TOTS ELS ÀUDIOS

 • Escola i educació literària
  Escolta àudio

  Escola i educació literària

  Avui parlem de biblioteca escolar, formació de lectors i ensenyament literari a primària i secundària. Amb la mestra i bibliotecària Mariona Trabal, la professora i membre de Gretel Lara Reyes, l'escriptor i professor Xavier Gual i la Maria Bohigas.

 • Jazz i literatura
  Escolta àudio

  Jazz i literatura

  Avui explorem les relacions entre el jazz i la creació literària i entre la literatura i la creació musical. Amb l'editor i crític Eduardo Hojman, el compositor i bateria Joan Vidal i l'editor Jordi Puntí.

 • Feliu Formosa, teatre, poesia i vida
  Escolta àudio

  Feliu Formosa, teatre, poesia i vida

  Avui rebem i celebrem el professor, traductor i poeta Feliu Formosa, i repassem tota una vida consagrada a la literatura. En parlem amb Jordi Puntí i amb la poeta i rapsoda Cinta Massip.

 • "De senectute": vellesa i literatura
  Escolta àudio

  "De senectute": vellesa i literatura

  Avui examinem la idea de vellesa des del pensament i la creació literària. Ens visita l'assagista Pedro Olalla, que acaba de publicar la rèplica a Ciceró amb el títol "De senectute política" (Acantilado). I amb la Maria Bohigas i el Jordi Puntí repassem llibres i autors que han explorat les implicacions de fer-se gran.

 • Els clubs de lectura: compartir experiències
  Escolta àudio

  Els clubs de lectura: compartir experiències

  Avui analitzem l'experiència de la lectura compartida a través dels clubs en llibreries i biblioteques. En parlem amb la conductora Susanna Álvarez, la llibretera Gemma Barrufet, d'A peu de pàgina, la lectora Pilar Pena, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Cartes i literatura
  Escolta àudio

  Cartes i literatura

  Més enllà del gènere epistolar, la presència de les cartes en totes les formes de literatura és amplíssima. Avui en parlem amb l'escriptora Monika Zgustova, autora de títols com "Les roses de Stalin" i "Vestides per a un ball a la neu"; el filòleg i professor Ramon Farrés, traductor de la"Correspondència amb Goethe" de Bettine von Armin, i amb Jordi Puntí. I també sentirem l'escriptora Anna Pavignano, guionista, entre d'altres, de la pel·lícula "Il postino".

 • Novel·la negra i criminal
  Escolta àudio

  Novel·la negra i criminal

  Avui analitzem les mutacions del gènere negre amb dues especialistes en la matèria: l'escriptora i crítica Lilian Neuman, la periodista cultural Rosa Mora i, com sempre, amb els col·laboradors del programa Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Lectures més enllà de Sant Jordi
  Escolta àudio

  Lectures més enllà de Sant Jordi

  Avui invoquem la literatura de longevitat amb recomanacions diverses de lectors vocacionals: l'escriptora Tina Vallès, la llibretera Marina Porras, l'escriptor Sergi Pàmies, i els col·laboradors del programa Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Verdaguer, el poeta i la veu
  Escolta àudio

  Verdaguer, el poeta i la veu

  Avui enfilem el Canigó i altres cims de la poesia verdagueriana amb l'actor i rapsoda Lluís Soler, el poeta i músic Jaume Coll, la directora de la Fundació Verdaguer, Carme Torrents, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Tintín i l'editorial Joventut
  Escolta àudio

  Tintín i l'editorial Joventut

  Avui resseguim la història d'un segell gairebé centenari, l'editorial Joventut, i de la seva criatura més cèlebre, Tintín. En parlem amb el seu director, Lluís Zendrera, amb l'escriptor i tintinaire Joan M. Soldevilla i amb Jordi Puntí.

 • Les tendències en literatura infantil i juvenil
  Escolta àudio

  Les tendències en literatura infantil i juvenil

  Avui el programa l'omplim de contes, àlbums i altres meravelles de la literatura infantil i juvenil: parlem des de Bolonya amb els il·lustradors Roger Olmos i Aina Bestard, i des de l'estudi amb la llibretera Oblit Baseiria, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Millás i la literatura obsedida
  Escolta àudio

  Millás i la literatura obsedida

  Avui a "Ciutat Maragda" repassem obsessions i deliris des de la literatura. Ens visita Juan José Millás amb la seva última novel·la, "Que nadie duerma", i amb Maria Bohigas i Jordi Puntí invoquem alguns dels títols i dels personatges més "obsessius".

 • Literatura i paisatge
  Escolta àudio

  Literatura i paisatge

  Natura i creació avui a "Ciutat Maragda". Parlem amb Paolo Cognetti, autor de "Les vuit muntanyes" i "El noi silvestre", i amb Llorenç Soldevila, responsable del projecte Geografia Literària dels Països Catalans.

 • Editar els clàssics: la Bernat Metge i Adesiara
  Escolta àudio

  Editar els clàssics: la Bernat Metge i Adesiara

  Avui, "Ciutat Maragda" s'ocupa de la cultura literària grecollatina i de la (nova) "Poètica" d'Aristòtil. En parlem amb Raül Garrigasait, escriptor, traductor i editor de la Bernat Metge, Jordi Raventós, traductor i editor d'Adesiara, i Jordi Puntí.

 • El cor de les tenebres
  Escolta àudio

  El cor de les tenebres

  Avui a "Ciutat Maragda" viatgem al cor d'un clàssic: "El cor de les tenebres", de Joseph Conrad. En parlem amb Yannick Garcia, autor de la nova traducció al català (editorial Sembra), Maria Bohigas i Jordi Puntí. I amb el guionista i especialista en cinema Josep Maria Bunyol revisem la lectura que va fer-ne Coppola: "Apocalyspe Now".