Catalunya al dia Tarragona

 • Història de la lluita per l'aturada dels Euromed a l'Aldea
  Escolta àudio

  Història de la lluita per l'aturada dels Euromed a l'Aldea

  L'arribada dels trens Euromed a l'Ebre és una vella reivindicació. Inicada pels empresaris de la zona fa 14 anys, l'ha acabat assumint el col·lectiu d'usuaris ferroviaris, desesperats pels continus retards i els eterns viatges del servei de trens regionals.

 • L'Euromed arriba a l'Ebre el mateix dia que es cronifiquen els retards a l'R15
  Escolta àudio

  L'Euromed arriba a l'Ebre el mateix dia que es cronifiquen els retards a l'R15

  Després de l'R16, ara la línia R15 incoporarà als horaris els retards actuals. La Generalitat ha acceptat la modificació després del compromís d'Adif per invertir en millores a la línia entre Reus i Riba-roja. El temps de trajecte s'incrementarà de mitjana uns 8 minuts. Trens Dignes ha organitzat una festa aquest dissabte per celebrar la primera parada de l'Euromed a les Terres de l'Ebre en vint anys. L'arribada dels Euromed a l'Ebre és una vella reivindicació, iniciada pels empresaris de la zona fa 14 anys.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 11/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 11/11/2016

  L'alcalde de Tarragona està satisfet amb el nou compromís de l'Estat amb els Jocs Mediterranis. Josep Fèlix Ballesteros n'ha parlat amb el ministre d'Educació, Cultura i Esport, i conclou que ara sí que hi ha compromís de l'Estat per fer l'aportació econòmica promesa. Li han assegurat que la inclouran als pressupostos de l'any que ve, però no han concretat la xifra. En el que hi ha alguna concreció és en la xarxa ferroviària. S'apliquen nous horaris a l'R15, entre Reus i Riba-roja. L'horari s'incrementa 8 minuts, de manera que es fan oficials les limitacions de velocitat, justament el que no volien les plataformes d'usuaris. Una mesura que entrarà en funcionament demà, el mateix dia que l'Euromed s'aturarà a l'Ebre.

 • Creix la donació de sang a Tarragona
  Escolta àudio

  Creix la donació de sang a Tarragona

  El Banc de Sang i Teixits de Tarragona vol recuperar els nivells òptims de reserves abans d'afrontar la campanya de Nadal que, com a l'estiu, es redueixen dràsticament.

 • El conductor de l'autocar de Freginals volia declarar: ho explica el seu advocat
  Escolta àudio

  El conductor de l'autocar de Freginals volia declarar: ho explica el seu advocat

  Entrevista a Sergi Atienza, advocat del conductor de l'autobús de l'accident de Freginals, que assegura que l'home volia declarar, però la jutgessa del cas no ho ha considerat necessari. El conductor, que ha estat a punt de morir en dues ocasions, té greus seqüeles físiques i psicològiques. Les altres parts ja han avançat que recorreran contra la decisió.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 10/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 10/11/2016

  Hem explicat que el jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha arxivat les investigacions per l'accident d'autobús a Freginals, al Montsià, en què van morir 13 joves estudiants d'Erasmus. I també que Ensenyament haurà d'indemnitzar la família d'un alumne del Vendrell que va ser víctima d'assetjament escolar durant 5 anys. D'altra banda, avui declaren a l'Audiència de Tarragona els policies locals encausats en el cas Bershka, suposadament per haver agredit un grup d'activistes feministes en una mobilització l'any 2009.

 • Obre el Memorimage de Reus
  Escolta àudio

  Obre el Memorimage de Reus

  Ha comença a Reus l'onzena edició del festival de cinema històric de Reus, Memorimage. La inauguració s'ha fet amb projecció del documental "Priorat". En aquesta edició de la mostra de pel·lícules amb imatges històriques es presenten una dotzena de títols a les diferents seccions.

