TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els metges catalans debaten el seu futur en un congrés a Girona
  Escolta àudio

  Els metges catalans debaten el seu futur en un congrés a Girona

  A l'informatiu "Catalunya al dia Girona", Fèlix Martín ha entrevistat el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, coincidint amb el començament del Tercer Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya. Hi participen un miler de metges del país en representació dels 40.000 col·legiats. Del congrés en sortirà l'anomenada "declaració de Girona", que inclourà un seguit de recomanacions als mateixos metges i també a les administracions per adaptar-se als canvis dels últims anys. Vilaplana ha explicat que plantegen modificar el codi deontològic amb canvis, per exemple, en el tracte als malalts en l'últim tram de la vida, també en la formació que reben a les facultats o, per exemple, en l'atenció a uns pacients que cada vegada tenen més informació a internet.

 • Incendi simulat al túnel de l'AVE a Lleida
  Escolta àudio

  Incendi simulat al túnel de l'AVE a Lleida

  250 persones s'han mobilitzat aquesta matinada a l'estació de tren Lleida-Pirineu per posar a prova la seguretat de les instal·lacions. S'ha simulat un incendi dins d'un túnel en un tren d'alta velocitat que sortia de Lleida en direcció a Saragossa. Hi han participat efectius de Bombers, Mossos, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Sistema d'Emergències Mèdiques, a més de personal d'Adif i Renfe.

 • Catalunya al dia Girona 10/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Girona 10/11/2016

  Els metges catalans es plantegen com poden adaptar la seva feina als reptes dels pròxims anys, en parlaran avui en un congrés que comença aquest matí a Girona, i nosaltres entrevistem el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana. També us expliquem la descoberta d'un antic vaixell romà de fa dos mil anys, carregat d'àmfores, al fons de les illes Formigues. Parlem del cas d'una veïna de Figueres que assegura que és filla de Dalí i el jutge ha acceptat investigar-ho, i de la Universitat de Girona, que tindrà dos mesos més de coll per renegociar amb el govern espanyol el deute del Parc Científic. Maria Rovira ha anat a Prada de Conflent, on es fa aquests dies el rodatge del telefilm "Pau Casals". En esports destaquem la tercera victòria a Europa de l'equip de l'Uni Girona.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 10/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 10/11/2016

  Hem explicat que el jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha arxivat les investigacions per l'accident d'autobús a Freginals, al Montsià, en què van morir 13 joves estudiants d'Erasmus. I també que Ensenyament haurà d'indemnitzar la família d'un alumne del Vendrell que va ser víctima d'assetjament escolar durant 5 anys. D'altra banda, avui declaren a l'Audiència de Tarragona els policies locals encausats en el cas Bershka, suposadament per haver agredit un grup d'activistes feministes en una mobilització l'any 2009.

 • Les institucions surten al rescat dels nens que esnifen cola a Barcelona
  Escolta àudio

  Les institucions surten al rescat dels nens que esnifen cola a Barcelona

  La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona obriran ben aviat un centre de dia a la ciutat per atendre menors addictes a la cola. Els últims mesos hi ha hagut un repunt d'aquest fenomen i s'han detectat grups de nois tutelats esnifant pel carrer.

 • Obre el Memorimage de Reus
  Escolta àudio

  Obre el Memorimage de Reus

  Ha comença a Reus l'onzena edició del festival de cinema històric de Reus, Memorimage. La inauguració s'ha fet amb projecció del documental "Priorat". En aquesta edició de la mostra de pel·lícules amb imatges històriques es presenten una dotzena de títols a les diferents seccions.

 • Com es pot millorar la detecció precoç del càncer de mama?
  Escolta àudio

  Com es pot millorar la detecció precoç del càncer de mama?

  Les tècniques de diagnòstic i els tractaments del càncer de mama a les comarques de Girona estan al mateix nivell que els millors hospitals del país. Cada any se'n localitzen uns 400 a la demarcació i, per augmentar aquesta xifra, els programes de cribratge són molt importants Ahir, Dia Internacional de la Radiologia, experts en càncer de mama van explicar, amb caràcter divulgatiu, els nous sistemes de diagnosi per la imatge i els avenços en recerca per localitzar tumors, a la biblioteca Carles Rahola de Girona. Pel que fa a la recerca, Girona no està al nivell d'altres centres de Barcelona, per això es demanen més recursos.

 • 1.700 empreses gironines seleccionen els seus treballadors a través del programa Incorpora
  Escolta àudio

  1.700 empreses gironines seleccionen els seus treballadors a través del programa Incorpora

  El programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa ha facilitat la inserció laboral de prop de 6.000 persones en risc d'exclusió social els últims deu anys. Des del gener d'aquest any ja ha ajudat a tancar uns 700 contractes. En aquests deu anys, Incorpora Girona ha aconseguit implicar més de 1.700 empreses que acaben donant feina a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, exreclusos o víctimes de violència de gènere.

