Catalunya al dia Tarragona

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. La residència La Mercè de Tarragona i la Natzaret de Móra d'Ebre seran els primers centres a rebre la vacuna contra la Covid-19. Avui també hem de parlar d'un repunt de positius al Camp de Tarragona. A l'Ebre, s'estabilitzen les dades. L'Ajuntament de Cambrils intenta recuperar el control sobre els seus servidors informàtics, segrestats des de fa dies per un atac de hackers. També expliquem que els ajuntaments del Priorat i el Baix Penedès s'afegeixen als municipis de l'Ebre i la Conca de Barberà per reclamar que s'aturi l'allau de projectes per construir-hi nous parcs eòlics i plantes fotovoltaiques.

 • Tarragona estrena escola de cinema
  Escolta àudio

  Tarragona estrena escola de cinema

  Tarragona tindrà una escola de cinema. La impulsa el director i productor David Aymerich, que ja ha obert les inscripcions amb l'objectiu que es converteixi en una referència al sector.

 • Uns hackers segresten els servidors de l'ajuntament de Cambrils
  Escolta àudio

  Uns hackers segresten els servidors de l'ajuntament de Cambrils

  L'ajuntament de Cambrils intenta recuperar el control sobre els seus servidors informàtics, segrestats des de fa dies per un atac dels hackers. Els pirates demanen un elevat rescat en bitcoins

 • Els alcaldes es rebel·len contra la massificació de parcs eòlics i fotovoltaics
  Escolta àudio

  Els alcaldes es rebel·len contra la massificació de parcs eòlics i fotovoltaics

  Els ajuntaments del Priorat i el Baix Penedès s'afegeixen als municipis de l'Ebre i la Conca de Barberà per reclamar que s'aturi l'allau de projectes per construir nous parcs eòlics i plantes fotovoltaiques. Estan d'acord amb la implantació d'energies renovables però no volen que vagin en detriment del territori

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Ricomà es garanteix l'aprovació dels pressupostos municipals de Tarragona amb el suport del partits que el van fer alcalde, la CUP i Junts. Salut notifica un increment moderat de positius per Covid-19 i d'ingressats als hospitals de Tarragona, però el risc de rebrot es manté estabilitzat. També expliquem que l'Ajuntament de Reus ha dit que ha refinançat el crèdit de l'edifici del Tecnoparc i que s'estalviarà 2,5 milions d'euros en interessos. També destaquem la construcció de la nova biblioteca al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, i la nova temporada del Teatre Fortuny de Reus.

 • Cotilló sense plàstic per a un 2021 més sostenible
  Escolta àudio

  Cotilló sense plàstic per a un 2021 més sostenible

  Tres cooperatives de Tarragona han creat bosses de cotilló sense plàstic i de consum responsable. Per als qui preparen la nit de Cap d'Any, el col·lectiu ofereix una alternativa a les bosses farcides de materials plàstics i fabricades a milers de quilòmetres. Són cotillons fets només amb materials reciclables i amb la col·laboració de persones de col·lectius vulnerables.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. El primer premi de la loteria de Nadal torna a caure a Reus. Aquesta vegada, la majoria de butlletes premiades han anat a parar als treballadors d'Indústries Teixidó, de Riudecols. Valls també ha venut dos cinquens premis. Paral·lelament, el risc de rebrot segueix pujant a les Terres de l'Ebre. Salut ha començat a fer un cribratge a Vilalba dels Arcs per frenar un brot detectat en aquesta població de la Terra Alta. També expliquem que un home accepta 10 anys de presó per haver matat un jove a Reus després d'una discussió.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. La química IQOXE invertirà 27 milions d'euros per reconstruir les seves instal·lacions al complex petroquímic de Tarragona després de l'accident mortal del gener. La Guàrdia Urbana de Reus ha desallotjat aquesta nit una discoteca on hi havia unes 200 persones sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat. Paral·lelament, els Serveis Socials de Tarragona han dit que el nombre de famílies que han hagut de recórrer per primera vegada als seus serveis ha crescut un 40% a causa de la crisi del coronavirus. També expliquem que els pagesos han organitzat tractorades en diversos punts del territori i que la fibra òptica es començarà a distribuir per més duna vuitantena de pobles de les nostres comarques.

