Catalunya al dia Barcelona

 • Catalunya al dia Barcelona 20.10.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 20.10.2016

  Repassem les notícies més destacades de les comarques de Barcelona, encapçalades per la polèmica que ha generat una escultura cedida per Joan Antoni Samaranch que està instal·lada al pati de l'ajuntament de Barcelona. També passem per Cerdanyola del Vallès, on les feines per retirar l'amiant que hi ha al pati de Primària d'una escola preocupen els pares, que demanen que els treballs es facin sense els alumnes al centre.

 • Un altre mort per legionel·losi
  Escolta àudio

  Un altre mort per legionel·losi

  Un nou cas de legionel·losi, a Mollet del Vallès, ha provocat la mort d'un home de 89 anys, amb altres patologies prèvies, i hi ha hagut dues persones més amb afectacions lleus. Aquest brot s'afegeix als de fa uns dies a Salou, amb un mort i 11 afectats, i Vilafranca del Penedès, amb 4 intoxicats més.

 • Catalunya al Dia Barcelona 19.10.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al Dia Barcelona 19.10.2016

  Un nou cas de legionel·losi, aquest cop a Mollet del Vallès, ha provocat la mort d'un home de 89 anys, amb altres patologies prèvies, i hi ha hagut dues persones més amb afectacions lleus. Salut Pública ha ordenat inspeccionar els possibles focus en un radi d'un quilòmetre, sobretot en instal·lacions industrials. L'Ajuntament, per la seva banda, ha ordenat el tancament de fonts públiques i regs i ha fet parar les màquines de neteja viària. D'altra banda, l'home acusat de matar el seu excap a Esparreguera el 2014 afirma que no tenia intenció de fer-ho i que el va agredir per defensar-se. La víctima va rebre una quarantena de ganivetades, algunes en òrgans vitals.

 • Catalunya al dia Barcelona 17.10
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 17.10

  La mostra del Born Centre de Cultura i Memòria que ha posat estàtues franquistes al carrer es va inaugurar ahir en un clima tens. La figura eqüestre de Franco va rebre l'impacte d'ous i hi van penjar una estelada. És un dels temes del "Catalunya al dia Barcelona" d'avui, en què també passem per Badalona. La decisió de l'equip de govern d'obrir les portes el dia de la Hispanitat encara porta cua. Ahir l'exalcalde popular va demostrar que està disposat a tot per fer fora l'alcaldessa Dolors Sabater. Ahir no se'n va sortir, perquè el PSC va rebutjar amb contundència la seva oferta per anar junts a una moció de censura.

 • Ous i estelades contra el Franco decapitat del Born
  Escolta àudio

  Ous i estelades contra el Franco decapitat del Born

  Crits, pancartes i corredisses van marcar ahir al vespre l'acte d'inauguració de l'exposició "Franco, Victòria, República", al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. Una mostra que, recordem-ho, exhibeix a les portes de l'equipament dues escultures franquistes. La polèmica de les útimes setmanes sobre la conveniència d'exhibir públicament una estàtua de Franco, i fer-ho a més en un centre consagrat a la memòria del 1714, ha culminat amb un seguit d'actes de protesta.

 • Catalunya al dia Barcelona 17.10.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 17.10.2016

  Avui al "Catalunya al dia Barcelona" ens hem fixat en l'inici del judici contra dos Mossos d'Esquadra acusats d'apallissar un jove antifeixista el 12 d'Octubre d'ara fa 4 anys a Barcelona. Les acusacions demanen 5 anys de presó per a cadascun dels agents. També parlem de la inauguració de la polèmica exposició del Born Centre Cultural que porta al carrer una estàtua de Franco decapitada i entrevistem Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona.

 • La Diputació de Barcelona aposta per "endreçar" el paisatge per potenciar el turisme rural
  Escolta àudio

  La Diputació de Barcelona aposta per "endreçar" el paisatge per potenciar el turisme rural

  El diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona i alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, aposta per endreçar el paisatge i "amagar" les àrees industrials per millorar l'atractiu rural de les comarques de Barcelona, emmirallant-se en el model francès. Ho ha dit al "Catalunya al dia Barcelona" després que s'ha publicat un informe de l'organisme que assegura que l'ocupació turística al setembre a les comarques de Barcelona, sense comptar la gran ciutat, ha estat bona per als hotels i els càmpings, estable per al turisme rural i negativa per als apartaments turístics.

