TOTS ELS ÀUDIOS

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 01/12/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 01/12/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet.

 • Superant barreres: dones, gitanes i universitàries
  Escolta àudio

  Superant barreres: dones, gitanes i universitàries

  Més de 400 noies i dones d'arreu de Catalunya han participat a la 18a trobada d'estudiants que organitza l'Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen. Un espai de diàleg que visibilitza les dones gitanes que estudien a la universitat perquè serveixin de referent per a la resta de la comunitat. I és que només el 0,8 per cent dels membres de la comunitat arriben a la universitat, segons les últimes dades del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya. És un treball de la Sara Cañete.

 • La desprotecció de les dones russes
  Escolta àudio

  La desprotecció de les dones russes

  A Rússia, vuit de cada deu dones empresonades per assassinat van actuar per defensar-se de la violència masclista que patien. El Tribunal Europeu de Drets Humans ha demanat informació a les autoritats russes però el govern afirma que si algú està desprotegit són els homes i no les dones. Manel Alías ha parlat amb algunes de les víctimes.

 • Per què s'està disparant la compravenda de motos?
  Escolta àudio

  Per què s'està disparant la compravenda de motos?

  D'aquí un mes, l'1 de gener, quatre de cada deu motos matriculades a Barcelona no podran circular-hi perquè no tenen l'etiqueta mediambiental de la DGT. Tampoc ho podran fer els que no la tinguin, vinguin de fora i hi vulguin entrar. Contaminen massa, com altres vehicles d'altes emissions, segons la nova normativa de l'Ajuntament. Per això, força propietaris de vehicles com els de dues rodes es veuen obligats a vendre-se'ls, en molts casos a preus baixos.

 • Barcelona i Manresa impulsen els dos primers supermercats cooperatius de Catalunya
  Escolta àudio

  Barcelona i Manresa impulsen els dos primers supermercats cooperatius de Catalunya

  Aquests projectes es posaran en marxa l'any que ve, no tenen ànim de lucre i volen fomentar el consum sostenible i conscient. Tothom es pot fer soci d'aquests supermercats i participar en el seu funcionament. Són oberts a tothom, amb productes de proximitat, participatius i es mouen pels principis de l'economia social i solidària.

 • El Dia Mundial de Lluita contra la Sida demana no estigmatitzar els qui viuen amb el VIH
  Escolta àudio

  El Dia Mundial de Lluita contra la Sida demana no estigmatitzar els qui viuen amb el VIH

  Els casos diagnosticats de VIH a Catalunya cauen més d'un 25% en els darrers 5 anys. Unes 32.500 persones tenen la infecció a casa nostra. Coincidint amb l'1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, el manifest posa l'accent a no discriminar els afectats pel virus.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 30/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 30/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet.

 • Els Catarres tanquen gira al Sant Jordi
  Escolta àudio

  Els Catarres tanquen gira al Sant Jordi

  Una orquestra de corda ha acompanyat Els Catarres per tancar la gira de "Fins que arribi l'alba" amb una posada en escena cuidadíssima i totes les entrades venudes. N'informa Marc Ruiz.

 • El llegat d'Evo Morales
  Escolta àudio

  El llegat d'Evo Morales

  El telefèric que uneix La Paz amb El Alto és un dels símbols del govern del president indígena a Bolívia. Més enllà d'aquesta obra faraònica, clau per a la comunicació de milers de persones, els seguidors de Morales temen que la dreta, actualment en el poder, desmunti alguna de les conquestes socials assolides en els últims 14 anys. És una crònica de Joan Biosca des de la capital boliviana.

 • El Black Friday destrueix el planeta
  Escolta àudio

  El Black Friday destrueix el planeta

  La bogeria del Black Friday es tradueix a partir d'avui en l'entrega de milions de paquets. Se'n repartiran 2,5 milions cada dia durant les pròximes setmanes. Això representarà un augment dels desplaçaments de furgonetes i una gran despesa d'envasos. Els experts alerten de les conseqüències que la febre consumista té per al medi ambient.

 • El medi ambient, preocupació creixent entre els compradors de cotxes
  Escolta àudio

  El medi ambient, preocupació creixent entre els compradors de cotxes

  Aquest cap de setmana, i fins al 8 de desembre, el Saló d'Ocasió aplega les principals marques, a la Fira de Montjuïc, amb més de 3.500 vehicles seminous. És una de les alternatives per als que s'han de renovar el cotxe per la normativa de Barcelona de prohibir circular-hi amb vehicles contaminants a partir de l'any que ve.

 • Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones
  Escolta àudio

  Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

  A Catalunya, des de començament d'any, 8 dones han estat assassinades pels seus companys o excompanys i s'han tramitat més de 10.000 denúncies per violència masclista. Una lluita en què es van guanyant etapes, però encara en queden moltes per assolir. Aquest matí "El suplement de Catalunya Ràdio" ha parlat extensament d'aquesta xacra.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 24/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 24/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Qui seran els nous Mossos d'Esquadra?
  Escolta àudio

  Qui seran els nous Mossos d'Esquadra?

  700 aspirants a Mossos d'Esquadra han començat aquesta setmana la formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Abans d'accedir a l'acadèmia on es formaran, han hagut de passar per un procés d'oposició llarg. El 31% dels aspirants d'aquesta nova promoció són dones. I l'eliminació del límit d'edat de l'anterior convocatòria s'ha traduït en una diversificació de l'edat dels aspirants: el més jove té 18 anys i el més gran, 48. Entre tots, la mitjana d'edat se situa en 28 anys. La Sara Cañete ha anat a conèixer alguns dels aspirants a Mossos d'Esquadra.

 • Bolívia, fugint de la polarització
  Escolta àudio

  Bolívia, fugint de la polarització

  Els analistes reivindiquen la necessitat d'evitar la simplificació si es vol entendre la crisi política al país andí. Un grup d'experts reunits per l'ICIP, el CIDOB i Casa Amèrica asseguren que els canvis socials impulsats per Evo Morales són innegables però li recriminen rigidesa i no haver pensat en un lideratge alternatiu al seu. Alerten també del risc d'una guerra civil. Ens ho explica David Casablancas.