TOTS ELS ÀUDIOS

 • Ngugi wa Thiong'o, llengua, oralitat i revolució
  Escolta àudio

  Ngugi wa Thiong'o, llengua, oralitat i revolució

  Avui descobrim quina és "La revolució vertical" (Raig Verd) en companyia del seu autor, Ngugi wa Thiong'o, de l'il·lustrador Agustín Comotto, i de l'editora Laura Huerga. I amb Maria Bohigas i Jordi Puntí analitzem la relació entre literatura, oralitat i llengües. I el Joan-Lluís Lluís ens porta la història d'"El llibreter assassí de Barcelona", de Ramon Miquel i Planas.

 • Necessitat de l'assaig
  Escolta àudio

  Necessitat de l'assaig

  Avui abordem el bon moment de l'assaig com a gènere amb el professor Antoni Martí Monterde, darrer premi Joan Fuster d'assaig, el poeta i assagista Lluís Calvo, l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà. I el Joan-Lluís Lluís ens porta l'obra de la canadenca Caroline Roe.

 • Llibres musicals
  Escolta àudio

  Llibres musicals

  Avui ens ocupem de música i literatura, en forma de memòries, biografies i cançoners. En parlem amb Julián Viñuales, editor de Libros del Kultrum, amb la crítica musical Marta Salicrú i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens ofereix una visió alternativa de l'obra de Jules Verne.

 • Grècia i la cultura clàssica
  Escolta àudio

  Grècia i la cultura clàssica

  Avui abordem el llegat grec, en la llengua i en la literatura, amb els hel·lenistes i professors Margalida Capellà i Jaume Ripoll Miralda, i amb l'escriptora i grecista Andrea Marcolongo. I amb l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà repassem títols que connecten l'antiguitat clàssica amb el present. I el Joan-Lluís Lluís ens porta l'obra de l'occità Robert Martí.

 • Fervor de Buenos Aires
  Escolta àudio

  Fervor de Buenos Aires

  Programa especial des de la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires.

 • 200 anys de "L'infinit"
  Escolta àudio

  200 anys de "L'infinit"

  Avui celebrem Sant Jordi amb la millor literatura: anem fins a Recanati, la ciutat natal de Leopardi, per resseguir l'empremta del poeta en el bicentenari de "L'infinit". Dels infinits literaris en parlem també amb Maria Bohigas, Jordi Puntí, Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I el Joan-Lluís Lluís ens porta les peripècies de Casanova, un altre cèlebre Giacomo.

 • Edició infantil i il·lustració, de Bolonya al món
  Escolta àudio

  Edició infantil i il·lustració, de Bolonya al món

  Des de l'última edició de la Fira de Bolonya parlem amb creadores, editores i artistes de l'àmbit infantil. Amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà repassem llibres il·lustrats amb multitud de capes i Joan-Lluís Lluís ens porta la narrativa juvenil de Cathy Ytak.

 • Gabi Martínez, ànima animal
  Escolta àudio

  Gabi Martínez, ànima animal

  Avui abordem la literatura que explora la natura i la fauna com a projecte vital amb l'escriptor Gabi Martínez, autor d'"Animales invisibles" de l'editorial Nórdica/Capitán Swing, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí. I el Joan-Lluís Lluís ens porta la controvertida relació del lingüista Von Humboldt amb el català.

 • Patricio Pron, la ruptura en l'era digital
  Escolta àudio

  Patricio Pron, la ruptura en l'era digital

  Avui abordem la ruptura amorosa en la literatura de la mà de Patricio Pron, Premi Alfaguara 2019 amb "Mañana tendremos otros nombres". Amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà repassarem altres títols que narren el naufragi d'una relació. I el Joan-Lluís Lluís ens descobrirà el vincle de Pier Paolo Pasolini amb la poesia en català.

 • Com es fan els llibres?
  Escolta àudio

  Com es fan els llibres?

  Avui ens ocupem de la part més física de la literatura: com es pensen i es treballen els diferents elements que conformen l'objecte llibre. En parlem amb el dissenyador i professor Enric Jardí, autor d'"Así se hace un libro" (Arpa), amb l'escriptor i dissenyador gràfic Víctor Garcia Tur, autor d'"El país dels cecs" (Proa), amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí. I el Joan-Lluís Lluís ens acosta la història a partir dels fets que es narren a "L'infante", la novel·la de Louis Bertrand.

 • Enric Casasses, poesia i música
  Escolta àudio

  Enric Casasses, poesia i música

  Aquest dissabte abordem el poemari "El nus la flor" (Edicions Poncianes) amb el seu autor, Enric Casasses, amb els músics que l'han adaptat, Daniel Ariño i Maria Mauri, i amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta la crònica de Frank Westerman a propòsit del negre de Banyoles.

 • Fotografia i literatura
  Escolta àudio

  Fotografia i literatura

  Avui ens ocupem de les relacions entre imatge, paraula i discurs de la mà del fotògraf Txema Salvans, autor de llibres com "My kingdom" i la sèrie "The waiting game", i amb la selecció de Jordi Puntí. Parlem també amb Helena Janeczek, que ha novel·lat la vida de Gerda Tardo a "La noia amb la Leica" (Edicions 62/Tusquets), i Joan-Lluís Lluís ens porta la Catalunya que retrata "El marge", obra de Pieyre de Mandiargues i Premi Goncourt 1967.

 • El boom llatinoamericà
  Escolta àudio

  El boom llatinoamericà

  Avui abordem la gènesi i l'evolució del boom, dels seus autors i de la ciutat que els va acollir amb la monumental "Aquellos años del boom", que ara reedita i actualitza l'editorial Debate. En parlem amb l'autor, el periodista Xavi Ayén, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà

 • Joan Sellent, de Copperfield a Hamlet
  Escolta àudio

  Joan Sellent, de Copperfield a Hamlet

  Avui abordem el què i el com de la traducció de grans gegants literaris de la mà del mestre Joan Sellent i dos dels seus autors, Dickens i Shakespeare. En parlem amb Sellent, amb Maria Bohigas i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís mirarà de traduir el sentit de les profecies de Nostradamus.

 • 'Kentukis' i literatura distòpica
  Escolta àudio

  'Kentukis' i literatura distòpica

  Avui rebem l'escriptora Samanta Schweblin per parlar de la seva novel·la "Kentukis" (Literatura Random House), i amb l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà analitzem l'origen, les derivades i les mutacions de les distopies literàries. I el Joan-Lluís Lluís ens parla de les aventures de Biggles a Catalunya segons el capità William Johns.