TOTS ELS ÀUDIOS

 • L'Església es digitalitza
  Escolta àudio

  L'Església es digitalitza

  La parròquia de Sant Esteve de Granollers ha instal·lat un faristol amb un datàfon per recollir almoines amb targeta o telèfon mòbil. És l'última església del Vallès Oriental que ha implantat aquest dispositiu, que ja funciona en 60 temples i entitats del tercer sector de tot Catalunya. És un reportatge del Miquel Jarque.

 • El sector de les TIC busca talent digital
  Escolta àudio

  El sector de les TIC busca talent digital

  La necessitat de captar talent s'ha convertit en la primera preocupació entre les empreses relacionades amb les noves tecnologies a Catalunya. Destaca la poca presència de dones. Només ocupen un 8% dels llocs de treball especialitzats dins el sector de les TIC. Són dades que recull l'últim baròmetre del sector tecnològic a Catalunya.

 • El Sónar perd 20.000 visitants respecte de l'any passat
  Escolta àudio

  El Sónar perd 20.000 visitants respecte de l'any passat

  El Sónar tanca amb 105.000 espectadors, 20.000 menys que l'any passat. L'organització ho atribueix al canvi de dates i a la gestió de la vaga dels muntadors d'escenaris, però malgrat tot asseguren que el festival està en plena forma.

 • Intercanviar casa: una forma barata de passar les vacances
  Escolta àudio

  Intercanviar casa: una forma barata de passar les vacances

  L'intercanvi de cases com a sistema per passar les vacances guanya pes a tot el món. Barcelona és la segona ciutat en nombre de transaccions d'aquest tipus, només darrere de París i just davant d'Amsterdam. Són dades del portal Intercambio de Casas, amb 400 mil usuaris a tot el món i un dels més importants del sector. És un reportatge de Montse Poblet.

 • Bad Gyal fa vibrar Nova York
  Escolta àudio

  Bad Gyal fa vibrar Nova York

  La cantant catalana Bad Gyal ha presentat aquesta matinada una selecció dels seus temes de "dancehall" davant un miler de persones al MOMA de Nova York. Amb només 22 anys, l'artista de Vilassar de Mar, al Maresme, acaba de firmar un contracte amb la discogràfica nord-americana Interscope, segell que porta cantants com Madonna, Eminem o Lana del Rey. Ens ho explica la nostra corresponsal als Estats Units, Geni Lozano.

 • Catalunya migdia cap de setmana, de 14 a 14 30 h - 14/07/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia cap de setmana, de 14 a 14 30 h - 14/07/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Alba Alfageme, psicòloga: "Cada 5 hores i mitja es denuncia una violació"
  Escolta àudio

  Alba Alfageme, psicòloga: "Cada 5 hores i mitja es denuncia una violació"

  Després de conèixer la detenció de quatre homes a Manresa com a presumptes autors d'una agressió sexual a una menor de 17 anys, la psicòloga especialitzada en violències masclistes Alba Alfageme considera que el fet que estiguin augmentant els casos de d'agressions sexuals s'explica perquè les dones comencen a sentir que la societat les acompanya i s'atreveixen a denunciar-ho. En declaracions a Catalunya Informació, Alfageme ha explicat que en una de cada deu agressions hi ha més d'un agressor implicat i ha especificat que casos com el de La Manada no han fet un efecte crida, sinó que responen a un patró de masculinitat que està reforçat en la nostra societat.

 • Moscou i l'església ortodoxa russa fan un pla per crear l'equivalent al Vaticà catòlic
  Escolta àudio

  Moscou i l'església ortodoxa russa fan un pla per crear l'equivalent al Vaticà catòlic

  A Rússia, el president Vladímir Putin i el patriarca de l'Església ortodoxa estan preparant un pla per crear, a prop de Moscou, l'equivalent del Vaticà catòlic. El lloc triat és una petita ciutat on hi ha el monestir de Sèrguiev Posad, un dels centres espirituals més importants del país.

 • Quin és l'estat avui dia del sector dels apartaments turístics?
  Escolta àudio

  Quin és l'estat avui dia del sector dels apartaments turístics?

  Els hotels i els càmpings no són les úniques modalitats d'allotjament turístic. A Catalunya també hi té un pes important el lloguer d'apartaments privats. Sovint es fa durant un període curt, uns quants dies o dues setmanes. Com està al mercat a Catalunya? Tenen els mateixos clients que la resta d'allotjaments? Com és la gestió diària? Són algunes de les preguntes que es planteja el Jordi Barranca en aquest reportatge amb el muntatge musical de Salva Pou.

 • Catalunya migdia cap de setmana, de 14 a 14 30 h - 13/07/2019
  Escolta àudio
 • Les ocupacions de pisos buits, un fenomen en alça a Barcelona
  Escolta àudio

  Les ocupacions de pisos buits, un fenomen en alça a Barcelona

  Creixen les ocupacions de pisos i locals buits a Barcelona. Això ha multiplicat per sis les vendes d'alarmes i altres mesures antiokupes. Com a mesura preventiva, les immobiliàries ja no detallen la direcció dels pisos que tenen en cartera i tampoc pengen cartells dels immobles en venda o lloguer.

 • Es multipliquen les ocupacions de pisos a Barcelona
  Escolta àudio

  Es multipliquen les ocupacions de pisos a Barcelona

  L'ocupació de pisos buits a Barcelona és un fenomen a l'alça. Propietaris, empreses immobiliàries i companyies de vigilància privada denuncien que cada cop hi ha més màfies i espontanis actuant a la ciutat. Qui més qui menys pren mesures per prevenir les ocupacions, però, malgrat això, moltes són inevitables.

 • Escombraries sense control a Rússia
  Escolta àudio

  Escombraries sense control a Rússia

  La gestió dels residus a Moscou s'ha convertit en un maldecap que s'estén com una taca d'oli arreu de Rússia. En un país on gairebé no es recicla, la capital genera un percentatge important de les deixalles. I com que ja està envoltada d'abocadors es vol enviar les escombraries ben lluny, a tocar de l'Àrtic. Un anunci que ha causat indignació i que s'està convertint en motiu de protestes.

 • El sector de la música en viu s'estabilitza a Catalunya i factura 85 milions d'euros
  Escolta àudio

  El sector de la música en viu s'estabilitza a Catalunya i factura 85 milions d'euros

  La indústria catalana de la música en directe va facturar més de 85 milions d'euros el 2018, un 1% més que l'any anterior, segons l'Anuari de la Música 2018 publicat pel grup Enderrock. El nombre de concerts, d'espectadors i de treballadors fixos ha baixat després d'uns quants anys d'increments, però l'impacte econòmic dels concerts i festivals segueix sent molt valuós per al territori.

 • Quatre dies de Cruïlla en quatre minuts
  Escolta àudio

  Quatre dies de Cruïlla en quatre minuts

  Així ha vist el Cruïlla en Marc Ruiz. Crèdits de la fotografia: Cruïlla.