Catalunya al dia Barcelona

 • Catalunya al dia Barcelona 14.10.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 14.10.2016

  Al "Catalunya al dia" continuem repassant els efectes de les pluges torrencials que van afectar el Maresme el dimecres 12 d'octubre, repassem els canvis en el sistema tarifari a la zona blava que planteja el govern d'Ada Colau i en les repercusions de l'obertura de les portes de l'Ajuntament de Badalona el Dia de la Hispanitat.

 • Una imprudència mortal en ple episodi de pluges torrencials al Maresme
  Escolta àudio

  Una imprudència mortal en ple episodi de pluges torrencials al Maresme

  El pla INUNCAT es manté activat després de les pluges torrencials d'ahir, que van deixar un mort a Vilassar de Mar. Tot apunta que la mort es va deure a una imprudència del conductor, ja que les rieres estaven tallades com a mesura preventiva. Avui l'Ajuntament fa balanç dels danys. A primera hora l'alcalde de Vilassar, Damià del Clot, s'ha reunit amb el conseller d'Interior, Jordi Jané.

 • Catalunya al dia Barcelona 13.10
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 13.10

  Les pluges torrencials d'ahir a la tarda i al vespre al Maresme, que van provocar una víctima mortal, ocupen bona part del "Catalunya al dia Barcelona". N'hem parlat amb l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot.

 • Els segells de Franco amb més valor artístic
  Escolta àudio

  Els segells de Franco amb més valor artístic

  L'altar empaperat de segells de Franco que hi ha a Calldetenes, a Osona, al monestir romànic de Sant Tomàs de Riudeperes es mantindrà intacte, segons ha pogut saber Catalunya Informació. El Departament de Cultura creu que té valor històric i també artístic, i, a més, vol posar-hi un panell explicatiu després de les obres de restauració que s'han de fer al claustre. Per Isaac Vilalta

 • Catalunya al dia Barcelona 10.10.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 10.10.2016

  L'Associació Catalana per a la defensa dels Drets Humans reclama a la direcció general de la policia que sancioni o expulsi els mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez. Entrevistem David Ibáñez, el director artístic de la Fira Mediterrània, que va tancar ahir a Manresa la dinovena edició.

 • Demanen un càstig més dur pels mossos condemnats pel cas Raval
  Escolta àudio

  Demanen un càstig més dur pels mossos condemnats pel cas Raval

  L'Associació Catalana per a la defensa dels Drets Humans reclama a la direcció general de la policia que sancioni o expulsi els mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez, malgrat la sentència, segons ha pogut saber Catalunya Informació. Benítez va morir fa tres anys després d'una reducció policial al barri del Raval de Barcelona.

 • Catalunya al dia Barcelona 7.10
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 7.10

  S'han pogut identificar 130 dels membres de les tripulacions de l'aviació italiana que van bombardejar Barcelona el dies 16, 17 i 18 de març del 1938, segons ha sabut Catalunya Ràdio. Els tres atacs només tenien l'objectiu de massacrar la població civil, segons l'ordre explícita recollida en diaris de guerra i documents oficials de l'aviació italiana. Els atacs dels tres dies van fer prop d'un miler de morts. També us parlarem del clam per millorar la seguretat a la C-17. El detonant va ser l'esllavissada mortal de la setmana passada. L'alcalde de Tagamanent fa una primera petició a la Generalitat.

 • Mussolini va ordenar massacrar la població civil de Barcelona
  Escolta àudio

  Mussolini va ordenar massacrar la població civil de Barcelona

  S'han pogut identificar 130 dels membres de les tripulacions de l'aviació italiana que van bombardejar Barcelona el dies 16, 17 i 18 de març del 1938, segons ha sabut Catalunya Ràdio Els tres atacs només tenien l'objectiu de massacrar la població civil, segons l'ordre explícita recollida en diaris de guerra i documents oficials de l'aviació italiana. Els atacs dels tres dies van fer prop d'un miler de morts. Atacar el centre demogràfic de Barcelona i desencadenar una revolta de la població civil contra el govern de la República és el que es consigna en aquests documents. En cap dels tres casos hi havia instruccions de bombardejar infraestructures ni objectius militars.