 • Especial Jocs Mediterranis. El director general fa autocrítica: 'No estic satisfet'
  Escolta àudio

  Especial Jocs Mediterranis. El director general fa autocrítica: 'No estic satisfet'

  El coordinador general dels Jocs del Mediterrani, Javier Villamayor, fa autocrítica en una entrevista al "Catalunya al dia Tarragona" de Catalunya Informació. Assegura que no pot estar satisfet per l'ajornament fins al 2018 i que cal reflexionar. També parlem amb el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Pau Ricomà, per qui l'ajornament és un fracàs absolut.

 • Destí, Ponta Delgada
  Escolta àudio

  Destí, Ponta Delgada

  A les 4 de la matinada ha sortit de Girona l'equip de bàsquet de l'Spar Citylift. Va cap a Ponta Delgada, una de les capitals de l'arxipèlag portuguès de les Açores. Per afrontar-hi demà, a partir de 2/4 de 9 del vespre, hora local (a partir de 2/4 d'11 de la nit, hora d'aquí) el partit de la tercera jornada de la fase de grups de l'Eurocup femenina. Jugarà contra la União Sportiva de Ponta Delgada, que ha perdut els seus dos partits jugats fins ara en aquesta competició.

 • "El Port de la Selva després de les bombes"
  Escolta àudio

  "El Port de la Selva després de les bombes"

  "A la guerra no hi mor ningú, els maten." Una frase de Caritat Costa Galí, una veïna del Port de la Selva que va morir el maig passat, que hauria fet 100 anys aquest 31 d'octubre passat, i que encapçala "El Port de la Selva després de les bombes", el llibre del periodista Vicenç Relats que narra l'esforç per sobreviure d'un poble que va quedar totalment destruït. L'hem entrevistat al "Catalunya al dia Girona".

 • Aprendre a aprendre
  Escolta àudio

  Aprendre a aprendre

  Més de 400 alumnes de les comarques de Girona reben suport extraescolar a través de programes com el Servei d'Intervenció Educativa de Càritas, el SIE, on se'ls ajuda a fer els deures i a gestionar els problemes que poden tenir als centres. També fan una feina de seguiment i suport a través de les famílies. Nosaltres hem anat al barri de Sant Narcís de Girona per saber com funciona el dia a dia del Servei d'Intervenció Educativa.

 • Les monges, davant del jutge per l'art de Sixena
  Escolta àudio

  Les monges, davant del jutge per l'art de Sixena

  El Museu de Lleida força que les monges del monestir de Sixena compareguin davant del jutge pel litigi sobre les obres d'art. Un jutjat de Rubí ha admès a tràmit la demanda del Museu de Lleida per mantenir a Lleida les 44 obres del monestir de Sixena que reclama Aragó. El consorci del museu lleidatà reclama que les religioses paguin el que ha costat conservar les peces durant 17 anys. El museu va presentar una demanda de judici contra l'orde santjoanista, que és el titular del monestir de Sixena.

 • Les tanques no acabaran amb els senglars
  Escolta àudio

  Les tanques no acabaran amb els senglars

  Els pagesos gironins qüestionen l'eficàcia del tancament de camps per zones per frenar la plaga de senglars, tal com proposa la Federació de caçadors gironins. "Suggeriment" que va fer el president dels caçadors en una entrevista en aquest programa fa uns díes. Des d'Unió de pagesos consideren que la millor solució és reduir el nombre d'animals i reclamen una major implicació del govern català per aconseguir-ho.

 • Catalunya al dia Girona 08/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Girona 08/11/2016

  La plaga del senglar i les discussions sobre quina és la mesura més eficaç per combatre-la ha estat motiu de reacció per part dels pagesos, que no creuen que posar tanques als camps sigui un mètode efectiu. Balanç sobre la satisfacció dels empresaris que van apostar per estar a la Fira de Mostres durant aquestes festes de Sant Narcís a Girona. Avui us convidem a saber com funciona el Servei d'Intervenció Educativa de Càritas, que acull 400 alumnes de les comarques de Girona per ajudar-los a fer els deures i a gestionar els problemes que poden tenir a les escoles. També fullegem les pàgines del "Port de la Selva després de les bombes", el relat de com va superar la guerra i va viure la postguerra el municipi més bombardejat de Catalunya, obra de Vicenç Relats. I, en esports, seguim el camí de l'Uni Girona, que aquesta matinada ha sortit de viatge cap a les Açores per jugar demà el seu tercer partit a la Lliga europea femenina de bàsquet.

Anar al contingut