TOTS ELS ÀUDIOS

 • Pas important per construir una segona estació a Reus
  Escolta àudio

  Pas important per construir una segona estació a Reus

  ADIF certifica la necessitat de construir una segona estació al sud de Reus, al Baix Camp. Un estudi de demanda demostra la viabilitat de tirar endavant una infraestructura que donaria servei al campus universitari, l'hospital i el centre tecnològic TECNOPARC.

 • Les pedregades fan empitjorar les previsions de collita d'Afrucat, que preveu una davallada del 28%
  Escolta àudio

  Les pedregades fan empitjorar les previsions de collita d'Afrucat, que preveu una davallada del 28%

  L'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya ja preveia una collita un 19% inferior a la de l'any passat, una caiguda que amb les pedregades del juny arribaria fins al 28%. L'última pedregada d'aquest dimarts al Baix Segrià ha provocat pèrdues de 20 milions d'euros, segons la primera estimació que ha fet Agroseguro, que ha començat a fer el peritatge a les finques més malmeses.

 • Què ha passat avui a les comarques de Girona?
  Escolta àudio

  Què ha passat avui a les comarques de Girona?

  Les obres pendents del temporal Glòria que el govern espanyol ha fet al delta de la Tordera acabaran a la Fiscalia d'Afers Ambientals, segons ha confirmat avui el conseller de Territori. També expliquem que la proliferació de senglars obliga l'Ajuntament de Cadaqués a demanar la col·laboració dels veïns per reduir la presència d'aquests animals al nucli urbà. I en clau musical, destaquem que el cantautor malagueny Pablo López i Els Amics de les Arts s'incorporen al cartell del festival Sons del Món que es farà aquest estiu a Roses. D'altra banda, al Festival Espurnes, de Llagostera, al Gironès, es farà una edició especial de tres concerts amb Maria del Mar Bonet, Obeses i un concert d'homenatge a Ovidi Montllor amb Cesk Freixas, Pau Alabajos i Borja Penalba.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  La descontaminació del pantà de Flix s'ha acabat. Acuamed ha extret més de 73 mil metres cúbics de llots tòxics que havien quedat al fons de l'embassament quan Fomento de Construcciones y Contratas va donar la descontaminació per acabada en fals el 2016. Escolta aquesta i altres notícies del Camp de Tarragona i l'Ebre.

 • Exàmens de conduir, tres mesos després
  Escolta àudio

  Exàmens de conduir, tres mesos després

  Després d'una aturada de tres mesos, finalment s'han reprès a Catalunya els exàmens teòrics i pràctics per treure's el permís de conduir. Des de les autoescoles expliquen que es fan amb menys alumnes per reduir el risc de contagis, una situació que farà que sigui més lent poder retallar les llistes d'espera. Insisteixen a reclamar més personal d'administració de la Direcció General de Trànsit.

 • Paula Badosa i Aliona Bolsova, llestes per entrar en pista
  Escolta àudio

  Paula Badosa i Aliona Bolsova, llestes per entrar en pista

  Les dues grans jugadores de tenis gironines del moment, Paula Badosa i Aliona Bolsova, s'estan preparant per tornar a la competició. Aliona Bolsova podria reaparèixer en el primer torneig de la Lliga Mapfre, el dels dies 15 al 19 de juliol a la pistes del Club Tennis d'Aro. Paula Badosa, amb la previsió de molts tornejos a l'estranger, encara no pot decidir si també serà una de les protagonistes d'aquest torneig que tindrem a Platja d'Aro.

 • Agroseguro estima en 20 milions d'euros els danys de la pedregada
  Escolta àudio

  Agroseguro estima en 20 milions d'euros els danys de la pedregada

  Els danys a la fruita provocats per la pedregada de dimarts al Segrià suposaran fins a 20 milions d'euros en indemnitzacions. És la primera estimació de la companyia Agroseguro, que avui mateix ha començat a fer les peritacions a les finques afectades.

 • Què ha passat avui al pla de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran?
  Escolta àudio

  Què ha passat avui al pla de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran?

