TOTS ELS ÀUDIOS

 • Sara Mesa i els personatges liminars
  Escolta àudio

  Sara Mesa i els personatges liminars

  Avui l'escriptora Sara Mesa ens presenta Casi i Viejo, els protagonistes de "Cara de pan", la seva nova novel·la (Anagrama). En parlem amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà, i repassem altres ficcions que plantegen personatges al marge. I Joan-Lluís Lluís ens descobrirà els vincles de Nabokov amb la Catalunya Nord

 • William Faulkner
  Escolta àudio

  William Faulkner

  Avui visitem el paisatge de tragèdies i passions que impregna l'obra de Faulkner i el comtat de Yoknapatawpha. En parlem amb la professora i crítica Nora Catelli, Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens portarà a Occitània amb l'obra de l'historiador i novel·lista Robert Lafont.

 • Josep Pedrals, sense límits
  Escolta àudio

  Josep Pedrals, sense límits

  Avui rebem Josep Pedrals per assistir a la festa poètica i verbal que és el seu últim llibre, "Els límits del Quim Porta", clausura de la trilogia de Bolló. En parlarem amb ell i amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà, que arriben també carregats de títols per celebrar la paraula. I Joan-Lluís Lluís ens portarà els contes de Paul Morand a "Ouvert la nuit".

 • Sara Mesa i els personatges liminars
  Escolta àudio

  Sara Mesa i els personatges liminars

  Avui l'escriptora Sara Mesa ens presenta Casi i Viejo, els protagonistes de "Cara de pan", la seva nova novel·la (Anagrama). En parlem també amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà, i repassem altres ficcions que plantegen personatges al marge. I Joan-Lluís Lluís ens descobrirà els vincles de Nabokov amb la Catalunya Nord.

 • Llibres de vell i d'ocasió
  Escolta àudio

  Llibres de vell i d'ocasió

  Hem anat a comprar a la Fira del Llibre i d'Ocasió Antic i Modern i durant el programa en compartirem el resultat. Parlem de llibres de vell amb el poeta, crític i llibreter Xavier Lloveras, al capdavant de Llibres del Mirall, amb María Bohigas i Jordi Puntí. I avui Joan-Lluís Lluís ressegueix l'empremta dels catalans a Grècia en l'obra d'Antoni Rubió i Lluch.

 • L'art de la conversa
  Escolta àudio

  L'art de la conversa

  La conversa i el diàleg literari, de Shakespeare a Linda Rosenkrantz. En parlem amb el director teatral Adrià Aubert, al capdavant d'"El somni d'una nit d'estiu" (Escena Brossa), Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta un clàssic de Robert Silverberg: "The book of skulls"

 • E. M. Forster: literatura i ràdio
  Escolta àudio

  E. M. Forster: literatura i ràdio

  L'escriptor Gonzalo Torné ha triat i traduït les xerrades d'E.M. Forster a la BBC ("Algunos libros", Ed. Alpha Decay). Amb Torné, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí parlem de les peces de Forster i també d'altres casos de divulgació literària a la història de la ràdio. I Joan-Lluís Lluís ens porta el viatge d'Isaac Pavlovsky a la Catalunya de finals del XIX.

 • Savis, bojos i difunts
  Escolta àudio

  Savis, bojos i difunts

  Avui ens ocupem de l'antologia que retorna el decadentisme a la literatura catalana, "Savis, bojos i difunts" (Males Herbes). En parlem amb l'antòleg i editor Ramon Mas i amb els escriptors Borja Bagunyà i Anna Ballbona, que s'incorporen a "Ciutat Maragda". I també d'estrena, Joan-Lluís Lluís ens portarà títols estrangers que parlen, sovint inopinadament, sobre Catalunya.

 • Joan Miró: art, vida i natura
  Escolta àudio

  Joan Miró: art, vida i natura

  "Ciutat Maragda" comença el curs amb la primera gran biografia sobre Joan Miró, "El nen que parlava amb els arbres" (Galàxia Gutenberg). En parlem amb el seu autor, Josep Massot, amb qui també dialogarem sobre periodisme cultural juntament amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • El bell estiu
  Escolta àudio

  El bell estiu

  Avui tanquem temporada a "Ciutat Maragda" amb una sessió dedicada a l'estiu literari i a les lectures d'estiu. En parlem amb el poeta i traductor Francesc Parcerisas, que acaba de publicar el dietari "Un estiu" (Quaderns Crema), amb l'escriptora i periodista Anna Ballbona, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Alberico i la literatura dels espais
  Escolta àudio

  Alberico i la literatura dels espais

  Avui a Ciutat Maragda narren les cases, els objectes, els racons. Avui parlen espais tan connotats com "La casa de 1908" (Minúscula), de Giulia Alberico, amb qui coneixerem tot el que veu i viu una llar centenària. I amb Maria Bohigas i Jordi Puntí repassem títols que tenen l'espai (domèstic o extern) com a protagonista.

 • El Gilgamesh i els clàssics
  Escolta àudio

  El Gilgamesh i els clàssics

  Avui parlem d'"El poema de Gilgamesh" amb els seus traductors al català, Adelina Millet i Lluís Feliu, i de com actualitzar els clàssics i portar-los al segle XXI, amb el professor Enric Iborra, Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • Literatura i cinema
  Escolta àudio

  Literatura i cinema

  Avui parlem d'adaptacions i d'escriptura literària i audiovisual amb el novel·lista Marc Pastor, a punt s'estrenar el seu llibre "L'any de la plaga", amb l'escriptora i guionista Maria Guasch i, com sempre, amb Jordi Puntí.

 • Poetes-novel·listes, novel·listes-poetes
  Escolta àudio

  Poetes-novel·listes, novel·listes-poetes

  Avui explorem les connexions entre l'escriptura de poesia i la de narrativa amb dues veus que han treballat tots dos gèneres: Eva Baltasar, autora de deu poemaris i de la novel·la "Permagel", i Sebastià Alzamora, que ha tornat a la lírica amb "La netedat". En parlem amb ells i, com sempre, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí.

 • James Joyce i l'"Ulisses"
  Escolta àudio

  James Joyce i l'"Ulisses"

  Avui commemorem el Bloomsday, el dia en què transcorre la novel·la més revolucionària de James Joyce. Parlem d'"Ulisses" amb el primer gran traductor al català, Joaquim Mallafrè; els escriptors Borja Bagunyà i Lana Bastasic, creadors de l'Escola Bloom; la Maria Bohigas; el Jordi Puntí, i també amb l'autor de la nova traducció (Funambulista), Carles Llorach Freixes.