TOTS ELS ÀUDIOS

 • Maria Antònia Salvà, la poeta pionera
  Escolta àudio

  Maria Antònia Salvà, la poeta pionera

  Coincidint amb el 150 aniversari del seu naixement, a Mallorca ha començat l'Any Salvà, tot un any de conferències, rutes literàries i clubs de lectura per posar en relleu la seva aportació literària. És un reportatge de Lali Ferrer i Rosa Sillué.

 • L'art modernista d'Els Quatre Gats, a la galeria Gothsland
  Escolta àudio

  L'art modernista d'Els Quatre Gats, a la galeria Gothsland

  La galeria Gothsland de Barcelona acull una gran exposició d'art modernista català que gira al voltant del mític punt de trobada dels creadors de l'època, la cerveseria i cabaret "Els Quatre Gats". La mostra aplega obres d'un centenar d'artistes tan destacats com Ramon Casas, Ricard Opisso, Pau Gargallo, Manolo Hugué o Santiago Rusiñol. L'ha visitat Òscar Callau.

 • El mausoleu de Lenin
  Escolta àudio

  El mausoleu de Lenin

  L'exhumació de Franco ha provocat de nou un encès debat a Rússia sobre quin destí ha de tenir la mòmia de Lenin que actualment és al mausoleu de la Plaça Roja de Moscou. És una informació del nostre corresponsal a Moscou, Manel Alias.

 • Modernisme català a Rússia
  Escolta àudio

  Modernisme català a Rússia

  Una notable representació del modernisme pictòric català, amb obres de Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir, Marià Fortuny o Isidre Nonell, s'exposa fins al gener a Moscou, la capital de Rússia. Són peces que han cedit col·leccionistes particulars, però també museus com el MNAC, a petició del Museu de l'Impressionisme Rus, que dedica una exposició a la influència d'aquest corrent artístic a l'estat espanyol. Ens ho explica el Manel Alías.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 03/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 03/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Un videojoc per participar a les protestes de Hong Kong de forma virtual
  Escolta àudio

  Un videojoc per participar a les protestes de Hong Kong de forma virtual

  Els activistes pro democràcia de Hong Kong han desenvolupat un videojoc per participar de manera virtual en les protestes a la regió especial xinesa. Els creadors aspiren que les grans plataformes del sector el distribueixin. Crònica des de Pequín de Francesc Canals.

 • Unió de pagesos fa 45 anys
  Escolta àudio

  Unió de pagesos fa 45 anys

  El sindicat Unió de Pagesos celebra 45 anys. Va néixer el 1974 per la necessitat dels productors d'unir-se per reclamar millors preus.

 • Com sona l'art?
  Escolta àudio

  Com sona l'art?

  La Fundació Miró de Barcelona reflexiona sobre la sonoritat de l'obra d'art amb una exposició que reuneix una setantena d'obres d'artistes com Marcel Duchamp, John Cage, Laurie Anderson o John Baldessari. Mostra com el so, des del segle XIX fins ara, ha inspirat els artistes plàstics, ja sigui des d'un punt de vista metafòric, conceptual o explícit, per implicar el sentit de l'oïda i no només el de la vista.

 • Arrenca la fira del vehicle elèctric
  Escolta àudio

  Arrenca la fira del vehicle elèctric

  Prop d'unes 50 marques i 150 models de diferents tipus de vehicles elèctrics es podran trobar aquest cap de setmana a la Fira Expoelectric que es fa a Barcelona. Una de les novetats d'aquest any és donar a conèixer l'autoconsum fotovoltaic.

 • Faveles, més enllà dels tòpics
  Escolta àudio

  Faveles, més enllà dels tòpics

  La paraula "favela" sovint s'associa a drogues, violència, marginació, pobresa... Geovani Martins, un jove brasiler que hi va néixer, créixer i que hi viu, ha escrit un recull de contes sobre el seu entorn. Titulat "Amb el sol al damunt", editat en català per Més Llibres, ha servit per descobrir una realitat que supera els estereotips. Abans d'escriure un nou llibre, ha passat per Barcelona, i l'Albert Manyà l'ha entrevistat. Aquest és el recull de la conversa amb el muntatge musical de Jordi Galvany.

 • Jonathan Coe: "Encara no entenc què significa ser anglès en el segle XXI"
  Escolta àudio

  Jonathan Coe: "Encara no entenc què significa ser anglès en el segle XXI"

  Jonathan Coe retrata la societat britànica del Brexit en la seva última novel·la, "El corazón de Inglaterra", d'Anagrama. Amb humor però amb un fons d'amargura, l'escriptor anglès ens condueix pel camí que ha fet el seu país per fugir d'Europa. Ens en parla David Casablancas.

 • El sistema públic de salut ja finança la pastilla preventiva de la sida
  Escolta àudio

  El sistema públic de salut ja finança la pastilla preventiva de la sida

  A partir d'avui la Seguretat Social finança la pastilla preventiva de la sida. Es tracta d'una píndola dirigida a persones que no tenen el virus però que sí que tenen un alt risc de contraure la infecció.

 • La Polla Records, nostàlgia punk al Sant Jordi
  Escolta àudio

  La Polla Records, nostàlgia punk al Sant Jordi

  La Polla Records va incendiar divendres el Palau Sant Jordi a la primera de les dues nits a Barcelona, on celebren quaranta anys d'història. Va ser l'última parada de la gira de reunificació de la banda, després de 16 anys d'inactivitat. Entrega total d'un públic que va cantar i ballar himnes generacionals com "Ellos dicen mierda", "Salve" o "La justicia". Crònica de Blai Marsé.

 • SCC reclama a Torra "posar les urnes"
  Escolta àudio

  SCC reclama a Torra "posar les urnes"

  Unes 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han congregat al passeig de Gràcia de Barcelona convocades per Societat Civil Catalana, per reclamar el final del procés independentista. A la manifestació hi han assistit els líders del PP i de Ciutadans i ministres del govern en funcions de Pedro Sánchez. Al final de la manifestació s'ha llegit un manifest i hi ha hagut parlaments, entre d'altres, del president de SCC, Fernando Sánchez Costa.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 27/10/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 27/10/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet.