Catalunya al dia Tarragona

 • Obre el Memorimage de Reus
  Escolta àudio

  Obre el Memorimage de Reus

  Ha comença a Reus l'onzena edició del festival de cinema històric de Reus, Memorimage. La inauguració s'ha fet amb projecció del documental "Priorat". En aquesta edició de la mostra de pel·lícules amb imatges històriques es presenten una dotzena de títols a les diferents seccions.

 • Especial Jocs Mediterranis. El director general fa autocrítica: 'No estic satisfet'
  Escolta àudio

  Especial Jocs Mediterranis. El director general fa autocrítica: 'No estic satisfet'

  El coordinador general dels Jocs del Mediterrani, Javier Villamayor, fa autocrítica en una entrevista al "Catalunya al dia Tarragona" de Catalunya Informació. Assegura que no pot estar satisfet per l'ajornament fins al 2018 i que cal reflexionar. També parlem amb el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Pau Ricomà, per qui l'ajornament és un fracàs absolut.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 08/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 08/11/2016

  Anàlisi des de diferents òptiques de la decisió d'ajornar els Jocs Mediterranis de Tarragona fins al 2018.

 • Mario Rigau, expresident de la candidatura: "Els Jocs no s'ajornen per falta de finançament"
  Escolta àudio

  Mario Rigau, expresident de la candidatura: "Els Jocs no s'ajornen per falta de finançament"

  Tota la informació sobre el probable ajornament de la celebració dels Jocs del Mediterrani 2017 a Tarragona: entrevista a Mario Rigau, expresident de la candidatura; reaccions dels partits polítics a l'oposició; opinió de Josep Cruset, sotsdirector del "Diari de Tarragona"; reaccions a les xarxes, i anàlisi esportiva.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre 04/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre 04/11/2016

  La possibilitat d'ajornar la realització dels Jocs del Mediterrani a Tarragona i les reaccions esportives, polítiques i ciutadanes.

 • "Ja fa setmanes que es nota que alguna cosa passa amb els maquinistes"
  Escolta àudio

  "Ja fa setmanes que es nota que alguna cosa passa amb els maquinistes"

  Un error en l'assignació dels maquinistes deixa sense conductor un tren de Rodalies de l'R16, a Tortosa. Una nova incidència que se suma a les desenes dels últims mesos i anys. Ens ho explica Llorenç Viña, usuari del tren afectat i membre de la Plataforma Trens Dignes (PTD). També fem un repàs a Twitter, ja que la incidència es va narrar en directe amb les piulades de les persones afectades. A "El primer cafè del dia" hi posa l'opinió el periodista Ricard Lahoz, director de la revista "Fet a Tarragona".

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 03/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 03/11/2016

  Els usuaris de Renfe estan desesperats pels reiterats retards en les línies de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'últim incident els ha exasperat. Un tren sense maquinista va estar aturat durant més d'una hora a Tortosa. El govern anuncia que sancionarà Renfe, i els usuaris ja no saben com poden reclamar millores. Per carretera, algunes coses avancen. La nova variant de Valls, a l'Alt Camp, ja s'ha obert al trànsit. També hi ha moviment respecte del BCN World. Els ajuntaments de Salou i Vila-seca demanen que es revisi la mobilitat del futur complex.

 • Hem plorat molt fent "In memoriam", la Guerra Civil amb Lluís Pasqual
  Escolta àudio

  Hem plorat molt fent "In memoriam", la Guerra Civil amb Lluís Pasqual

  Parlem de la Lleva del Biberó i de la Guerra Civil amb el director de teatre Lluís Pasqual. L'obra "In memoriam" recull els testimonis de la Lleva del Biberó. Un d'ells és Josep Aguiló, a qui vam entrevistar fa uns mesos al "Catalunya al dia". També sentim una de les persones que ja han vist l'obra.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 02/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 02/11/2016

  Avui sentim les reflexions sobre la Guerra Civil del director de teatre Lluís Pasqual. L'obra "In memoriam" recull els testimonis de la Lleva del Biberó. I sentirem què en diu una de les persones que ja ha vist l'obra. També estem molt pendents de Renfe, ja que el govern sancionarà la companyia de forma exemplar si es confirma que ahir al vespre hi va haver un retard a les terres de l'Ebre per falta de maquinista.

