Catalunya al dia Tarragona

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. El Joan XXIII de Tarragona ha suspès el 75% de les operacions programades per habilitar les UCI als malalts crítics de Covid-19. A l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa s'han anul·lat el 50% de les intervencions. El ministre d'Agricultura, Luis Plana, ha dit que la reclamació d'Unió de Pagesos que Catalunya sigui declarada zona catastròfica pel Filomena no és tan necessària perquè els danys "estan coberts molt àmpliament per l'assegurança agrària". A Valls, han decidit suspendre definitivament la Festa de la Calçotada, que havien programat a porta tancada.

 • Hospitals al límit anul·lant operacions i habilitant llits UCI provisionals
  Escolta àudio

  Hospitals al límit anul·lant operacions i habilitant llits UCI provisionals

  Els hospitals de Tarragona i l'Ebre desprogramen la majoria d'operacions i activitat no preferencial per l'alt nivell de saturació que està provocant la tercera onada de la Covid-19. L'Hospital Joan 23 anul·la el 75% de l'activitat als quiròfans després que ja s'ha arribat a xifres de l'abril passat.

 • La Conca de Barberà vol ser més autosuficient per afrontar nevades com la del Filomena
  Escolta àudio

  La Conca de Barberà vol ser més autosuficient per afrontar nevades com la del Filomena

  Els alcaldes de la Conca de Barberà demanen recursos propis per poder netejar les carreteres de neu durant episodis com el Filomena, que va deixar alguns municipis incomunicats. Atès que les administracions van prioritzar l'actuació en zones més afectades, a la Conca es va recórrer als vehicles dels veïns per netejar carreteres, però consideren que no es pot dependre únicament dels recursos privats.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. L'Estat assegura que el delta de l'Ebre ha de retrocedir de forma controlada perquè el canvi climàtic és "irreversible". La Generalitat ampliarà el control de contaminants químics a l'entorn de la indústria química de Tarragona. Avui també destaquem que s'estabilitza la pressió assistencial i el nombre de nous positius de Covid-19 a la demarcació. A més, la Cambra de Reus ha demanat la declaració de zona catastròfica per als municipis del Priorat i la Terra Alta afectats pel temporal de neu Filomena. La Unió de Pagesos ha estès aquesta petició a la resta de territoris afectats de Catalunya.

 • Tarragona controlarà els compostos orgànics volàtils
  Escolta àudio

  Tarragona controlarà els compostos orgànics volàtils

  La Generalitat controlarà els nivells dels principals compostos orgànics volàtils generats a l'entorn de la indústria química de Tarragona. Ho farà amb nous sistemes de detecció i anàlisi en continu en un pla que ja ha identificat els 27 elements que poden tenir més efectes sobre la salut.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Un any després del temporal Gloria, al delta de l'Ebre encara esperen les inversions promeses per les administracions. El territori lamenta que els governs català i espanyol no es posin d'acord per definir una estratègia per salvar el Delta. Avui hem de parlar d'una jornada negra amb 22 defuncions per Covid-19. En l'àmbit econòmic, patronals i sindicats de la vegueria Penedès han acordat un manifest per reclamar que es pugui viure i treballar al Penedès amb dignitat.

 • Un any del Gloria i sense acord de les administracions per salvar el delta de l'Ebre
  Escolta àudio

  Un any del Gloria i sense acord de les administracions per salvar el delta de l'Ebre

  Aquesta setmana fa un any de l'arribada del temporal Gloria, que va afectar, sobretot, el delta de l'Ebre. El govern ha anunciat que està disposat, si cal, a doblar la inversió que hi faci l'estat espanyol per combatre la regressió del Delta. El conseller de Territori, Damià Calvet, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", demana a l'Estat -que és qui en té les competències- que la Generalitat tingui un paper actiu en la recerca de solucions duradores per al Delta.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Salut mostra preocupació per l'evolució de la pandèmia a Tortosa i Amposta. També han intervingut la residència Les Alzines de Tarragona. A Paüls, el municipi de l'Ebre amb més gent confinada o positiva, els contagis s'han frenat. També expliquem que, una setmana després del temporal Filomena, el Priorat va recuperant la normalitat. A més, destaquem que el port de Tarragona tanca el 2020 amb un descens del tràfic de mercaderies superior al 21%.

