TOTS ELS ÀUDIOS

 • "El PP enceta una nova etapa a Catalunya", Alejandro Fernández
  Escolta àudio

  "El PP enceta una nova etapa a Catalunya", Alejandro Fernández

  Entrevista amb el nou portaveu del Partit Popular al Parlament. Alejandro Fernández explica que el seu partit obre una nova etapa per buscar solucions en les relacions entre Catalunya i Espanya. Alejandro Fernández fa balanç de la seva etapa a Tarragona.

 • S'espera un Fontajau ple per rebre el Perfumerías Avenida
  Escolta àudio

  S'espera un Fontajau ple per rebre el Perfumerías Avenida

  De cara al partit Spar Citylift Girona-Perfumerías Avenida d'aquest diumenge, des de l'Uni Girona estan fent diverses accions per assegurar-se la màxima presència d'aficionats possible a les graderies del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Confien que es podrà superar àmpliament els més de 2.000 espectadors del partit de Lliga d'aquesta mateixa temporada contra el Gernika, ja que aquest partit, amb el lideratge de la classificació en joc, enfrontarà els dos principals favorits per al títol de campió de la Lliga Femenina.

 • Les estacions del Pallars Sobirà milloren serveis
  Escolta àudio

  Les estacions del Pallars Sobirà milloren serveis

  Espot, Port Ainé i Tavascan han millorat serveis per als esquiadors de cara a la temporada 2016-2017. Reformes, ampliacions i serveis de mobilitat són les novetats més destacades a les tres estacions de referència del Pallars Sobirà.

 • Francesco Tonucci: "Els nens no són dels pares. Són d'ells mateixos"
  Escolta àudio

  Francesco Tonucci: "Els nens no són dels pares. Són d'ells mateixos"

  El prestigiós pedagog italià Francesco Tonucci assegura que entre els pares i mares s'està desenvolupant la idea que els fills són incapaços, rucs. Diu que això el preocupa i remarca que és fals, que es deu a la sobreprotecció. Tonucci, que defensa donar als infants més independència i capacitat de participar, creu també que els deures escolars acaben tenint el resultat contrari a l'esperat. Diu que amplien les diferències entre estudiants. La Universitat de Lleida serà -avui- la primera d'Europa d'investir-lo doctor "honoris causa".

 • "Si no és pel Mugaritz, aposto pel Miramar o Les Cols"
  Escolta àudio

  "Si no és pel Mugaritz, aposto pel Miramar o Les Cols"

  En una entrevista al "Catalunya al dia Girona", el xef i el gran dels germans Roca, Joan Roca, fa la seva travessa sobre el restaurant que es podria emportar la tercera estrella Michelin. Els germans Roca són avui els amfitrions de la gala de presentació de la guia Michelin 2017 d'Espanya i Portugal. Els organitzadors ja han avançat que hi haurà molts establiments nous amb una i dues estrelles gastronòmiques, i només un restaurant que s'afegirà als que en tenen 3. L'acte es farà al Mas Marroch, l'espai per a esdeveniments que els responsables d'El Celler de Can Roca tenen a Vilablareix.

 • Catalunya al dia Lleida 23/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Lleida 23/11/2016

  La Universitat de Lleida serà aquesta tarda la primera d'Europa que investeix doctor "honoris causa" el prestigiós psicopedagog, mestre i pensador italià Francesco Tonucci. Defensor de donar llibertat als més petits, és el creador del projecte "La ciutat dels infants", al qual s'han adherit 40 ciutats d'arreu del món. Hem parlat amb ell. També us hem explicat que hi ha optimisme al sector porcí. Les previsions inicials eren d'un mal any, i el tancaran amb beneficis. És conseqüència de l'entrada en mercats asiàtics, en especial a la Xina.

 • Catalunya al Dia Tarragona i Ebre 23/11/16
  Escolta àudio

  Catalunya al Dia Tarragona i Ebre 23/11/16

  El líder del Partit Popular a Tarragona, Alejandro Fernández, deixa la política municipal per ser el portaveu del Partit Popular al Parlament. Ahir es va estrenar a la reunió de la mesa del Parlament i avui és a l'estudi del "Catalunya al dia Tarragona". L'equip de govern ja ha avançat que la sortida del primer tinent d'alcalde no afectarà el pacte de governabilitat entre el PSC, el PP i Unió.

