TOTS ELS ÀUDIOS

 • La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya organitza una formació per a grallers i timbalers
  Escolta àudio

  La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya organitza una formació per a grallers i timbalers

  L'entitat ha preparat aquesta jornada per a músics d'acompanyament de castells amb l'objectiu d'acostar-los al detall de cada instrument, com s'ha tocat al llarg de la història i quins aspectes es poden millorar durant la seva interpretació. La jornada tindrà lloc el 27 de febrer, en format en línia, amb tres músics ben solvents: Ivó Jordà, Manu Sabaté i Gerard Pouget. Anteriorment ja s'havien fet alguns tallers semblants, però ara, aprofitant la baixada de l'activitat castellera a causa de la pandèmia, era el moment ideal per impartir aquesta formació. Ivó Jordà, membre de la tècnica dels Castellers de Vilafranca, músic i professor de gralla, i Manu Sabaté, intèrpret de gralla i professor d'aquest instrument ens en donen tots els detalls.

 • Coneixem el clarinetista Xabier Gullón i la pianista Maria Alonso-Allende
  Escolta àudio

  Coneixem el clarinetista Xabier Gullón i la pianista Maria Alonso-Allende

  Aquests dos joves músics actuen el divendres 5 de febrer als concerts del Jardí dels Tarongers.

 • Amandine Beyer:"Les simfonies per a corda de Carl Philipp Emanuel Bach són partitures molt exigents"
  Escolta àudio

  Amandine Beyer:"Les simfonies per a corda de Carl Philipp Emanuel Bach són partitures molt exigents"

  Ha estat tot un plaer entrevistar aquesta virtuosa violinista francesa, fundadora i directora de Gli Incogniti. Plegats han gravat les simfonies per a corda del cinquè fill de Johann Sebastian Bach. Un àlbum que sortirà editat a l'estiu i que ha requerit ampliar la plantilla de músics de Gli Incogniti i interpretar aquestes partitures poc conegudes pel gran públic i que són d'alta dificultat.

 • Assaig general, de 18 a 18.30 h - 01/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18.30 h - 01/02/2021

  Avui entrevistem Amandine Beyer, la violinista, fundadora i directora de Gli Incogniti, que ens revelarà els continguts del nou disc que han gravat dedicat a les simfonies de Carl Philipp Emanuel Bach i que sortirà publicat a l'estiu. A més, us oferirem dos reportatges sobre una de les primeres cites musicals d'aquesta setmana, el concert del Cor Jove de l'Orfeó Català d'avui al Palau, en què interpretarà la cèlebre cantata "Carmina Burana" de Carl Orff i també sobre el llibre "Mediterrània, una mar de músiques", ideal per introduir els petits de casa a les músiques d'arrel.

 • El llibre "Mediterrània, un mar de músiques" ofereix als alumnes endinsar-se en les músiques d'arrel
  Escolta àudio

  El llibre "Mediterrània, un mar de músiques" ofereix als alumnes endinsar-se en les músiques d'arrel

  A poc a poc, la cultura musical que s'imparteix a les escoles va incloent gèneres o terrenys més enllà de la clàssica, el rock o el jazz. Alguns exemples són els tallers de percussió africana i l'aprenentatge dels cants de tradicions foranes en les propostes corals. Tot i això, el que entenem per músiques d'arrel encara tenen molt camí per recórrer dins la cultura musical dels alumnes, i aquest és el plantejament d'una nova iniciativa de l'editorial El Dimoni Pelut: el llibre "Mediterrània, un mar de músiques", que reuneix algunes de les principals músiques d'origen tradicional de la conca banyada pel mar Mediterrani i que està dirigit als més joves i els seus mestres, amb les il·lustracions de Lluís Ràfols i el text de Jordi Alsina, antropòleg i dinamitzador cultural. Ell és qui ens presenta aquesta publicació.

 • El Cor Jove de l'Orfeó Català interpreta "Carmina Burana" al Palau de la Música Catalana
  Escolta àudio

  El Cor Jove de l'Orfeó Català interpreta "Carmina Burana" al Palau de la Música Catalana

  Una de les primeres cites musicals d'aquesta setmana i, per tant, del mes de febrer, és el concert que oferiran avui a les 8 del vespre, al Palau, el Cor Jove de l'Orfeó Català, que hi interpretarà la cèlebre cantata "Carmina Burana" de Carl Orff. El cor estarà dirigit per Esteve Nabona i l'acompanyaran el conjunt de percussions de l'Orquestra Simfònica del Vallès i els pianistes de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, Pau Casan i Josep Surinyac. A més, també s'ha convidat els solistes vocals locals Serena Sáenz (soprano), Beñat Egiarte (tenor) i Germán de la Riva (baríton). Aquesta és una de les produccions programades que s'ha pogut mantenir malgrat les restriccions de la pandèmia que, amb tot, es deixen notar des de fa mesos als assajos. Ens ho explica Esteve Nabona.

 • Jorge Tabarés: "Alícia de Larrocha és un referent i he crescut escoltant els seus discos"
  Escolta àudio

  Jorge Tabarés: "Alícia de Larrocha és un referent i he crescut escoltant els seus discos"

  Aquest pianista i compositor valencià que té 24 anys ha estat guardonat aquest mes de gener amb el segon premi de compositors emergents de la Metropolitan Youth Orchestra i, a més, ha editat el disc "Tribute to Alicia", on ret homenatge a la incomparable pianista catalana Alícia de Larrocha, interpretant algunes de les seves obres com també de Frederic Mompou, Óscar Esplà i Antoni Soler.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 29/01/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 29/01/2021

  Tanquem la setmana entrevistant el pianista Jorge Tabarés amb motiu del seu últim disc, que ha dedicat a la incomparable pianista Alicia de Larrocha. A més, tindrem dos reportatges sobre el concert que Crossing Lines ofereix dimarts que ve dins les Samples Sèries de L'Auditori de Barcelona i sobre l'últim disc del músic i escriptor mallorquí Joan Miquel Oliver, conegut per haver estat també el cervell d'Antònia Font. És un àlbum que Oliver dedica al dodecafonisme, i ell mateix ens n'ha donat els detalls.

