TOTS ELS ÀUDIOS

 • La Costa Brava vol ser reserva de la biosfera
  Escolta àudio

  La Costa Brava vol ser reserva de la biosfera

  La Costa Brava podria afegir-se al Montseny i les Terres de l'Ebre en obtenir el reconeixement de Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. La Universitat de Girona farà un estudi que valori les possibilitats de la candidatura amb l'objectiu, que, si tot surt com s'espera, es pugui obtenir aquesta certificació internacional l'any 2020. Fèlix Martín entrevista el director científic del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, Josep Vila, per saber què es farà a partir d'ara. Aquest és un projecte que ha encarregat el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i que analitzaran conjuntament des del Campus Patrimoni i des del Campus Turisme de la universitat gironina, a més de la Fundació Mar.

 • Cas Nadia: Els pares declaren avui al Jutjat de la Seu
  Escolta àudio

  Cas Nadia: Els pares declaren avui al Jutjat de la Seu

  El magistrat els vol interrogar sobre les fotografies suposadament de contingut sexual on apareix la menor, tot i que ells rebutgen que se'n faci aquesta interpretació. Mentrestant, la Generalitat ha decidit presentar-se com a acusació particular en aquest cas.

 • A l'espera del bitllet d'Euromed bonificat entre l'Aldea i Tarragona
  Escolta àudio

  A l'espera del bitllet d'Euromed bonificat entre l'Aldea i Tarragona

  La plataforma Trens Dignes reclama a la Generalitat el bitllet d'Euromed bonificat per viatjar de l'Aldea a Tarragona. S'hauria d'haver començat a vendre aquest dilluns però el Departament de Territori l'ha ajornat sense donar una data concreta.

 • Reus, pioner a cedir els vehicles elèctrics municipals
  Escolta àudio

  Reus, pioner a cedir els vehicles elèctrics municipals

  L'Ajuntament de Reus, al Baix Camp, prepara un servei municipal pioner per compartir vehicle elèctric. El consistori preveu cedir els seus cotxes quan no s'utilitzin per fer tasques municipals.

 • La torre Agbar no serà un hotel
  Escolta àudio

  La torre Agbar no serà un hotel

  Continuarà sent un edifici d'oficines. Després de dos anys, el grup inversor que l'havia comprada no ha rebut la llicència de l'Ajuntament per fer-ne la reconversió. La societat d'inversió immobiliària Merlin ha comprat l'edifici de 34 plantes per 142 milions d'euros, 8 menys del que va costar fa dos anys, i preveu invertir 15 milions més per convertir la torre en un immoble multilloguer destinat a oficines.

 • Catalunya al dia 13.01.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al dia 13.01.2017

  Un dia més estem pendents del cas Nadia. Avui els pares de la menor afectada per una malaltia rara declararan una altra vegada davant del jutge de la Seu d'Urgell. Aquest cop no pas per presumpta estafa. El jutge els preguntarà sobre les fotografies de caràcter suposadament sexual que han trobat entre els diferents dispositius informàtics dels pares. L'advocat dels pares ho nega però el jutge sembla que ho ha vist clar. També us parlarem del futur de la icònica torre Agbar de Barcelona. Havia de ser un hotel però finalment continuarà sent un edifici d'oficines. La moratòria hotelera de l'Ajuntament ha fet que no tingui llicència per convertir-se en hotel i el grup inversor que l'havia comprat ha decidit desistir.

 • Catalunya al Dia - Tarragona i l'Ebre 12.01.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al Dia - Tarragona i l'Ebre 12.01.2017

  12 ajuntaments s'han unit per crear l'aliança de l'anomenat "Parc Industrial Alt Camp" per atreure inversions a l'entorn de Valls i els seus clústers logístic, del paper i l'automoció. La signatura de l'acord entre els consistoris, els agents socials i les empreses, s'ha fet a Valls.

 • Reobert el cas de l'accident de Freginals
  Escolta àudio

  Reobert el cas de l'accident de Freginals

  El jutjat d'Amposta ha decidit reobrir el cas de l'accident d'autocar de Freginals, al Montsià, en què van morir 13 noies estudiants d'Erasmus. Considera "essencial" la declaració del conductor, fet que va descartar l'anterior jutge instructor.

 • Crisi a ERC del Vendrell per les discrepàncies d'una regidora amb el govern municipal
  Escolta àudio

  Crisi a ERC del Vendrell per les discrepàncies d'una regidora amb el govern municipal

  Al Vendrell, ERC dona per trencat el pacte de govern després que l'alcalde ha anunciat la destitució de la regidora republicana Eva Mata per falta de lleialtat. L'altre regidor d'ERC a l'Ajuntament del Vendrell ha renunciat a ser membre del partit i demana seguir com a no adscrit.

 • Els Mossos busquen si els pares de la Nadia tenen més fotos de caràcter sexual de la menor
  Escolta àudio

  Els Mossos busquen si els pares de la Nadia tenen més fotos de caràcter sexual de la menor

  Els Mossos d'Esquadra treballen contra rellotge per examinar tots els aparells informàtics que van trobar a casa dels pares de la nena de l'Alt Urgell que té una malaltia rara i que estan acusats d'estafa. Abans que els pares vagin a declarar, demà, el jutge vol saber si tenien més fotografies suposadament de caràcter sexual de la menor com les que han aparegut aquesta setmana.

 • Pimec, en contra de les superilles
  Escolta àudio

  Pimec, en contra de les superilles

  La sectorial de Comerç de la Pimec demana a l'Ajuntament de Barcelona que es replantegi el projecte de creació de 5 superilles a la ciutat que s'afegirien a la ja inaugurada al Poblenou. Per la patronal, els canvis en la circulació que comporten les superilles afecten negativament l'activitat comercial.

 • Catalunya al dia 12.01.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al dia 12.01.2017

  El jutjat d'Amposta ha reobert el cas de l'accident d'autocar de Freginals, al Montsià, en què van morir 13 noies estudiants d'Erasmus. El nou jutge instructor considera que la declaració del conductor és "essencial" després que l'anterior magistrat ho descartés i arxivés el cas perquè va considerar que no hi havia indicis de delicte.

 • Tarragona torna a recordar el final de la Guerra Civil
  Escolta àudio

  Tarragona torna a recordar el final de la Guerra Civil

  Com cada any, s'organitzen unes jornades amb motiu de l'aniversari del final de la guerra. A través d'una vintena d'actes, es convida els ciutadans a recordar, conèixer i reflexionar sobre la guerra i la repressió franquista.

 • Els consumidors de gas pagaran 100 milions d'indemnització per al magatzem Castor aquest any
  Escolta àudio

  Els consumidors de gas pagaran 100 milions d'indemnització per al magatzem Castor aquest any

  Els consumidors de gas espanyols pagaran en la factura d'aquest 2017 gairebé 100 milions d'euros pel fracassat magatzem de gas Castor. La plataforma del Sénia denuncia que s'obligui els usuaris a pagar per un servei que no reben. La xifra la detalla el "Butlletí Oficial de l'Estat" (BOE).

 • Investigats els pares de la Nadia per unes fotos de contingut sexual fetes a la nena
  Escolta àudio

  Investigats els pares de la Nadia per unes fotos de contingut sexual fetes a la nena

  Els pares de la nena de l'Alt Urgell investigats per una suposada estafa en relació amb la malaltia rara de la filla hauran de declarar una altra vegada davant el jutge de la Seu d'Urgell aquest divendres. Els Mossos han trobat a casa seva fotografies amb contingut sexual de la menor, i el magistrat hi veu indicis de diversos delictes.

Anar al contingut