TOTS ELS ÀUDIOS
Catalunya migdia cap de setmana, de 14 a 14 30 h - 16/07/2017
Neus Bonet presenta aquest espai on t'expliquem què passa a Catalunya i el món. Ens trobaràs aquí i cada cap de setmana a les dues del migdia a l'antena de Catalunya Ràdio.
Ajudar els refugiats en temps de Trump
Organitzacions com KindWorks treballen per donar la benvinguda als refugiats que entren als EUA després d'un procés llarg i complex. Són un exemple de com el veto de l'administració Trump, que busca suspendre temporalment l'entrada de refugiats, ha esperonat aquest tipus de treball social i voluntari. Els hem acompanyat mentre preparaven el nou apartament d'un matrimoni afganès i la seva filla de 5 anys.
L'Interrail compleix 45 anys
L'Interrail, el bitllet que permet viatjar en tren per tot Europa, celebra 45 anys. Hi ha dues modalitats: el passi global, que permet visitar una trentena de països, i el passi que permet visitar només un sol estat. El Regne Unit és el país europeu que compra més bitllets d'Interrail. Aquí a Catalunya, entre 7.000 i 8.000 catalans viatgen cada any amb Interrail.
Un de cada cinc mestres tenen alguna baixa durant el curs
Un 23% dels mestres dels centres públics tenen alguna baixa durant el curs. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el curs 15-16, l'últim del qual hi ha dades, es van comptabilitzar un total de 18.700 baixes de docents per malaltia, pràcticament la meitat de les quals de menys d'un mes de durada. La durada mitjana, però, és de 47 dies.
Pedro Sánchez demana valentia per buscar solucions legals que beneficiïn tothom
Pedro Sánchez ha fet una crida al diàleg i ha criticat l'actitud de Rajoy davant el referèndum de l'1 d'octubre.
Miquel Iceta demana a Carles Puigdemont que convoqui eleccions al Parlament
Miquel Iceta ha estat proclamat candidat del PSC a president de la Generalitat. El Consell Nacional del partit l'ha ratificat amb gairebé la totalitat dels vots. Iceta ha demanat a Carles Puigdemont que convoqui eleccions al Parlament.
Catalunya migdia cap de setmana, de 14 a 14 30 h - 15/07/2017
Neus Bonet presenta aquest espai on t'expliquem què passa a Catalunya i el món. Ens trobaràs aquí i cada cap de setmana a les dues del migdia a l'antena de Catalunya Ràdio.
Fumanya: un viatge a la Catalunya de fa 70 milions d'anys
Avui obre les portes el centre d'interpretació paleontològica de Fumanya, al Berguedà, amb més de 3.500 empremtes de dinosaure i altres restes, com ous o dents d'aquests animals que van viure fa 70 milions d'anys. El jaciment és una zona d'interès científic única a Europa.
"A l'Iraq vaig comprovar que les civilitzacions es poden morir"
Professor a la Universitat de Mossul en plena guerra i exdelegat dels dominics a l'ONU, el capellà francès Olivier Poquillon és actualment el secretari general de la Comissió de Conferències Episcopals de la Comunitat Europea. És a dir: el representant del bisbat a Brussel·les. Ha participat en un curs sobre pau i estudis globals del Campus Universitari d'Igualada. Amb Catalunya Informació ha parlat de l'Iraq, de la UE, de refugiats, de jihadisme i d'Emmanuel Macron.
SOS de l'Open Camp
El primer parc del món dedicat a l'esport, l'Open Camp, de Barcelona, podria tenir els dies comptats si no rep el suport explícit de l'Ajuntament per garantir-ne la viabilitat.
Radio Alghad, l'emissora de Mossul que mai va deixar d'emetre
Es compleix demà diumenge la primera setmana de l'alliberament de Mossul, a l'Iraq, dels jihadistes i diferents iniciatives ja han començat a intentar refer el teixit humà d'una ciutat devastada. Una d'elles és Radio Alghad, que durant el règim d'Estat Islàmic ha emès cada dia desafiant els jihadistes.
Catalunya migdia cap de setmana, de 14 a 14 30 h - 09/07/2017
Neus Bonet presenta aquest espai on t'expliquem què passa a Catalunya i el món. Ens trobaràs aquí i cada cap de setmana a les dues del migdia a l'antena de Catalunya Ràdio.
La caiguda de Mossul no significa el final d'Estat Islàmic a l'Iraq
La caiguda de Mossul no significa el final d'Estat Islàmic a l'Iraq ni assegura l'estabilitat al país. La gestió que el govern iraquià faci d'aquest delicat moment serà determinant per a la seva recuperació i seguretat. És un reportatge de la corresponsal a Beirut, Txell Feixas.
Més de 200.000 presoners polítics continuen a les presons de Bashar al-Assad
Fa més de 6 anys que Síria viu una guerra civil que ha deixat més de 300.000 morts, i el conflicte va per llarg. Dos activistes sirians, Robin Yassin-Katab i Leila al Shami, denuncien que Occident s'ho mira com un conflicte entre una dictadura secular i nacionalista, d'una banda, -que es considera el mal menor-, i grups terroristes jihadistes, de l'altra. Tots dos han escrit "País en llamas, los sirios en la revolución y en la guerra" de l'editorial Capitán Swing. Mireia Sala ha parlat amb ells i ens expliquen els orígens de la guerra i les prioritats actuals dels sirians.