 • Un error de càlcul endarrerirà un any i mig les obres del túnel de Glòries
  Escolta àudio

  Un error de càlcul endarrerirà un any i mig les obres del túnel de Glòries

  El túnel de la plaça de les Glòries de Barcelona s'endarrerirà 18 mesos. L'empresa encarregada de l'obra entre els carrers de Castillejos i Badajoz al·lega complicacions tècniques i ha anunciat un retard d'un any i mig en la seva finalització. Assegura que s'haurà de perforar un metre i mig més del que estava previst inicialment.

 • Catalunya al dia Barcelona 06.10
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 06.10

  Hem parat atenció a les pluges que han complicat, i molt, la circulació a l'àrea metropolitana. També ens hem fixat en la posada en marxa de les subvencions del 50% de l'Impost sobre Béns Immobles per a famílies amb pocs recursos a la ciutat de Barcelona i que es poden demanar fins al 4 de novembre. I també us expliquem que el túnel de la plaça de les Glòries de Barcelona s'endarrerirà 18 mesos. L'empresa encarregada de l'obra entre els carrers de Castillejos i Badajoz al·lega complicacions tècniques i ha anunciat un retard d'un any i mig en la seva finalització.

 • Catalunya al dia Barcelona 5.10
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 5.10

  Un incendi de matinada en un pis de l'Hospitalet ha provocat la mort d'una dona de 84 anys i el seu fill de 59. L'incendi ha començat a l'habitació de la dona i s'apunta a una cigarreta com l'origen de les flames. És la notícia més destacada del "Catalunya al dia", que també explica que, segons el Col·legi d'Advocats de Mataró, el fet que, com tot apunta, l'explosió de gas de Premià del mes passat fos intencionada podria endarrerir el cobrament d'indemnitzacions per part dels afectats. També us expliquem que la síndica de greuges de Barcelona demana que es controli i limiti el preu del lloguer dels habitatges a la ciutat per garantir que tothom tingui accés a un pis.

 • Moren una dona i el seu fill en un incendi a l'Hospitalet
  Escolta àudio

  Moren una dona i el seu fill en un incendi a l'Hospitalet

  Dues persones han mort en un incendi aquesta matinada en un pis de l'Hospitalet de Llobregat. Es tracta d'una dona de 84 anys i el seu fill de 59. El foc s'ha declarat poc després de les 3 de la matinada i ha obligat a desallotjar més d'una vintena de persones durant una estona. Tot apunta que l'origen seria una cigarreta.

 • La massificació turística i el trànsit, dos dels principals motius de preocupació dels barcelonins
  Escolta àudio

  La massificació turística i el trànsit, dos dels principals motius de preocupació dels barcelonins

  El turisme s'ha convertit en el segon problema pels barcelonins, segons l'última enquesta de serveis municipals feta per l'Ajuntament. Només l'atur i les condicions de treball el superen en les preocupacions dels ciutadans. En l'enquesta anterior, presentada fa set mesos, el turisme ocupava el quart lloc, amb un 6,4 per cent. Ara ocupa el segon amb un 8,1.

 • Catalunya al dia Barcelona 4.10
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 4.10

  Les aturades parcials dels treballadors de Nissan, les millores a Ferrocarrils de la Generalitat i l'enquesta de preocupacions dels barcelonins, són els temes principals del "Catalunya al dia Barcelona" d'avui.

 • Un avi fumador provoca un ensurt en una residència de Barcelona
  Escolta àudio

  Un avi fumador provoca un ensurt en una residència de Barcelona

  Incendi en una residència d'avis de la Vall d'Hebron de Barcelona. Una trentena de persones han hagut de ser ateses, i d'aquestes, 6 avis han estat traslladats a centres hospitalaris, la majoria per inhalació de fum. Tot apunta que el foc l'hauria provocat un avi que fumava al lavabo.