TOTS ELS ÀUDIOS

 • Montserrat Ríos: "El repte del director és convèncer els cantants que canten bé d'anar al seu cor"
  Escolta àudio

  Montserrat Ríos: "El repte del director és convèncer els cantants que canten bé d'anar al seu cor"

  Hem repassat l'actualitat coral del nostre país amb Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) (a la dreta), i amb Montserrat Ríos (a l'esquerra), directora del Cor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, que fa poc ha estat distingida amb el Diploma al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Tarragona per la seva tasca musical i pedagògica.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 24/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 24/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • El Nexus Piano Duo actua al Teatre Principal de Valls i enllesteix la gravació del nou disc
  Escolta àudio

  El Nexus Piano Duo actua al Teatre Principal de Valls i enllesteix la gravació del nou disc

  El dijous 25 de febrer Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, components del Nexus Piano Duo, oferiran un recital al Teatre Principal de Valls amb obres d'Antonín Dvorák i Franz Schubert, la versió per a piano a quatre mans d'Hugo Ulrich de la "Cinquena simfonia" de Beethoven, "La mer" de Debussy i també dues cançons de Narcís Bonet que estan gravant per al seu nou disc. Un àlbum amb obres per a piano a quatre mans que inclouen peces des de Ferran Sor fins a compositors del segle XX i que editaran amb el segell discogràfic FICTA Edicions, amb la participació de l'Associació Joan Manén.

 • La Fundació Òpera a Catalunya estrena la seva primera producció: "Tosca" de Puccini
  Escolta àudio

  La Fundació Òpera a Catalunya estrena la seva primera producció: "Tosca" de Puccini

  L'entitat, que estrena avui, 24 de febrer, aquesta producció, aplega sota un mateix paraigua els Amics de l'Òpera de Sabadell, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell i el Departament de Cultura de la Generalitat. Es tracta, doncs, d'una nova fórmula per garantir la continuïtat i el creixement del cicle Òpera a Catalunya, que els Amics de l'Òpera de Sabadell van crear fa gairebé 40 anys. Oscar Lanuza, director general de la Fundació Òpera a Catalunya, i Jordi Cos, president de l'Orquestra Simfònica del Vallès, ens en donen més detalls.

 • Nico Roig: "Estic en el meu període 3D"
  Escolta àudio

  Nico Roig: "Estic en el meu període 3D"

  El cantant, guitarrista i compositor Nico Roig és l'autor de la banda sonora de l'exposició "Mart, el mirall vermell", que es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) des del 25 de febrer fins a l'11 de juliol i que ens acosta al planeta vermell a través de diverses mirades que s'estructuren en tres àmbits expositius. Amb el músic català hem conversat sobre el procés de composició de la música que acompanya la mostra, també de la seva carrera musical, que l'ha portat a publicar quatre àlbums en solitari, i del seu últim espectacle (que ja s'ha pogut veure a L'Auditori de Barcelona), que a partir del març girarà arreu de Catalunya. Es tracta d'un concert 3D, amb so binaural on el públic porta auriculars i s'asseu en cercle envoltant els músics.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 23/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 23/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • L'Ultramar Trio estrena un tema al seu concert de Barcelona
  Escolta àudio

  L'Ultramar Trio estrena un tema al seu concert de Barcelona

  Avui ens fixem en una de les propostes de l'agenda d'aquesta setmana. El divendres 26 de febrer, l'Ultramar Trio farà una actuació a la Begemot Art & Fashion Gallery de Barcelona. Aquesta formació presenta música viatgera entre Catalunya i Cuba i en clau femenina, perquè les seves components són la cantant Yadira Ferrer, Mariona Casanovas al violí o a la viola, i Maria Lilia Cano al piano, que és qui ens parla del seu concert de divendres, on estrenaran una peça.

 • La Cobla Ciutat de Girona commemora en concert els 150 anys del naixement d'Amadeu Vives
  Escolta àudio

  La Cobla Ciutat de Girona commemora en concert els 150 anys del naixement d'Amadeu Vives

  Per commemorar el 150è aniversari del naixement d'Amadeu Vives la Cobla Ciutat de Girona interpretarà aquest dissabte 27 de febrer a l'Auditori de Girona obres per a cobla del compositor català i també sardanes i obres de compositors coetanis seus, com Joan Manén, Josep Serra i Pau Guanter, entre d'altres.