 • "Aventures de la nota La", el nou disc de Joan Miquel Oliver
  Escolta àudio

  "Aventures de la nota La", el nou disc de Joan Miquel Oliver

  Amb aquest àlbum el músic mallorquí ha volgut experimentar amb la música i ha basat la composició del disc en el dodecafonisme, fet que ha generat un dels treballs més innovadors de la seva trajectòria. Ell mateix ens en dona tots els detalls.

 • Crossing Lines retrata diversos compositors del panorama internacional actual a L'Auditori
  Escolta àudio

  Crossing Lines retrata diversos compositors del panorama internacional actual a L'Auditori

  L'Ensemble Crossing Lines, grup de referència de música contemporània a Catalunya, serà dimarts que ve, 2 de febrer, a L'Auditori de Barcelona amb un nou concert dins de la seva temporada Sampler Sèries. Sota un títol que sembla voler deconstruir Beethoven, el programa de la vetllada presenta un retrat suggeridor de diversos compositors del panorama mundial actual, amb dos noms concrets, la italiana Clara Iannotta i el brasiler Daniel Moreira com a representants d'una generació de creadors joves d'èxit, amb l'afegit de peces de Natacha Diels i Bryan Jacobs que exploren l'element rítmic des d'aproximacions molt diferents. N'hem parlat amb qui serà el director musical de part d'aquest concert, Lorenzo Ferrándiz.

 • Parlem de la recuperació de tots els quartets de Cassadó amb David Andújar i Llorenç Caballero
  Escolta àudio

  Parlem de la recuperació de tots els quartets de Cassadó amb David Andújar i Llorenç Caballero

  Els tres quartets per a corda del violoncel·lista i compositor Gaspar Cassadó, alumne destacat de Pau Casals, han estat recuperats, enregistrats i publicats de forma integral per primera vegada. Fins ara només es coneixia una d'aquestes obres. El Quartet Altimira ha recuperat els manuscrits dels altres dos quartets i els ha posat a punt per a la seva interpretació i enregistrament. El Quartet Altimira va interpretar tots tres quartets de corda de Cassadó en un concert el 17 de gener al Petit Palau. A més, també els ha gravat en un disc publicat per Tritó Edicions, segell que ben aviat també n'editarà les partitures. Parlem d'aquesta recuperació integral dels quartets del músic català amb David Andújar, viola del Quartet Altimira, i Llorenç Caballero, director de Tritó Edicions i Ibermúsica.

 • Marcel Pich ret homenatge a Guillem d'Efak en el seu espectacle intimista del Festival Barnasants
  Escolta àudio

  Marcel Pich ret homenatge a Guillem d'Efak en el seu espectacle intimista del Festival Barnasants

  Amb motiu dels 25 anys de la mort d'Efak, Marcel Pich revisita l'espectacle que va crear per al 20è aniversari de la mort del cantautor manacorí i el torna a fer pujar als escenaris del Festival Barnasants per recordar la que va ser una de les veus més creatives de la cançó dels anys 60 i 70.

 • Es publica en català la correspondència entre Schönberg i el seu alumne Robert Gerhard
  Escolta àudio

  Es publica en català la correspondència entre Schönberg i el seu alumne Robert Gerhard

  El 2021 també és Any Gerhard perquè s'escau el 125è aniversari del naixement d'aquest compositor català. Per això, fa pocs dies, a Valls es va fer la presentació d'un llibre encarregat per la Biblioteca de Catalunya que recull la correspondència entre Robert Gerhard i Arnold Schönberg. L'editora del llibre és Paloma Ortiz de Urbina, que hi ha estat treballant durant vuit anys. El 2019 es va editar la correspondència en alemany a Suïssa, l'any passat es van publicar les traduccions en anglès i català, i aquest 2021 segurament es farà també en castellà. Es tracta de 82 cartes conservades en arxius d'Alemanya, Àustria, el Regne Unit, els Estats Units i Catalunya, que permeten conèixer diversos aspectes de la carrera musical de Gerhard, però també de la seva personalitat.

 • Arianna Savall: "Amb aquest disc volia mostrar set arpes antigues que molta gent desconeix"
  Escolta àudio

  Arianna Savall: "Amb aquest disc volia mostrar set arpes antigues que molta gent desconeix"

  Arianna Savall ha vingut a l'estudi per presentar-nos el primer disc com a solista cantant i arpista. L'ha titulat "Le labyrinthe d'Ariane" i l'ha publicat Alia Vox Diversa. És una gravació molt personal, on ha fet servir set arpes antigues que té a casa seva i que són còpies exactes d'instruments que van existir des del segle XI fins al XVIII.

 • Assaig general, de 18 a 18.30 h - 27/01/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18.30 h - 27/01/2021

  Avui tindrem a l'estudi Arianna Savall amb motiu de la publicació del seu primer disc com a cantant i arpista solista, titulat "Le labyrinthe d'Ariane". A més, descobrirem l'últim disc de la Capella de Ministrers, dedicat a les "Cantigas de Santa Maria" del rei Alfons Xè El Savi i també sabrem qui són els finalistes del Concurs de Cant Tenor Viñas d'enguany

Anar al contingut