 • Solidaritat amb la granja ensorrada pel Filomena
  Escolta àudio

  Solidaritat amb la granja ensorrada pel Filomena

  La granja de Falset que es va enfonsar ha rebut l'ajuda de l'Associació de Productors Catalans. L'agrupació va tenir constància del cas per Catalunya Ràdio i va mobilitzar els associats. La Pilar i el Juan han rebut ajudes de molts grangers. Una setmana després del temporal les comarques afectades recuperen la normalitat, però al Priorat encara hi queda un pam de neu.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. La petita població de Paüls, al Baix Ebre, es converteix en un poble fantasma. Amb 90 positius, supera els 35.000 punts de risc de rebrot. Precisament les Terres de l'Ebre estan a punt de superar els 1.000 punts de risc de rebrot. Salut ha notificat 7 morts més a les nostres comarques. Avui també expliquem que Salou comença a normalitzar la mobilitat a banda i banda de l'antic traçat ferroviari obrint el primer pas provisional.

 • Gairebé la meitat dels veïns de Paüls, al Baix Ebre, confinats per un brot de Covid
  Escolta àudio

  Gairebé la meitat dels veïns de Paüls, al Baix Ebre, confinats per un brot de Covid

  Les festes de Nadal han deixat un preocupant brot de Covid a Paüls, un petit municipi del Baix Ebre que té el 40% dels veïns confinats. Ha passat de ser un dels pobles lliures de Covid a encapçalar els índexs de rebrot del país superant els 35.000 punts. En una setmana s'han detectat uns 80 positius en un poble de 556 habitants. Ara preocupen les primeres complicacions de salut entre els veïns contagiats.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La polèmica provocada per la vacunació de l'alcalde de Riudoms no s'atura. La residència que el va vacunar defensa la decisió perquè tenien poc temps i no podien llençar vacunes. Avui fa un any de l'explosió d'IQOXE i els veïns de Tarragona es manifestaran per reclamar més seguretat i protocols eficients per actuar en cas d'accident químic. En un altre ordre de coses, el conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha admès que el temporal Filomena ha evidenciat que cal encara "millor coordinació" i més recursos per acabar amb els problemes generats per la neu.

 • Argimon critica l'alcalde de Riudoms per acceptar la vacuna
  Escolta àudio

  Argimon critica l'alcalde de Riudoms per acceptar la vacuna

  Josep Maria Argimon lamenta que l'alcalde de Riudoms acceptés una vacuna sobrera de la residència d'avis. Pel secretari de Salut Pública, no és un bon exemple tot i que no s'han de llençar vacunes. La directora de la residència defensa la decisió i explica a Catalunya Informació que no podia sortir al carrer a buscar el primer veí que passés.

 • Un any després de l'explosió d'Iqoxe, encara hi ha desperfectes visibles a Bonavista i Torreforta
  Escolta àudio

  Un any després de l'explosió d'Iqoxe, encara hi ha desperfectes visibles a Bonavista i Torreforta

  Un any després de l'accident d'Iqoxe, als barris tarragonins de Bonavista i Torreforta, greument afectats per l'explosió, encara hi ha danys per arranjar. Avui, molts veïns sortiran al carrer sobretot per reclamar millores en matèria de seguretat i informació.

 • Un any de l'explosió d'IQOXE
  Escolta àudio

  Un any de l'explosió d'IQOXE

  Avui fa un any de l'explosió de la química IQOXE, al polígon químic Sud de Tarragona. La investigació dels fets continua tenint més ombres que certeses. Ni els informes tècnics sol·licitats, ni les accions judicials, ni tampoc la comissió d'investigació del Parlament han servit per treure una conclusió clara sobre què va passar i qui en són els responsables.

Anar al contingut