 • Carles Marigó: "L'art ens empara i ens dona escalf, en aquests moments també, i sempre ho ha fet"
  Escolta àudio

  Carles Marigó: "L'art ens empara i ens dona escalf, en aquests moments també, i sempre ho ha fet"

  El pianista i compositor Carles Marigó i Manu Sabaté, intèrpret de gralles, tenora i clarinet baix, agafen la improvisació com a llenguatge comú i amb la percussió flamenca de David Domínguez presenten el seu nou espectacle, "Fins a l'infinit i tornar", on fusionen música clàssica, música d'arrel i melodies del patrimoni oral. Una nova i estimulant proposta en format concert que oferiran el dijous 25 de febrer al Centre Artesà Tradicionàrius. Hem pogut conversar amb ells tres sobre aquesta vetllada i també dels nous projectes que tenen entre mans. Fotografia: Marta Mas.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 22/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 22/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • La cantant Mireia Feliu reinterpreta al seu nou CD Núria Feliu
  Escolta àudio

  La cantant Mireia Feliu reinterpreta al seu nou CD Núria Feliu

  El nom de Núria Feliu, més enllà de gustos estilístics, és una icona del nostre univers més pròxim i popular, com a mínim dels nascuts fins a mitjans dels setanta. Mireia Feliu, neboda de la cantant, ha reinterpretat l'univers sonor de l'artista barcelonina en un nou disc i n'ha donat la seva visió amb la complicitat i el talent de David Mengual al piano, Marc Cuevas al contrabaix, Oriol Roca a la bateria i Joan Mas al saxo.

 • El baix Manuel Fuentes interpreta el seu primer paper operístic sencer a les Canàries
  Escolta àudio

  El baix Manuel Fuentes interpreta el seu primer paper operístic sencer a les Canàries

  El catàleg de cantants lírics del nostre país s'ha ampliat des de fa uns mesos amb un nou nom: Manuel Fuentes. La trajectòria d'aquest jove baix segueix una línia ascendent sobretot d'ençà que va guanyar, l'octubre del 2019, el 7è Concurs Internacional Alfredo Kraus a Las Palmas de Gran Canaria i, més a prop de casa nostra, diversos premis al Concurs Tenor Viñas de l'any passat. Fruit del primer d'aquests concursos, Fuentes ha estat convidat a participar en una producció d'"Il Trovatore" de Verdi dels Amigos Canarios de la Ópera, que s'estrenarà dimarts 23 de febrer i on interpretarà el paper de Ferrando, en el que serà el seu primer rol operístic sencer. Manuel Fuentes ens explica quines són les principals dificultats amb què s'ha trobat per afrontar-lo.

 • Conversem amb Miquel Villalba i Jordi Masó, que interpreten els ballets de Gerhard a L'Auditori
  Escolta àudio

  Conversem amb Miquel Villalba i Jordi Masó, que interpreten els ballets de Gerhard a L'Auditori

  Els pianistes catalans interpretaran dilluns, 22 de febrer, a la Sala 4 de l'equipament barceloní la versió per a piano a quatre mans del ballet "Ariel", la versió per a dos pianos del divertiment flamenc "Alegrías" i la suite de la versió original per a dos pianos i percussió del ballet "Pandora", de Robert Gerhard, amb la participació del percussionista Miquel Vich. Totes aquestes obres, Villalba, Masó i Vich, les han gravades al disc editat per FICTA edicions l'any passat. Un disc que precisament conté el primer enregistrament mundial de la versió per a piano a quatre mans del ballet "Ariel" del compositor català.

 • Assaig general, de 18 a 18:30 h - 19/02/2021
  Escolta àudio

  Assaig general, de 18 a 18:30 h - 19/02/2021

  El programa informatiu de Catalunya Música. Seguiment de prop de l'actualitat musical. Conté entrevistes, seccions i reportatges. Un programa d'Albert Torrens i Marta Lanau.

 • Urbàlia Rurana celebren els seus 30 anys amb un concert al Centre Artesà Tradicionàrius
  Escolta àudio

  Urbàlia Rurana celebren els seus 30 anys amb un concert al Centre Artesà Tradicionàrius

  Després de 30 anys dalt dels escenaris cultivant la música popular valenciana i mediterrània, Urbàlia Rurana vol fer balanç de la seva trajectòria i divendres, 19 de febrer, oferirà un concert al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) on repassaran el seu repertori. N'hem parlat amb un dels components del grup, Toni Torregrossa.

Anar al contingut