 • El Cant de la Sibil·la de Tarragona canvia de dia
  Escolta àudio

  El Cant de la Sibil·la de Tarragona canvia de dia

  El Cant de la Sibil·la de Tarragona s'avança a aquesta nit per adaptar-se a la normativa Covid. Han pres aquesta decisió per evitar coincidir, la vigília de Nadal, amb els assistents a la missa del Gall a la catedral.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat una declaració institucional, unànime, per reclamar al govern que prioritzi els diners per desplegar el pla de seguretat del sector químic. El Masroig, al Priorat, respira una mica més tranquil després del cribratge fet ahir per Salut. Les proves serveixen per detectar cinc positius. També expliquem que el clúster TIC Catalunya Sud ha dit que han augmentat un 15% els projectes respecte de l'any anterior per les necessitats tecnològiques derivades de la pandèmia. A més, destaquem que el port de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, es convertirà en el primer port de Catalunya energèticament autosuficient.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Salut començarà a fer cribratges al Masroig, al Priorat, després de detectar un brot amb una trentena d'afectats. L'origen ha estat una vetlla al tanatori. El Departament de Territori demana al govern espanyol que actuï d'emergència per reforçar amb sorra les zones més vulnerables del Delta. La CUP tornarà a donar suport als pressupostos municipals de Tarragona. Al Baix Penedès, el president del Consell Comarcal ha reclamat que es constitueixi la mesa de treball aprovada pel Parlament per resoldre els dèficits d'aquesta comarca i frenar l'elevat índex d'atur. També parlem ara d'una batalla culinària molt dolça, la de dues marques que presenten torrons amb segell reusenc.

 • Batalla de torrons a Reus
  Escolta àudio

  Batalla de torrons a Reus

  Allau de torrons de Reus. La marca de torrons Virginas ressorgeix presentant un torró especial de vermut i patates xips i Torrons Vicens s'afegeix a una peculiar batalla pel torró amb "segell Reus" amb un que està fet de menjar blanc i avellanes i un altre que també incorpora el vermut.

 • Una vetlla al tanatori, origen del contagi al Masroig
  Escolta àudio

  Una vetlla al tanatori, origen del contagi al Masroig

  Una vetlla al tanatori ha estat l'origen del contagi al Masroig, al Priorat, que ha afectat 31 persones. Salut hi farà un cribratge massiu a partir d'aquesta tarda.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Els pagesos de l'Ebre organitzen tractorades per a dilluns. El nou ajornament d'un any del projecte del complex lúdic de Hard Rock a la Costa Daurada no preocupa els ajuntaments del territori, que fins i tot ho veuen bé perquè es consolidi. Es dispara la xifra del risc de rebrot per coronavirus al Camp de Tarragona, que ja arriba als 229 punts. També expliquem que el nou servei d'autobús flexible del Vendrell ha doblat el nombre de passatgers en el primer mes de funcionament, i que una desena de recintes patrimonials rebran la subvenció cultural de l'1,5% de l'Estat

 • L'últim lleopard de la serra de Prades
  Escolta àudio

  L'últim lleopard de la serra de Prades

  Fa més de 20.000 anys grans carnívors poblaven diverses zones de Catalunya. Una de les últimes proves de la seva existència són les restes d'un lleopard que s'han localitzat a Mont-ral, a l'Alt Camp. La troballa s'ha fet a la cova del Cudó, un espai que haurien utilitzat tant humans com grans carnívors. Al "Catalunya al dia" hem anat a la serra de Prades, a un dels turons que hi ha a prop d'aquesta cova.

Anar al contingut