 • La zona blava, més cara per als cotxes més grans
  Escolta àudio

  La zona blava, més cara per als cotxes més grans

  El govern municipal d'Ada Colau proposa un canvi en el sistema tarifari que penalitzarà els vehicles més contaminants i més grans. A partir de l'any que ve, hi haurà una part que serà fixa i una altra que variarà en funció de les característiques de cada vehicle. El govern d'Ada Colau ha decidit reduir el nombre d'àrees de zona blava a dues: tot el centre, on el tram fix que s'aplicarà serà de 2 euros, i la resta de la ciutat, amb un cost d'1,75. A aquest preu, s'hi haurà d'afegir una part variable que anirà en funció del nivell de contaminació i de les dimensions del cotxe.

 • Catalunya al dia Barcelona 14.10.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 14.10.2016

  Al "Catalunya al dia" continuem repassant els efectes de les pluges torrencials que van afectar el Maresme el dimecres 12 d'octubre, repassem els canvis en el sistema tarifari a la zona blava que planteja el govern d'Ada Colau i en les repercusions de l'obertura de les portes de l'Ajuntament de Badalona el Dia de la Hispanitat.

 • Una imprudència mortal en ple episodi de pluges torrencials al Maresme
  Escolta àudio

  Una imprudència mortal en ple episodi de pluges torrencials al Maresme

  El pla INUNCAT es manté activat després de les pluges torrencials d'ahir, que van deixar un mort a Vilassar de Mar. Tot apunta que la mort es va deure a una imprudència del conductor, ja que les rieres estaven tallades com a mesura preventiva. Avui l'Ajuntament fa balanç dels danys. A primera hora l'alcalde de Vilassar, Damià del Clot, s'ha reunit amb el conseller d'Interior, Jordi Jané.

 • Catalunya al dia Barcelona 13.10
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 13.10

  Les pluges torrencials d'ahir a la tarda i al vespre al Maresme, que van provocar una víctima mortal, ocupen bona part del "Catalunya al dia Barcelona". N'hem parlat amb l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot.

 • Els segells de Franco amb més valor artístic
  Escolta àudio

  Els segells de Franco amb més valor artístic

  L'altar empaperat de segells de Franco que hi ha a Calldetenes, a Osona, al monestir romànic de Sant Tomàs de Riudeperes es mantindrà intacte, segons ha pogut saber Catalunya Informació. El Departament de Cultura creu que té valor històric i també artístic, i, a més, vol posar-hi un panell explicatiu després de les obres de restauració que s'han de fer al claustre. Per Isaac Vilalta

 • Demanen un càstig més dur pels mossos condemnats pel cas Raval
  Escolta àudio

  Demanen un càstig més dur pels mossos condemnats pel cas Raval

  L'Associació Catalana per a la defensa dels Drets Humans reclama a la direcció general de la policia que sancioni o expulsi els mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez, malgrat la sentència, segons ha pogut saber Catalunya Informació. Benítez va morir fa tres anys després d'una reducció policial al barri del Raval de Barcelona.

 • Catalunya al dia Barcelona 10.10.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 10.10.2016

  L'Associació Catalana per a la defensa dels Drets Humans reclama a la direcció general de la policia que sancioni o expulsi els mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez. Entrevistem David Ibáñez, el director artístic de la Fira Mediterrània, que va tancar ahir a Manresa la dinovena edició.

 • Mussolini va ordenar massacrar la població civil de Barcelona
  Escolta àudio

  Mussolini va ordenar massacrar la població civil de Barcelona

  S'han pogut identificar 130 dels membres de les tripulacions de l'aviació italiana que van bombardejar Barcelona el dies 16, 17 i 18 de març del 1938, segons ha sabut Catalunya Ràdio Els tres atacs només tenien l'objectiu de massacrar la població civil, segons l'ordre explícita recollida en diaris de guerra i documents oficials de l'aviació italiana. Els atacs dels tres dies van fer prop d'un miler de morts. Atacar el centre demogràfic de Barcelona i desencadenar una revolta de la població civil contra el govern de la República és el que es consigna en aquests documents. En cap dels tres casos hi havia instruccions de bombardejar infraestructures ni objectius militars.

Anar al contingut