TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els afins al Kremlin copen la zona més elitista de Rússia
  Escolta àudio

  Els afins al Kremlin copen la zona més elitista de Rússia

  Bona part dels propietaris de les mansions de Rubliovka, a Moscou, són membres del govern i empresaris pròxims a Vladímir Putin. Un mitjà independent rus, "Proiekt", n'ha publicat el mapa. Crònica del corresponsal, Manel Alias.

 • Artur Mas, crònica sonora d'un expresident a l'ombra
  Escolta àudio

  Artur Mas, crònica sonora d'un expresident a l'ombra

  L'expresident de la Generalitat Artur Mas compleix aquest diumenge la pena d'un any i un mes d'inhabilitació, que és la que li va acabar imposant el Tribunal Suprem per l'organització de la consulta del 9N l'any 2014. Abans que la justícia li impedís exercir càrrecs públics, Mas es va apartar del primer pla de la política fent un pas al costat i cedint el relleu a Carles Puigdemont. Aquests últims anys, l'expresident s'ha mirat des de la barrera els esdeveniments que han sacsejat la política catalana, sense deixar, però, de ser-ne protagonista. Ho recordem en aquest reportatge de Jordi Corbalan, amb el muntatge de Salva Pou.

 • Migrants sense sortida
  Escolta àudio

  Migrants sense sortida

  "Sense sortida". És el revelador títol d'un informe de l'ONG Metges Sense Fronteres sobre el drama dels migrants centreamericans que volen entrar als Estats Units, però es troben amb les estrictes mesures de l'administració Trump que els barren el pas. Això els obliga a quedar-se al cantó mexicà de la frontera, on proliferen bandes mafioses que els fan víctimes de l'extorsió.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 22/02/2020
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 22/02/2020

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • "A chorus line": un clàssic que aterra a Barcelona
  Escolta àudio

  "A chorus line": un clàssic que aterra a Barcelona

  Nit de gala al Teatre Tívoli de Barcelona amb l'estrena del musical "A chorus line", que ha produït el teatre del Soho de Màlaga, amb Antonio Banderas al capdavant. L'actor hi va assistir i va donar suport a tot l'equip. Ho explica Pep Vila.

 • Josep Benet, l'antifranquista més persistent
  Escolta àudio

  Josep Benet, l'antifranquista més persistent

  Comença l'Any Josep Benet, per commemorar el naixement de l'home que va tenir una actitud de combat contra el franquisme més intensa des del catalanisme. Catòlic, republicà, nacionalista, polític i historiador, Josep Benet va ser el primer a defensar la idea de la reconciliació entre catalans, després de la Guerra Civil, per fer avançar el país. Va unir tot el catalanisme democràtic d'oposició com a senador l'any 79 i es va presentar com a candidat a la Generalitat en les primeres eleccions després de la mort del dictador, l'any 80. Rostre de l'Assemblea de Catalunya i pare de l'Estatut del 79, Benet es recordarà aquest any amb reedicions de la seva obra i publicacions noves sobre la seva trajectòria. És un treball de la Sara Riera amb el suport tècnic de Jordi Galbany.

 • El poble lleonès reclama l'autonomia
  Escolta àudio

  El poble lleonès reclama l'autonomia

  Lleó ha perdut més de 60.000 habitants en els darrers anys. Per a alguns sectors, disposar d'un autogovern podria solucionar la pèrdua de la indústria i el despoblament.

 • Els festivals es reinventen davant l'emergència climàtica
  Escolta àudio

  Els festivals es reinventen davant l'emergència climàtica

  Referents del pop internacional com Coldplay, Radiohead o Massive Attack estan replantejant les seves gires per reduir la seva petjada ecològica. A casa nostra, Txarango acaben de penjar el cartell d'entrades exhaurides per a una gira totalment autogestionada. Blai Marsé ha parlat amb el grup ripollès i també amb festivals com el Primavera Sound i el BioRitme en un reportatge elaborat conjuntament amb el programa "Independents" d'iCat. Foto: Garay Green

 • 22 de febrer: Dia Internacional per la Igualtat Salarial
  Escolta àudio

  22 de febrer: Dia Internacional per la Igualtat Salarial

  A Catalunya les dones cobren de mitjana uns 550 euros menys al mes que els homes. Al ritme actual es trigaria 40 anys a reduir a zero aquesta bretxa.

 • Carlos Pérez Siquier, el voyeur del "desarrollismo"
  Escolta àudio

  Carlos Pérez Siquier, el voyeur del "desarrollismo"

  La Fundació Mapfre de Barcelona reivindica la figura de Carlos Pérez Siquier amb una gran retrospectiva de 170 imatges que mostren la seva visió renovadora i tremendament moderna. L'exposició vol demostrar per què és un dels fotògrafs més renovadors a nivell internacional, sobretot perquè va començar a fer servir el color molt abans que es generalitzés, però també per una mirada que va mutant de l'humanisme i el neorrealisme fins a l'esteticisme capaç d'embellir el kitsch. Fins al 17 de maig, a la seu de la Fundació Mapfre, a la casa Garriga Nogués del carrer Diputació de Barcelona, s'hi poden contemplar algunes de les sèries més cèlebres de Pérez Siquier, com les dedicades al barri de la Chanca o les de l'arribada del turisme massiu a les costes espanyoles.

 • Una nova girafa al Zoo de Barcelona
  Escolta àudio

  Una nova girafa al Zoo de Barcelona

  Les girafes del Zoo de Barcelona tenen una nova companya, la Thembi. El 10 de febrer va néixer una nova cria. Encara és amb la seva mare als dormitoris de les instal·lacions, però d'aquí uns dies s'uniran amb la resta del grup. El Cap de Sostenibilitat i Fauna Autòctona del Zoo de Barcelona, Juli Mauri, recorda en declaracions a Catalunya Ràdio com va ser el part.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 16/02/2020
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 16/02/2020

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Neix una plataforma per ajudar empreses afectades per l'anul·lació del Mobile
  Escolta àudio

  Neix una plataforma per ajudar empreses afectades per l'anul·lació del Mobile

  L'han creada dos emprenedors, Sergi Grimau i David Pugés.Tenen l'objectiu de donar sortida a productes destinats al congrés, com va fer un viver de Gavà, que va vendre tots els estocs en dues hores.

 • Trobar feina a Marcabarna ara és més assequible
  Escolta àudio

  Trobar feina a Marcabarna ara és més assequible

  Ha nascut Mercabarnajobs, un portal d'ofertes i demandes laborals de les 700 empreses ubicades a Mercabarna, el polígon agroalimentari de Barcelona. En menys d'un mes ja s'han rebut 300 currículums i s'han cobert 16 llocs de treball. La Maite Curto ens explica com funciona aquesta plataforma online.

 • Els gravats de Tàpies, síntesi de les seves inquietuds
  Escolta àudio

  Els gravats de Tàpies, síntesi de les seves inquietuds

  La Fundació Tàpies de Barcelona exposa una selecció de gravats i llibres de bibliòfil que l'artista va fer entre el 1988 i el 1990. Mostren com Antoni Tàpies va subvertir també les tècniques tradicionals del gravat per aconseguir textures més similars a les de la seva pintura i aprofitar la facilitat de reproducció d'aquest suport per incidir més en l'espectador. Alhora, va trencar esquemes pel que fa a la mida d'aquestes obres, bàsicament aiguaforts i aiguatintes de gran format, que recullen les seves grans preocupacions existencials: el comportament humà, la mort o la relació amb l'univers.