TOTS ELS ÀUDIOS

 • Picasso tenia una vintena d'instruments de corda per convertir-los en obres d'art
  Escolta àudio

  Picasso tenia una vintena d'instruments de corda per convertir-los en obres d'art

  Quina era la relació del pintor Pablo Picasso amb la música? Una exposició a la Philharmonie de París explora la dimensió musical de l'artista, de qui s'havia dit que no li agradava la música. Però és cert? En parlem amb el corresponsal de Catalunya Ràdio a París, David Melgarejo.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 29/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 29/10/2020

  David Melgarejo, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a París, és el nostre entrevistat d'avui i ens parlarà de l'exposició "Les músiques de Picasso", que acull la Philharmonie de París. A més, emetrem dos reportatges sobre Marianela Núñez, ballarina principal del Royal Ballet de Londres, amb motiu del Dia Mundial del Ballet, i sobre la nova temporada de concerts d'hivern de l'Associació Catalana de Compositors.

 • Francesc Prat: "Una peça de 20 minuts pot tenir la mateixa ambició que una de dues o tres hores"
  Escolta àudio

  Francesc Prat: "Una peça de 20 minuts pot tenir la mateixa ambició que una de dues o tres hores"

  Una jove es fica dins la banyera i s'enfonsa lentament; una àvia es resisteix a anar a una residència; una "youtuber" informa del seu últim missatge abans de la fi del món. Aquests són alguns dels leitmotivs de les 6 obres que integren "Sis solos soles", un projecte d'Òpera de Butxaca i Nova Creació que reuneix en una sola vetllada sis monodrames curts encarregats a sis compositors diferents. Es podran veure en diferents racons en les entranyes del Gran Teatre del Liceu. En parlem amb Marc Rosich, director escènic, i Francesc Prat, autor d'una de les obres.

 • "Assaig general", de 18 a 18:30 h - 28/10/2020
  Escolta àudio

  "Assaig general", de 18 a 18:30 h - 28/10/2020

  Marc Rosich i Francesc Prat són els nostres convidats en directe a l'estudi de l'"Assaig general" i ens parlaran de les microòperes de nova creació "Sis solos soles" del Gran Teatre de Liceu, en coproducció amb Òpera de Butxaca, que s'oferiran a diferents localitzacions del Liceu el dia 1 de novembre. I tindrem dos reportatges dedicats a les activitats dels cors catalans i la seva adaptació a les condicions imposades per la pandèmia i a l'espectacle "Flotados XL", que arriba aquest divendres al Kursaal de Manresa

 • Carles Belda: "Els poemes de Carner són exquisits i fer-los un vestit a mida era una bona operació"
  Escolta àudio

  Carles Belda: "Els poemes de Carner són exquisits i fer-los un vestit a mida era una bona operació"

  Parlem amb Carles Belda, un dels músics que interpretaran el "Bestiari" de Josep Carner. Es tracta de versions musicades dels seus poemes que ha compost el músic Joan Díaz. Les interpreta el The New Catalan Ensemble amb el poeta Josep Pedrals i es podran sentir aquest dimecres, 28 d'octubre, al Palau de la Música Catalana.

 • Assaig general, de 18 a 18.30 h - 27/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18.30 h - 27/10/2020

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • El guitarrista Raul Sandin acompanya Aurèlia Pessarrodona i Inés Moraleda
  Escolta àudio

  El guitarrista Raul Sandin acompanya Aurèlia Pessarrodona i Inés Moraleda

  L'intèrpret mexicà establert a Catalunya ens presenta els seus pròxims projectes, entre els quals hi ha un programa que reivindica dones compositores i un concert el dia de Tots Sants.

 • Maria Ribera: "El primer mètode de guitarra de la història el va escriure un català"
  Escolta àudio

  Maria Ribera: "El primer mètode de guitarra de la història el va escriure un català"

  Conversem amb la guitarrista Maria Ribera, que impulsa les Jornades de Guitarra de Catalunya. Les jornades volen aprofundir en la història entre l'instrument i Catalunya i els seus instrumentistes. Es fa des del setembre fins finals d'any.

 • Assaig general, de 18 a 18.30 h - 26/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18.30 h - 26/10/2020

  Els nostres reportatges d'avui estan dedicats a Carles Magraner, que ens presenta el disc "Germanies, que ha enregistrat al capdavant de la Capella de Ministrers i al músic mallorquí Joan Bibiloni, guitarrista, compositor i productor amb una llarga trajectòria artística, que ha publicat un nou disc amb la guitarra acústica com a fil conductor. A més a més, entrevistarem en directe la guitarrista i doctora en Història de l'Art Maria Ribera, organitzadora i impulsora de les Jornades de guitarra de Catalunya.

 • La Capella de Ministrers publica el disc 'Germanies'
  Escolta àudio

  La Capella de Ministrers publica el disc 'Germanies'

  La formació valenciana que dirigeix Carles Magraner presenta aquest enregistrament fet l'any passat coincidint amb el 500 aniversari de la revolta de les Germanies.

 • Marco Antonio García de Paz dirigeix el Cor de Cambra de Granollers
  Escolta àudio

  Marco Antonio García de Paz dirigeix el Cor de Cambra de Granollers

  El director asturià és a Catalunya convidat pel Cor de Cambra de Granollers, que dirigirà aquest dissabte al vespre en un programa titulat "Renaissance".

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 23/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 23/10/2020

  Avui entrevistarem Marco Antonio García de Paz, un dels músics de més prestigi del panorama coral de l'estat espanyol, que demà dissabte dirigirà el Cor de Cambra de Granollers en concert al Teatre Auditori de Granollers. I també emetrem dos reportatges sobre la gala de lliurament dels Premis Òpera XXI, que tindrà lloc aquest diumenge, Dia Mundial de l'Òpera, i sobre la iniciativa "78 RPM" que consisteix en un seguit d'activitats per fomentar la música a les biblioteques gironines.

 • "Assaig general", de 18 a 18.30 h - 22/10/2020
  Escolta àudio

  "Assaig general", de 18 a 18.30 h - 22/10/2020

  Els reportatges d'avui ens permetran descobrir la soprano egípcia Fatma Said, que demà divendres debuta a Barcelona dins del Festival LIFE Victoria, i també "Tot el que vull", la nova producció de dansa contemporània que acull La Badabadoc del 22 al 26 d'octubre i que reflexiona sobre les possibles versions que es creen d'un mateix cada vegada que prenem una decisió. A més, entrevistarem Isabel Miret i Marcel Gorgori sobre la gala benèfica contra la Covid-19 de la Fundació Finestrelles, que se celebrarà dilluns que ve, 26 d'octubre

 • Torna la gran gala solidària de la Fundació Finestrelles
  Escolta àudio

  Torna la gran gala solidària de la Fundació Finestrelles

  L'esdeveniment, organitzat per aquesta entitat prodisminuïts psíquics, es podrà seguir dilluns 26 en streaming en directe des de l'Auditori Axa. S'hi pot col·laborar a través de comunicacio@fundaciofinestrelles.com.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 21/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 21/10/2020

  L'entrevista d'avui la protagonitzen Núria Segovia, portaveu de la Xarxa de Cases de la Música, i Òscar Enrech, director de la Casa de la Música de les Terres de Lleida, que ens donaran tots els detalls sobre la incorporació de Lleida a la Xarxa de Cases de la Música. També emetrem dos reportatges sobre la pròxima producció d'òpera del Gran Teatre del Liceu, "Don Giovanni", de Mozart, i sobre la nova edició del festival Ciutat Flamenco de Barcelona.

Anar al contingut