TOTS ELS ÀUDIOS

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 30/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 30/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet.

 • Els Catarres tanquen gira al Sant Jordi
  Escolta àudio

  Els Catarres tanquen gira al Sant Jordi

  Una orquestra de corda ha acompanyat Els Catarres per tancar la gira de "Fins que arribi l'alba" amb una posada en escena cuidadíssima i totes les entrades venudes. N'informa Marc Ruiz.

 • El llegat d'Evo Morales
  Escolta àudio

  El llegat d'Evo Morales

  El telefèric que uneix La Paz amb El Alto és un dels símbols del govern del president indígena a Bolívia. Més enllà d'aquesta obra faraònica, clau per a la comunicació de milers de persones, els seguidors de Morales temen que la dreta, actualment en el poder, desmunti alguna de les conquestes socials assolides en els últims 14 anys. És una crònica de Joan Biosca des de la capital boliviana.

 • El Black Friday destrueix el planeta
  Escolta àudio

  El Black Friday destrueix el planeta

  La bogeria del Black Friday es tradueix a partir d'avui en l'entrega de milions de paquets. Se'n repartiran 2,5 milions cada dia durant les pròximes setmanes. Això representarà un augment dels desplaçaments de furgonetes i una gran despesa d'envasos. Els experts alerten de les conseqüències que la febre consumista té per al medi ambient.

 • El medi ambient, preocupació creixent entre els compradors de cotxes
  Escolta àudio

  El medi ambient, preocupació creixent entre els compradors de cotxes

  Aquest cap de setmana, i fins al 8 de desembre, el Saló d'Ocasió aplega les principals marques, a la Fira de Montjuïc, amb més de 3.500 vehicles seminous. És una de les alternatives per als que s'han de renovar el cotxe per la normativa de Barcelona de prohibir circular-hi amb vehicles contaminants a partir de l'any que ve.

 • Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones
  Escolta àudio

  Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

  A Catalunya, des de començament d'any, 8 dones han estat assassinades pels seus companys o excompanys i s'han tramitat més de 10.000 denúncies per violència masclista. Una lluita en què es van guanyant etapes, però encara en queden moltes per assolir. Aquest matí "El suplement de Catalunya Ràdio" ha parlat extensament d'aquesta xacra.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 24/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 24/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Qui seran els nous Mossos d'Esquadra?
  Escolta àudio

  Qui seran els nous Mossos d'Esquadra?

  700 aspirants a Mossos d'Esquadra han començat aquesta setmana la formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Abans d'accedir a l'acadèmia on es formaran, han hagut de passar per un procés d'oposició llarg. El 31% dels aspirants d'aquesta nova promoció són dones. I l'eliminació del límit d'edat de l'anterior convocatòria s'ha traduït en una diversificació de l'edat dels aspirants: el més jove té 18 anys i el més gran, 48. Entre tots, la mitjana d'edat se situa en 28 anys. La Sara Cañete ha anat a conèixer alguns dels aspirants a Mossos d'Esquadra.

 • Bolívia, fugint de la polarització
  Escolta àudio

  Bolívia, fugint de la polarització

  Els analistes reivindiquen la necessitat d'evitar la simplificació si es vol entendre la crisi política al país andí. Un grup d'experts reunits per l'ICIP, el CIDOB i Casa Amèrica asseguren que els canvis socials impulsats per Evo Morales són innegables però li recriminen rigidesa i no haver pensat en un lideratge alternatiu al seu. Alerten també del risc d'una guerra civil. Ens ho explica David Casablancas.

 • Oleg Sentsov: "La UE ha de ser més dura contra Putin"
  Escolta àudio

  Oleg Sentsov: "La UE ha de ser més dura contra Putin"

  El director de cinema ucraïnès Oleg Sentsov critica la Unió Europea perquè considera que no és prou contundent en contra del president rus, Vladímir Putin. Rússia va condemnar Sentsov a 20 anys de presó per conspiració terrorista contra el poder de factor rus de Crimea. Després de passar 5 anys en una presó de Sibèria, el van alliberar aquest setembre passat. El cineasta ucraïnès, guanyador del premi Sàkharov 2018 que dona el Parlament Europeu, ha visitat Barcelona, convidat a participar en el Festival de Cinema de Drets Humans.

 • La Prefectura de la Via Laietana, a Barcelona, història en reconversió
  Escolta àudio

  La Prefectura de la Via Laietana, a Barcelona, història en reconversió

  Més de cinquanta entitats per la memòria històrica i en defensa dels drets humans, així com partits polítics, exigeixen que la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, instal·lada al número 43 de la Via Laietana de Barcelona i que va ser durant el franquisme la seu de la Brigada Politicosocial, es reconverteixi en un memorial de la repressió de la dictadura.

 • Les crisis a l'Amèrica Llatina: diferent origen, mateixa resposta
  Escolta àudio

  Les crisis a l'Amèrica Llatina: diferent origen, mateixa resposta

  Diferents crisis socials i polítiques sacsegen l'Amèrica Llatina. Sense tenir un denominador comú, sí que s'assembla la manera com els governs hi fan front. D'aquest fet n'hem parlat amb la periodista argentina Leila Guerriero, que ha vingut a Catalunya a recollir el premi Vázquez Montalbán. L'Albert Manyà ha parlat amb ella d'aquest tema, de la situació al seu país i del periodisme. El muntatge musical és de Jordi Galvany.

 • Bougainville, un nou país independent?
  Escolta àudio

  Bougainville, un nou país independent?

  Avui comença un referèndum d'independència a Bougainville, una illa situada a Oceania, al Pacífic, que pertany a Papua Nova Guinea. Els electors poden votar des d'avui fins al 7 desembre, en una consulta en què es decideix si volen més autonomia o la independència. El referèndum, però, no és vinculant i el resultat l'haurà de ratificar el Parlament de Papua Nova Guinea.

 • 55 anys de moviment sindical
  Escolta àudio

  55 anys de moviment sindical

  Aquesta setmana es compleixen 55 anys del naixement del sindicat Comissions Obreres de Catalunya. Repassem el seu recorregut en aquest reportatge de la Georgina Garcia.

 • El Kanka: "Tot ha estat a base de pic i pala"
  Escolta àudio

  El Kanka: "Tot ha estat a base de pic i pala"

  El cantautor malagueny omple aquest dissabte el Sant Jordi Club de Barcelona. És una de les últimes parades de la seva gira més ambiciosa, "Donde caben 2 caben 3", que coincideix amb la publicació d'un EP titulat "Canepé". Blai Marsé hi ha parlat.