TOTS ELS ÀUDIOS

 • Connexions: Aeroport de Girona. A l'espera de remuntar el vol
  Escolta àudio

  Connexions: Aeroport de Girona. A l'espera de remuntar el vol

  L'Aeroport de Girona ha passat de 5.500.000 viatgers l'any al 2008 a 1.700.000 el 2015. Del desgavell de cotxes aparcats als vorals de la carretera quan tenia molts vols als nous pàrquings deserts des que Ryanair va començar a volar a Barcelona. El visitem amb el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, que es mostra convençut que arribaran més vols i la infraestructura remuntarà.

 • Connexions: Bus exprés Vilafranca-Barcelona. Embussats a la B-23
  Escolta àudio

  Connexions: Bus exprés Vilafranca-Barcelona. Embussats a la B-23

  El bus exprés és el servei d'autobusos d'alta velocitat comercial que connecta diversos municipis amb les capitals de cada demarcació. Amb en Xavier Ureta pugem al que surt de Vilafranca del Penedès per entrar a Barcelona a primera hora del matí. Comprovem la comoditat del servei però també com els embussos de l'hora punta impedeixen que els autobusos arribin a l'hora que tenen fixada.

 • Connexions C-17: Una autovia amb massa accidents
  Escolta àudio

  Connexions C-17: Una autovia amb massa accidents

  Circulem per l'autovia C-17 amb en Jordi Arias, que la fa quatre vegades al dia entre La Garriga i Vic. Ens va indicant els trams més perillosos, sobretot els revolts d'Aiguafreda, on el despreniment d'una pedra va provocar una víctima mortal. Una plataforma hi reclama millores perquè sigui més segura.

 • Connexions: Carretera N-340. Saturada i perillosa
  Escolta àudio

  Connexions: Carretera N-340. Saturada i perillosa

  Pugem al camió de l'Antoni Valldosera. Ell és transportista i cada dia fa quilòmetres per la carretera N-340. Avui hem triat el tram entre l'Arboç del Penedès i Tarragona. Des de dalt de la cabina es té una perspectiva privilegiada dels perills d'aquesta via. Semàfors, encreuaments, rotondes... congestió de trànsit i avançaments impossibles.

 • "Connexions": R-11, trens a Girona que necessiten millorar
  Escolta àudio

  "Connexions": R-11, trens a Girona que necessiten millorar

  Acompanyem la Marian Riembau en un dels viatges que fa cada dia entre Barcelona i les comarques de Girona amb un tren de la línia R-11 de Rodalies de Catalunya. Un trajecte pel qual es triga més temps des que van començar les obres de la Sagrera. Els retards, gent dreta als vagons, falta d'interventors i una sorpresa final que qüestiona l'accessibilitat són alguns dels punts que necessiten millorar.

 • N-141: La "carretera de la vergonya"
  Escolta àudio

  N-141: La "carretera de la vergonya"

  Compartim amb Jordi Planagumà un trajecte entre Girona i Anglès per la carretera N-141. Ell circula quatre vegades al dia per aquesta via que rep el malnom de "la carretera de la vergonya" pel seu estat. Ens va explicant què ha canviat i quíns són encara els punts més conflictius.

Anar al contingut