 • Especial Jocs Mediterranis. El director general fa autocrítica: 'No estic satisfet'
  Escolta àudio

  Especial Jocs Mediterranis. El director general fa autocrítica: 'No estic satisfet'

  El coordinador general dels Jocs del Mediterrani, Javier Villamayor, fa autocrítica en una entrevista al "Catalunya al dia Tarragona" de Catalunya Informació. Assegura que no pot estar satisfet per l'ajornament fins al 2018 i que cal reflexionar. També parlem amb el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Pau Ricomà, per qui l'ajornament és un fracàs absolut.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 08/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 08/11/2016

  Anàlisi des de diferents òptiques de la decisió d'ajornar els Jocs Mediterranis de Tarragona fins al 2018.

 • Mario Rigau, expresident de la candidatura: "Els Jocs no s'ajornen per falta de finançament"
  Escolta àudio

  Mario Rigau, expresident de la candidatura: "Els Jocs no s'ajornen per falta de finançament"

  Tota la informació sobre el probable ajornament de la celebració dels Jocs del Mediterrani 2017 a Tarragona: entrevista a Mario Rigau, expresident de la candidatura; reaccions dels partits polítics a l'oposició; opinió de Josep Cruset, sotsdirector del "Diari de Tarragona"; reaccions a les xarxes, i anàlisi esportiva.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre 04/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre 04/11/2016

  La possibilitat d'ajornar la realització dels Jocs del Mediterrani a Tarragona i les reaccions esportives, polítiques i ciutadanes.

 • "Ja fa setmanes que es nota que alguna cosa passa amb els maquinistes"
  Escolta àudio

  "Ja fa setmanes que es nota que alguna cosa passa amb els maquinistes"

  Un error en l'assignació dels maquinistes deixa sense conductor un tren de Rodalies de l'R16, a Tortosa. Una nova incidència que se suma a les desenes dels últims mesos i anys. Ens ho explica Llorenç Viña, usuari del tren afectat i membre de la Plataforma Trens Dignes (PTD). També fem un repàs a Twitter, ja que la incidència es va narrar en directe amb les piulades de les persones afectades. A "El primer cafè del dia" hi posa l'opinió el periodista Ricard Lahoz, director de la revista "Fet a Tarragona".

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 03/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 03/11/2016

  Els usuaris de Renfe estan desesperats pels reiterats retards en les línies de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'últim incident els ha exasperat. Un tren sense maquinista va estar aturat durant més d'una hora a Tortosa. El govern anuncia que sancionarà Renfe, i els usuaris ja no saben com poden reclamar millores. Per carretera, algunes coses avancen. La nova variant de Valls, a l'Alt Camp, ja s'ha obert al trànsit. També hi ha moviment respecte del BCN World. Els ajuntaments de Salou i Vila-seca demanen que es revisi la mobilitat del futur complex.

 • Hem plorat molt fent "In memoriam", la Guerra Civil amb Lluís Pasqual
  Escolta àudio

  Hem plorat molt fent "In memoriam", la Guerra Civil amb Lluís Pasqual

  Parlem de la Lleva del Biberó i de la Guerra Civil amb el director de teatre Lluís Pasqual. L'obra "In memoriam" recull els testimonis de la Lleva del Biberó. Un d'ells és Josep Aguiló, a qui vam entrevistar fa uns mesos al "Catalunya al dia". També sentim una de les persones que ja han vist l'obra.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 02/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 02/11/2016

  Avui sentim les reflexions sobre la Guerra Civil del director de teatre Lluís Pasqual. L'obra "In memoriam" recull els testimonis de la Lleva del Biberó. I sentirem què en diu una de les persones que ja ha vist l'obra. També estem molt pendents de Renfe, ja que el govern sancionarà la companyia de forma exemplar si es confirma que ahir al vespre hi va haver un retard a les terres de l'Ebre per falta de maquinista.

Anar al contingut