TOTS ELS ÀUDIOS

 • El Taller Obert del Taller de Músics aplica la música a la reinserció social
  Escolta àudio

  El Taller Obert del Taller de Músics aplica la música a la reinserció social

  Fa cinc anys, al Taller de Músics es va engegar un projecte basat en l'aplicació de la música a la reinserció social. És el Taller Obert, que ara funciona a ple rendiment i que anima els col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat i exclusió social a trobar un espai on puguin revertir dinàmiques a través de la pràctica musical. Els organitzadors d'aquest Taller Obert, dirigit a població adulta, en parlar dels objectius del projecte, utilitzen conceptes com "reinserció social", "creació" i "empoderament". Àlex Serra és el responsable de l'Àrea Social del Taller de Músics i ens en dona tots els detalls.

 • Lluís Rodríguez Salvà: "A la tesi revelo el perfil de crític i de director d'orquestra d'Albéniz"
  Escolta àudio

  Lluís Rodríguez Salvà: "A la tesi revelo el perfil de crític i de director d'orquestra d'Albéniz"

  El pianista i pedagog català és aclamat per la crítica com un solista d'una profunda sensibilitat i ara ha afegit una nova faceta a la seva trajectòria, la d'investigador, perquè fa un mes ha presentat la seva tesi doctoral titulada "Isaac Albéniz (1860-1909): el músico y el hombre a través de sus escritos", que li ha suposat deu anys de feina. Una tesi que li ha permès descobrir la faceta de crític musical i de director d'orquestra i d'òperes del compositor, que era un amant de la música antiga, i també com era ell com a persona, gràcies a la documentació i a les cartes del músic que ha consultat. De tot això i molt més n'hem pogut parlar amb ell en directe al nostre estudi.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 26/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 26/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • Clàudia Cabero i Guillem Aguilar porten el seu espectacle "Ària" al Festival Barnasants
  Escolta àudio

  Clàudia Cabero i Guillem Aguilar porten el seu espectacle "Ària" al Festival Barnasants

  El nou espectacle de la cantant barcelonina i el baixista Guillem Aguilar reuneix un repertori que casa melodies tradicionals, lieder i poemes. Les seves cançons beuen de la poesia, la litúrgia i la trobadoria, sense barrera de gènere ni d'època. Tot un imaginari sonor popular i familiar proposat per Clàudia Cabero, que incorpora música clàssica, coral i tradicional, que tots dos músics van desgranant amb una veu càlida de matriu mediterrània i que es podrà veure el 5 de març dins del Festival Barnasants 2021.

 • L'Auditori de Barcelona presenta la programació de primavera
  Escolta àudio

  L'Auditori de Barcelona presenta la programació de primavera

  L'equipament català ha presentat la programació per als mesos d'abril a juliol, que inclou més de 50 concerts i que aposta pels grans noms del circuit internacional, estrelles locals i les grans orquestres. Una programació que també celebrarà el Festival Llums d'Antiga, el naixement del Festival Mozart Nits d'Estiu i la tornada del cicle Escenes.

 • Conversem amb Chano Domínguez i Mariola Membrives sobre el seu concert al Festival Barnasants
  Escolta àudio

  Conversem amb Chano Domínguez i Mariola Membrives sobre el seu concert al Festival Barnasants

  El gran pianista gadità i la cantant cordovesa ens proposen una trobada apassionada entre la música i la cançó de les dues ribes de l'Atlàntic en el concert que oferiran el divendres 26 de febrer a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat, dins del Festival Barnasants. Un concert on entrecreuaran els diferents gèneres i estils que defineixen les seves carreres. Hem pogut conversar amb Chano Domínguez i Mariola Membrives i ens han explicat què suposa per a ells actuar junts en directe.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 25/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 25/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • L'Institut del Teatre acosta la dansa a les internes de Wad-Ras amb "La dansa pren sentit"
  Escolta àudio

  L'Institut del Teatre acosta la dansa a les internes de Wad-Ras amb "La dansa pren sentit"

  El Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre ha elaborat un nou projecte per acostar la dansa a un grup d'internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona - Wad-Ras. És el quart any consecutiu que les dues entitats col·laboren amb el projecte "La dansa pren sentit", per aconseguir que les internes experimentin els beneficis del moviment corporal i vegin potenciades la creativitat, la memòria i, en general, la sensació de benestar que proporciona la dansa. Montse Lloret, una de les professores del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre ens en dona tots els detalls.