 • Catalunya al dia Girona 23/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Girona 23/11/2016

  Aquest vespre el Mas Marroch, al Gironès, es converteix en l'epicentre de la gastronomia. S'hi anunciaran les estrelles que la guia Michelin concedeix pel 2017. Nosaltres n'hem parlat amb Joan Roca hores abans de la gala. D'altra banda, dos hospitals gironins formen part de l'actualitat del dia. D'una banda, el Trueta, que preveu fer un 30% més d'operacions de cor l'any vinent, i també el d'Olot, on els homes ja poden acompanyar, si ho volen, les seves parelles durant les cesàries. I parlem de dues empreses: d'una que s'ha encarregat de part de l'obra del nou canal de Panamà, Hurre, de Cassà de la Selva, i d'una altra, la segona més antiga de Catalunya, que tanca les portes, la foneria Barberí de Riudellots de la Selva, autora de moltes de les campanes que repiquen a les esglésies d'arreu. En esports, us parlem del gran ambient que envolta el partit que l'Spar Citylift Girona jugarà diumenge contra el Perfumerías Avenida.

 • Catalunya al dia Barcelona 23.11.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 23.11.2016

  La policia basca va localitzar, sana i estàlvia, a Sant Sebastià la noia de 16 anys de Barcelona que estava desapareguda des de feia un dia i mig, un cas àmpliament difós per les xarxes socials. D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona i el Patronat de la Sagrada Família acorden crear una comissió de treball per regularitzar l'any que ve la llicència d'obres del temple. Així ho van pactar les dues parts ahir, en una reunió per normalitzar una qüestió pendent des de fa més de 100 anys.

 • La fugida de la Martina s'acaba a Sant Sebastià
  Escolta àudio

  La fugida de la Martina s'acaba a Sant Sebastià

  La nena desapareguda dilluns va ser localitzada per l'Ertzaintza a Sant Sebastià sana i estàlvia. El cas d'aquesta noia de 16 anys de Barcelona ha estat àmpliament difós per les xarxes socials.

 • La URV exporta el seu model educatiu a la Xina
  Escolta àudio

  La URV exporta el seu model educatiu a la Xina

  Des de fa onze anys la URV acull alumnes de la Xina. Cada curs s'instal·len a Tarragona uns 150 estudiants que després exporten el model. La URV té convenis amb una desena d'universitats xineses. La forma d'impartir les classes a la URV fa que molts alumnes tinguin intencions de dedicar-se a la docència, i és per això que el model educatiu ja ha començat a traslladar-se a les aules xineses.

 • L'Spar Citylift ja prepara el clàssic
  Escolta àudio

  L'Spar Citylift ja prepara el clàssic

  Després de 4 dies de descans, l'Spar Citylift Girona va tornar ahir a la tarda als entrenaments per centrar-se, primer de tot, en la preparació del partit de diumenge contra el Perfumerias Avenida, el clàssic de la categoria, i també pensant en tots els partits que li vénen abans del parèntesi del Nadal, 4 de la lliga femenina i 3 de l'Eurocup.

 • Com afecta el canvi climàtic la vida de les pomeres?
  Escolta àudio

  Com afecta el canvi climàtic la vida de les pomeres?

  El canvi climàtic escurça la vida d'una plantació de pomeres una mitjana de cinc anys i obliga els fructicultors a regenerar-la abans. És una de les conclusions dels estudis que es fan al centre experimental de Mas Badia, a la Tallada d'Empordà, per adaptar les produccions a l'augment de les temperatures.

 • Nous canons de neu a Port del Comte
  Escolta àudio

  Nous canons de neu a Port del Comte

  Port del Comte, l'única estació d'esquí del Solsonès, prepara la temporada 2016/17 amb més mesures de seguretat i nous serveis per al públic familiar. També treballen en noves maneres de produir neu artificial.

 • Demanen tancar un assentament infrahumà d'immigrants a Torres de Segre
  Escolta àudio

  Demanen tancar un assentament infrahumà d'immigrants a Torres de Segre

  Càritas denuncia un assentament d'immigrants a Torres de Segre, al Segrià, on malviuen una vintena de persones en condicions infrahumanes. A l'estiu, en són un centenar. Es tracta d'un terreny privat i l'entitat, que acolliria aquestes persones, reclama que la Generalitat actuï. Viuen en uns contenidors de camió en desús i amb un punt d'aigua. Fa gairebé 5 anys.

Anar al contingut