TOTS ELS ÀUDIOS

 • Llibres fora de focus
  Escolta àudio

  Llibres fora de focus

  Passada la febre de novetats del setembre, avui recomanem títols que no sempre han ocupat portades ni aparadors. En parlem amb Maria Bohigas i amb els periodistes Adolf Beltran i Pilar Argudo. I Joan-Lluís Lluís ens porta fins al sanatori més famós de la literatura de la mà de Thomas Mann i "La muntanya màgica".

 • Narradors singulars
  Escolta àudio

  Narradors singulars

  Avui ens visiten els escriptors A. G. Porta i Gregorio Casamayor, que juntament amb Francisco Imbernón han parit "PatchWord" (Acantilado), una novel·la narrada per un barret Panamà. Amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà repassem títols que adopten punts de vista narratius poc freqüents. I Joan-Lluís Lluís, a la recerca de biblioteques, ens porta avui fins "El jardí del paradís", de Hans Christian Andersen.

 • Silenci, literatura i pensament
  Escolta àudio

  Silenci, literatura i pensament

  Avui abordem el paper del silenci en la literatura (i més enllà) de la mà de l'eremita Montserrat Domingo, l'escriptora i formadora Míriam Subirana, Maria Bohigas i el magisteri en forma de llibre d'Alain Corbin, autor d'"Història del silenci" (ed. Fragmenta). Amb Josep Pedrals parlem dels silencis en l'obra capital de Beckett, "Esperant Godot", que acaba de traduir i que s'estrena al novembre. I Joan-Lluís Lluís ens porta "El cinquè fill", del Premi Nobel de la Pau Elie Wiesel.

 • Ciència-ficció en català
  Escolta àudio

  Ciència-ficció en català

  Avui parlem de ciència-ficció, terror i fantasia celebrant la nova editorial Mai Més amb els seus editors, Judit Terradellas i Sergio Pérez, amb l'escriptor i divulgador Antoni Munné-Jordà, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís continua buscant biblioteques literàries avui al 'Moby Dick' de Melville.

 • Literatura babèlica
  Escolta àudio

  Literatura babèlica

  Avui abordem la traducció literària des de llengües no centrals amb la professora i traductora del suec Carolina Moreno, l'editor de Periscopi, Aniol Rafel, amb Maria Bohigas i Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís, des de l'àrab, ens porta una nova biblioteca amb "Les coves de Haidrahodahós" (Karwan), de Salim Barakat

 • Galàxia Sisa
  Escolta àudio

  Galàxia Sisa

  Avui viatgem a les estrelles de la mà de Jaume Sisa i el doble volum "Els llibres galàctics" (Anagrama). En parlem amb Sisa, amb el periodista musical Donat Putx, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I amb Joan-Lluís Lluís continuem visitant biblioteques de ficció; avui, la de Jorge Luis Borges.

 • Lectures d'estiu
  Escolta àudio

  Lectures d'estiu

  Avui comencem el curs compartint alguns dels llibres que hem llegit durant les vacances amb l'escriptora Marta Orriols, la periodista i escriptora Xènia Bussé, Maria Bohigas i Jordi Puntí. I el Joan-Lluís Lluís inaugura secció amb llibres que inclouen biblioteques de ficció.

 • Herralde i els 50 anys d'Anagrama
  Escolta àudio

  Herralde i els 50 anys d'Anagrama

  Avui celebrem el mig segle de l'editorial Anagrama amb el seu fundador, Jorge Herralde, que acaba de publicar "Un día en la vida de un editor". Parlem amb Herralde en companyia de Jordi Puntí, Maria Bohigas, Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta la literatura d'un Canigó més enllà de Verdaguer.

 • Millás i el dietarisme literari
  Escolta àudio

  Millás i el dietarisme literari

  Avui rebem Juan José Millás per parlar del seu últim llibre, "La vida a ratos" (Alfaguara), i l'Anna Ballbona i el Borja Bagunyà convoquen altres casos i exemples de dietaris d'escriptors. Joan-Lluís Lluís ens porta el setge de Perpinyà segons Ambroise Paré.

 • John Maxwell Coetzee
  Escolta àudio

  John Maxwell Coetzee

  Avui abordem la narrativa del premi Nobel sud-africà amb l'escriptor Gonzalo Torné, amb Maria Bohigas, amb Jordi Puntí i també amb la traductora Dolors Udina. I el Joan-Lluís Lluís ens descobreix la península de Tryphème segons l'obra de Pierre Louÿs "Les aventures del rei Pausole".

 • Les Feres de Shakespeare
  Escolta àudio

  Les Feres de Shakespeare

  Avui abordem la revisió que ha fet Els Pirates Teatre de "L'amansiment de l'harpia", de William Shakespeare, en la comèdia musical que ara s'estrena al Condal. En parlem amb la dramaturga Ariadna Pastor, la compositora Ariadna Cabiró, la coreògrafa Anna Romaní, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta fins a l'illa balear de Fuentebrava.

 • Les lliçons de Gabriel Ferrater
  Escolta àudio

  Les lliçons de Gabriel Ferrater

  Avui parlem de les conferències que va impartir Ferrater a la Universitat de Barcelona, ara recollides per primer cop en un sol volum al "Curs de literatura catalana contemporània" (Empúries). En parlem amb el seu editor, Jordi Cornudella, amb l'escriptor i crític Jordi Amat, i amb Jordi Puntí. I Joan-Lluís Lluís ens porta la figura controvertida de Robert Brasillach.

 • La ciutat interrompuda
  Escolta àudio

  La ciutat interrompuda

  Avui abordem la crònica cultural i literària des dels 70 fins a l'actualitat amb la nova edició de "La ciutat interrompuda" (Anagrama), de Julià Guillamon. En parlem amb el seu autor, amb el periodista i escriptor Cristian Segura, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens porta a la Catalunya del XVI vista per l'ambaixador florentí Francesco Guicciardini.

 • Canta Irene Solà
  Escolta àudio

  Canta Irene Solà

  Avui rebem l'escriptora, poeta i artista Irene Solà, per conèixer de prop "Canto jo i la muntanya balla", premi Llibres Anagrama de Novel·la, i per parlar amb ella i amb Maria Bohigas sobre la seva manera d'entendre la literatura. I Joan-Lluís Lluís ens portarà la Barcelona de Jean Genet.

 • DFW i el periodisme literari
  Escolta àudio

  DFW i el periodisme literari

  Avui abordem el gènere del periodisme narratiu a partir dels reportatges de David Foster Wallace, recollits ara en català al llibre "He ballat (breument) la conga" (Periscopi). En parlem amb el seu traductor, Ferran Ràfols Gesa, amb l'escriptor i professor de Periodisme Literari Miqui Otero, amb Anna Ballbona i Borja Bagunyà. I Joan-Lluís Lluís ens descobrirà el Nicolas Eymerich de Valerio Evangelisti.