TOTS ELS ÀUDIOS

 • Silvia Querini, ofici d'edició
  Escolta àudio

  Silvia Querini, ofici d'edició

  Al març del 2018, la directora editorial Silvia Querini deixa el càrrec després de 36 anys d'ofici a Bruguera, Ediciones B i els últims 16 a Lumen. Amb ella, i amb Maria Bohigas i Jordi Puntí, parlem del passat i del present de l'edició, de reptes i esperances, d'autors estimats i de literatura viscuda.

 • Maig del 68: cultura i revolució
  Escolta àudio

  Maig del 68: cultura i revolució

  Avui a "Ciutat Maragda" commemorem el cinquantenari de les revolucions del 68 en la societat, la cultura i la literatura. En parlem amb Maria Bohigas, Jordi Puntí, el periodista i editor Ramón Gónzalez Férriz, autor del llibre "1968: el nacimiento de un mundo nuevo" (Debate), i l'artista i fotògraf Marcelo Brodsky.

 • Frankenstein, 200 anys
  Escolta àudio

  Frankenstein, 200 anys

  Avui a "Ciutat Maragda" celebrem el bicentenari d'un mite universal: la criatura de Victor Frankenstein. De l'obra i de les lectures de Mary Shelley en parlem amb Maria Bohigas, Liz Russell, professora de Literatura Anglesa de la URV, i la directora Carme Portaceli.

 • Kurt Vonnegut & Ray Bradbury
  Escolta àudio

  Kurt Vonnegut & Ray Bradbury

  Avui a "Ciutat Maragda" explorem el món de dos autors de culte: Vonnegut i Bradbury. Amb l'escriptor i traductor Martí Sales, l'editor i escriptor Ramon Mas i Jordi Puntí.

 • Joan Ferraté, vida i obra
  Escolta àudio

  Joan Ferraté, vida i obra

  Avui a "Ciutat Maragda" repassem l'obra i el llegat del crític, traductor i poeta Joan Ferraté. En parlem amb Jordi Cornudella, Núria Perpinyà, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • El conte literari
  Escolta àudio

  El conte literari

  Avui a "Ciutat Maragda" analitzem el gènere del conte en la teoria i en la pràctica. En parlem amb Olga Jornet, professora de "Conte" de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu, amb l'escriptor i periodista Jordi Nopca, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí.

 • Josep Pla, el llegat infinit
  Escolta àudio

  Josep Pla, el llegat infinit

  Avui a "Ciutat Maragda" analitzem la figura i l'obra de Josep Pla arran de la publicació de "Fer-se totes les il·lusions possibles" (Destino). En parlem amb Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Màgia i literatura: de Houdini a Paul Auster
  Escolta àudio

  Màgia i literatura: de Houdini a Paul Auster

  Joan Brossa, E. L. Doctorow i Enrique de Hériz són tres dels noms que compareixen a "Ciutat Maragda" per abordar les relacions entre la màgia i la literatura. En parlem amb Jordi Puntí i avui també rebrem l'escriptor Paul Auster per conèixer de prop els Ferguson, protagonistes de la seva novel·la "4 3 2 1".

 • Lectors vocacionals
  Escolta àudio

  Lectors vocacionals

  Avui a "Ciutat Maragda" hem convidat tres lectors militants, la Georgina Solà, el Marc Donat i el Juan Márquez, que al costat dels seus "padrins" (Maria Bohigas, Jordi Puntí i David Guzman) repassen alguns dels seus títols predilectes.

 • Nadal Maragda
  Escolta àudio

  Nadal Maragda

  Des del programa de literatura de Catalunya Ràdio volem compartir el Nadal en una emissió especial amb Carla Verdés i una pila de llibres, poemes i cançons "ad hoc".

 • Nadal en cartes i poemes
  Escolta àudio

  Nadal en cartes i poemes

  Avui, a "Ciutat Maragda" hem convidat set poetes a compartir el seu vers de Nadal: Josep Pedrals, Enric Casasses, Anna Gual, Jaume Coll Mariné, Antoni Clapés, Míriam Cano i Jordi Llavina. I amb Maria Bohigas i Jordi Puntí repassem epistolaris i fragments de memòries ambientats al Nadal, amb noms com Hannah Arendt, Màrius Torres o Cesare Pavese.

 • Poesia llegida, dita i musicada
  Escolta àudio

  Poesia llegida, dita i musicada

  Avui a "Ciutat Maragda" sentim la paraula poètica en diferents versions, amb els versos i la veu d'Andreu Subirats i Núria Martínez-Vernis, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Xalàmov i els "Relats de Kolimà"
  Escolta àudio

  Xalàmov i els "Relats de Kolimà"

  Torna a "Ciutat Maragda" el professor Ricard San Vicente per parlar d'un dels cicles narratius més corprenedors del segle XX: els contes que va escriure Varlam Xalàmov a partir de la seva experiència al gulag de Kolimà i que el mateix San Vicente ha traduït al castellà en sis volums a Minúscula. En parlem també amb la seva editora, Valeria Bergalli, i com sempre amb Jordi Puntí i Maria Bohigas.

 • Amor i pèrdua: de Wagner a Julian Barnes
  Escolta àudio

  Amor i pèrdua: de Wagner a Julian Barnes

  Avui a "Ciutat Maragda" explorem l'amor i el dol en la literatura i en la música. Analitzem la novel·la "Nivells de vida", de Julian Barnes, amb Jordi Puntí i Maria Bohigas; parlem amb la musicòloga Maria Montes sobre la idea medieval de l'amor, i comentem amb el director escènic Àlex Ollé la producció de "Tristany i Isolda", que es pot veure al Gran Teatre del Liceu.

 • Wakefield i Javier Marías
  Escolta àudio

  Wakefield i Javier Marías

  Wakefield, el personatge de Hawthorne, l'home que es va exiliar a ell mateix, protagonitza avui un "Ciutat Maragda" al voltant d'un dels grans arguments literaris: esvair-se, desaparèixer i tornar molts anys més tard. En parlem amb Maria Bohigas i Jordi Puntí, i ens visita també Javier Marías amb la seva última novel·la: "Berta Isla".