TOTS ELS ÀUDIOS

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 20/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 20/10/2020

  Cristina Morales, cap d'activitats culturals del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, és la nostra convidada d'avui i ens parlarà sobre la nova programació de concerts gratuïts de tardor del centre i de les activitats que el Conservatori ha preparat per commemorar els 50 anys de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). A més, us oferirem dos reportatges sobre la nova edició del cicle de concerts d'orgue a la catedral de Barcelona i sobre l'estrena de "La flauta màgica", de Mozart, que tindrà lloc demà, dimecres, al teatre La Faràndula de Sabadell i que inaugura la nova temporada d'Òpera a Catalunya 2020-21 dels Amics de l'Òpera de Sabadell

 • El doctor Jordi Jauset ens parla de les aplicacions de la música en temps de pandèmia
  Escolta àudio

  El doctor Jordi Jauset ens parla de les aplicacions de la música en temps de pandèmia

  El científic i divulgador cultural es feia ressò fa poques setmanes d'un estudi italià que parlava dels efectes de la música per mitigar l'estrès dels professionals sanitaris que atenen malalts de Covid.

 • "Assaig general", de 18 a 18.30 h - 19/10/2020
  Escolta àudio

  "Assaig general", de 18 a 18.30 h - 19/10/2020

  Obrim la setmana entrevistant el divulgador científic i doctor en comunicació, enginyer i músic Jordi Jauset, que ens parlarà de la capacitat de la música per reduir l'estrès en el personal sanitari que atén els pacients amb Covid-19. A més, també emetrem dos reportatges: sobre el col·lectiu Música Antiga Sant Cugat, que presenta la segona edició del cicle de concerts "Contratemps", i sobre el pianista i compositor francocongolès Ray Lema, que amb el seu sextet actua aquest cap de setmana al Festival de Jazz de Terrassa

 • Marco Mezquida: "El nou àlbum és un cocktail de tot el que som"
  Escolta àudio

  Marco Mezquida: "El nou àlbum és un cocktail de tot el que som"

  Parlem amb el pianista Marco Mezquida, que presenta el seu nou àlbum "Talismán". És un recull de composicions pròpies on barreja influències de la música popular balear i catalana i també ritmes llatins. En aquest nou treball l'acompanyen el violoncelista Martín Meléndez i el percussionista Aleix Tobias. El pianista presenta l'àlbum aquest dissabte, 17 d'octubre, a la Sala Gran del Teatre Kursaal de Manresa. També actuarà al Festival de Jazz de Barcelona.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 16/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 16/10/2020

  Avui ens visita el pianista de jazz Marco Mezquida per parlar-nos del seu nou treball discogràfic, "Talismán", que presenta demà a la 23a Fira Mediterrània de Manresa. També us avançarem alguns detalls del concert de la Banda Municipal de Barcelona i el TetraBrass Quartet d'aquest cap de setmana a l'Auditori de Barcelona i us presentarem el projecte Folkestral del Quartet Brossa, que és una de les propostes de la Fira Mediterrània.

 • Laura Esparza i Carlos Esteban: "Volem fusionar els elements tradicionals amb ritmes electrònics"
  Escolta àudio

  Laura Esparza i Carlos Esteban: "Volem fusionar els elements tradicionals amb ritmes electrònics"

  Els nostres convidats d'avui han estat els valencians Laura Esparza i Carlos Esteban, recents guanyadors del Sons de la Mediterrània. El concurs es va fer enguany de forma excepcional al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. El premi inclou la gravació d'un disc i actuacions en alguns dels principals esdeveniments de folk del país.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 15/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 15/10/2020

  Avui entrevistarem Laura Esparza i Carlos Esteban, els guanyadors del concurs Sons de la Mediterrània, que es va resoldre el cap de setmana passat. També us presentarem la primera òpera del compositor Marc Migó, que s'estrenarà online demà, i us destacarem actes de la Fira de la Mediterrània de Manresa, de cultura popular i músiques del món, que va començar dimarts.

 • Roger Morelló: "Vull organitzar el meu propi festival que portarà el nom de Gaspar Cassadó"
  Escolta àudio

  Roger Morelló: "Vull organitzar el meu propi festival que portarà el nom de Gaspar Cassadó"

  Avui ens ha visitat a l'estudi el violoncel·lista Roger Morelló, que va rebre una beca per a la Fundació Güell l'any 2019 i que aviat estrenarà una obra de la compositora Elisenda Fàbregas. També ens ha parlat de la seva intenció de tirar endavant el seu propi festival.

 • Raquel García-Tomás: "Fa molta il·lusió, però m'ha fet una mica de vertigen en un primer moment"
  Escolta àudio

  Raquel García-Tomás: "Fa molta il·lusió, però m'ha fet una mica de vertigen en un primer moment"

  Entrevistem la compositora Raquel García-Tomás, que acaba de rebre el Premi Nacional de Música que atorga el Ministeri de Cultura.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 14/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 14/10/2020

  Avui us parlarem de tango: el sextet del bandoneonista Marcelo Mercadante presenta nova obra per celebrar el tercer aniversari de l'associació Tango Vivo. També ens visita a l'estudi el violoncel·lista Roger Morelló, que va rebre una beca per a la Fundació Güell l'any 2019 i que aviat estrenarà una obra de la compositora Elisenda Fàbregas. I us explicarem tots els detalls de la nova edició del MontMusic Festival, el festival de nova creació del Montseny.

 • Arrenca el Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó per "acostar la música clàssica a la gent"
  Escolta àudio

  Arrenca el Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó per "acostar la música clàssica a la gent"

  Aquest cap de setmana torna el cicle de música clàssica d'Horta-Guinardó. S'han programat una quinzena de concerts en diversos equipaments del barri. El cicle és gratuït i vol mantenir la proximitat amb els veïns. En parlem amb Laia Camps, coordinadora del XXI Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó, i amb Gina Martí, dinamitzadora del Centre Cívic Casa Groga.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 13/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 13/10/2020

  Avui centrarem l'atenció en l'Orquestra Pau Casals, que aquest vespre actua al Palau de la Música Catalana per commemorar el centenari de la formació. També ens farem ressò del Festival Internacional de Fado que es fa aquest mes a Lleida i la Seu d'Urgell, i ens visitaran a l'estudi Laia Camps, responsable del XXIè Cicle Clàssica Horta-Guinardó, i Gina Martí, dinamitzadora cultural del Centre Cívic Casa Groga de Barcelona.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 12/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 12/10/2020

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • Els Amics de les Arts: "La inspiració del primer dia no s'ha de perdre en el procés de gravació"
  Escolta àudio

  Els Amics de les Arts: "La inspiració del primer dia no s'ha de perdre en el procés de gravació"

  Els Amics de les Arts acaba de publicar nou àlbum, "El senyal que esperaves". És el cinquè disc de la banda. Parlem amb ells sobre el procés d'inspiració i composició de les cançons i sobre les properes actuacions del trio.

 • Assaig general, de 18 a 18.30 h - 09/10/2020
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18.30 h - 09/10/2020

  Tanquem la setmana entrevistant en directe Els Amics de les Arts amb motiu de l'edició del seu cinquè disc: "El senyal que esperaves". I us oferirem dos reportatges: sobre el Sindicat d'Artistes Lírics i sobre la nova temporada de concerts del Sunset Jazz Club de Girona

Anar al contingut