pal·liatives.