 • El cònsol del Marroc a Tarragona reivindica la llibertat per utilitzar burca o nicab
  Escolta àudio

  El cònsol del Marroc a Tarragona reivindica la llibertat per utilitzar burca o nicab

  Abdelaziz Jatim assegura que el seu ús no està vinculat a la religió. El cònsol considera que marroquins i catalans s'han d'esforçar per millorar la integració i considera l'educació com una eina fonamental i també destaca l'educació com a eina essencial per a la integració.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 31/10/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 31/10/2016

  Alumnes d'origen marroquí de la URV han fundat una associació d'estudiants. Entenen l'educació com una bona eina d'integració i de convivència entre diferents cultures. De tot plegat en parlem amb el cònsol general del Marroc a Tarragona. Aquest és un projecte que neix, en canvi el de la festa del vi de Gandesa ja està consolidat. La d'aquest cap de setmana ha batut rècords de visitants, aprofitant el pont de Tots Sants. Hi han participat 29 cellers de la DO Terra Alta.

 • Indignació per una nova incidència a la xarxa ferroviària, aquest cop entre Tarragona i Reus
  Escolta àudio

  Indignació per una nova incidència a la xarxa ferroviària, aquest cop entre Tarragona i Reus

  L'avaria en el sistema d'alimentació elèctrica d'un tren de mercaderies, aquesta matinada a l'estació de Tarragona-classificació, ha provocat el tall de les línies R14, R15 i RT1 entre Reus i Tarragona. S'ha activat un servei alternatiu per carretera i s'han acumulat retards per als passatgers dels trens que venien de Móra, Reus i Lleida. Els usuaris es queixen de l'acumulació d'incidències i el poc interès per part d'Adif i Renfe.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 28/10/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 28/10/2016

  Enèsima incidència a la xarxa ferroviària aquest matí. Els pescadors consideren que unificar criteris en l'àmbit europeu beneficiarà molt el sector pesquer de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. En canvi, a qui no li va bé una altra normativa és al grup tonyinaire Balfegó. Refusen que s'estableixi una nova quota per a la flota artesanal, com demana el Govern.

 • Flix diu que el govern és poc exigent amb Ercros i vol saber els riscos dels terrenys contaminats
  Escolta àudio

  Flix diu que el govern és poc exigent amb Ercros i vol saber els riscos dels terrenys contaminats

  L'Ajuntament de Flix i experts mediambientals han demanat al govern que encarregui un estudi independent per avaluar quins riscos comporten els terrenys contaminats de l'empresa química Ercros. L'alcalde de Flix, Marc Mur, i el director de l'Agència de Residus de Catalunya s'han enfrontat en la Comissió de Medi Ambient del Parlament perquè des de Flix consideren que l'Agència de Residus té un escàs nivell d'exigència amb l'empresa Ercros. El periodista i escriptor Toni Orensanz comenta la notícia.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 27/10/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 27/10/2016

  Flix demana al govern que encarregui un estudi independent per avaluar el risc dels terrenys contaminats de l'empresa química Ercros. L'Ajuntament de Flix i experts mediambientals fan front comú per exigir la descontaminació dels terrenys d'Ercros. L'alcalde i el director de l'Agència de Residus de Catalunya s'han enfrontat a la Comissió de Medi Ambient del Parlament. Els que ja no discuteixen són el Cirque du Soleil i Portaventura. El circ tornarà a aixecar la carpa a Vila-seca i Salou. On no s'entén el diàleg és en les prèvies dels Jocs del Mediterrani. L'alcalde de Tarragona treu ferro al fet que el PP votés en contra del compromís econòmic del Congrés per garantir-ne el finançament.