  Avui hem explicat que els danys a la fruita provocats per la pedregada de dimarts al Segrià suposaran fins a 20 milions d'euros en indemnitzacions. També hem recollit la denúncia que la plataforma veïnal del Centre Històric de Lleida ha presentat contra l'Ajuntament i els govern català i espanyol. I avui que la regió sanitària de Lleida ha entrat en fase 3, ens hem fixat com el sector turístic del Pirineu es reactiva amb la recuperació de la mobilitat amb la resta de Catalunya.

 • 12 anys de presó per al violador d'una menor a Manresa el 2017
  Escolta àudio

  12 anys de presó per al violador d'una menor a Manresa el 2017

  L'Audiència de Barcelona condemna a 12 anys de presó l'acusat de la violació d'una menor a Manresa el febrer del 2017. La sentència també fixa cinc anys de llibertat vigilada per al condemnat un cop hagi complert la presó i l'obliga a pagar una indemnització de 20.000 euros.

 • Acaba l'extracció dels llots tòxics que Fomento "es va deixar" al pantà de Flix
  Escolta àudio

  Acaba l'extracció dels llots tòxics que Fomento "es va deixar" al pantà de Flix

  La descontaminació del pantà de Flix s'ha acabat. Se n'han extret més de 73 mil metres cúbics de llots tòxics que l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas havia deixat al fons de l'embassament en les obres que va acabar en fals el 2016. Ara s'hi duen a terme tasques de restauració, que s'allargaran fins al desembre.

 • Veïns del Centre Històric de Lleida denuncien les administracions a la Fiscalia
  Escolta àudio

  Veïns del Centre Històric de Lleida denuncien les administracions a la Fiscalia

  RS (Estela) Una plataforma veïnal del Centre Històric de Lleida ha denunciat a la Fiscalia l'Ajuntament i els governs català i espanyol. Els acusen de posar en risc la salut dels veïns del barri per no fer-hi complir les mesures de l'estat d'alarma contra la pandèmia, sobretot per haver permès els assentaments de desenes de persones sense sostre.

 • El Pirineu ultima detalls per reactivar la temporada turística
  Escolta àudio

  El Pirineu ultima detalls per reactivar la temporada turística

  Hotels i càmpings del Pirineu enllesteixen els preparatius per rebre els primers visitants de l'àrea de Barcelona. Tot i que alguns establiments ja obrien aquesta setmana, la majoria ho faran a partir de la setmana que ve amb unes previsions optimistes, sobretot de cara a l'agost.

 • Una seixantena de persones es concentren a Lleida en suport de les denunciants d'abusos a l'Aula
  Escolta àudio

  Una seixantena de persones es concentren a Lleida en suport de les denunciants d'abusos a l'Aula

  "Això no és teatre" és el crit que s'ha sentit aquest tarda davant del teatre de l'Escorxador de Lleida. S'hi han concentrat alumnes de l'Aula, exalumnes, algun professor i també particulars que s'han sumat per donar suport a les denunciants, i reclamar que aquests tipus de delictes no prescriguin. Una desena d'exalumnes van denunciar haver patit abusos de dos exprofessors de l'Aula de Teatre, però la Fiscalia va arxivar el cas l'any passat perquè els casos havien prescrit.

 • Els botiguers de Tarragona, en contra d'obrir els festius
  Escolta àudio

  Els botiguers de Tarragona, en contra d'obrir els festius

  Els petits comerços de Tarragona estan en contra d'obrir en diumenge, com reclama la Cambra de Comerç. Denuncien pressions de les grans superfícies i asseguren que la reactivació del sector passa per accions de promoció més que per l'ampliació dels horaris d'obertura.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Un any després de l'incendi de la Ribera d'Ebre, els alcaldes de la comarca diuen que les ajudes no han estat suficients. A Tarragona, els petits establiments acusen la Cambra de Comerç de cedir a les pressions de les grans superfícies després de proposar que tots els establiments obrin en diumenge. També donem els detalls de l'operatiu policial contra una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i el blanqueig de capitals.

Anar al contingut