 • El Gran Teatre del Liceu acull l'estrena a l'estat espanyol de "Lessons in love and violence"
  Escolta àudio

  El Gran Teatre del Liceu acull l'estrena a l'estat espanyol de "Lessons in love and violence"

  Aquest divendres 26 de febrer el Gran Teatre del Liceu estrena l'òpera "Lessons in love and violence" amb música de George Benjamin i llibret de Martin Crimp. Una obra contemporània, amb la qual el teatre reprèn el fil de la seva vocació històrica i presenta per primer cop al nostre país i a l'Estat un títol estrenat fa només 3 anys a Londres. El director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, i el mateix compositor George Benjamin ens donen tots els detalls d'aquesta obra.

 • Montserrat Ríos: "El repte del director és convèncer els cantants que canten bé d'anar al seu cor"
  Escolta àudio

  Montserrat Ríos: "El repte del director és convèncer els cantants que canten bé d'anar al seu cor"

  Hem repassat l'actualitat coral del nostre país amb Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) (a la dreta), i amb Montserrat Ríos (a l'esquerra), directora del Cor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, que fa poc ha estat distingida amb el Diploma al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Tarragona per la seva tasca musical i pedagògica.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 24/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 24/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • El Nexus Piano Duo actua al Teatre Principal de Valls i enllesteix la gravació del nou disc
  Escolta àudio

  El Nexus Piano Duo actua al Teatre Principal de Valls i enllesteix la gravació del nou disc

  El dijous 25 de febrer Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, components del Nexus Piano Duo, oferiran un recital al Teatre Principal de Valls amb obres d'Antonín Dvorák i Franz Schubert, la versió per a piano a quatre mans d'Hugo Ulrich de la "Cinquena simfonia" de Beethoven, "La mer" de Debussy i també dues cançons de Narcís Bonet que estan gravant per al seu nou disc. Un àlbum amb obres per a piano a quatre mans que inclouen peces des de Ferran Sor fins a compositors del segle XX i que editaran amb el segell discogràfic FICTA Edicions, amb la participació de l'Associació Joan Manén.

 • La Fundació Òpera a Catalunya estrena la seva primera producció: "Tosca" de Puccini
  Escolta àudio

  La Fundació Òpera a Catalunya estrena la seva primera producció: "Tosca" de Puccini

  L'entitat, que estrena avui, 24 de febrer, aquesta producció, aplega sota un mateix paraigua els Amics de l'Òpera de Sabadell, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell i el Departament de Cultura de la Generalitat. Es tracta, doncs, d'una nova fórmula per garantir la continuïtat i el creixement del cicle Òpera a Catalunya, que els Amics de l'Òpera de Sabadell van crear fa gairebé 40 anys. Oscar Lanuza, director general de la Fundació Òpera a Catalunya, i Jordi Cos, president de l'Orquestra Simfònica del Vallès, ens en donen més detalls.

 • Nico Roig: "Estic en el meu període 3D"
  Escolta àudio

  Nico Roig: "Estic en el meu període 3D"

  El cantant, guitarrista i compositor Nico Roig és l'autor de la banda sonora de l'exposició "Mart, el mirall vermell", que es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) des del 25 de febrer fins a l'11 de juliol i que ens acosta al planeta vermell a través de diverses mirades que s'estructuren en tres àmbits expositius. Amb el músic català hem conversat sobre el procés de composició de la música que acompanya la mostra, també de la seva carrera musical, que l'ha portat a publicar quatre àlbums en solitari, i del seu últim espectacle (que ja s'ha pogut veure a L'Auditori de Barcelona), que a partir del març girarà arreu de Catalunya. Es tracta d'un concert 3D, amb so binaural on el públic porta auriculars i s'asseu en cercle envoltant els músics.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 23/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 23/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

Anar al contingut