TOTS ELS ÀUDIOS

 • Fetus: "Vaig demanar a Mazoni que m'ensenyés a tocar la guitarra amb una cançó d'Oasis"
  Escolta àudio

  Fetus: "Vaig demanar a Mazoni que m'ensenyés a tocar la guitarra amb una cançó d'Oasis"

  Feia temps que teníem ganes de convidar el grup que lidera Adrià Cortadellas. L'èxit del seu últim disc, "La serra dels perduts", ha estat el detonant per repassar les seves influències i cançons favorites, amb l'ska, el garatge i el revival mod de protagonistes. Foto: Jep Jorba.

  00 Fetus - "Carboner, bon carboner"
  01 Oasis - "Aquiesce"
  02 Skatalà - "Scatalà Hits"
  03 The Pogues - "The sunny day of the streets"
  04 The Jam - "In the city"
  05 Black Lips - "Rumbler"

  Bonus track: Els Surfing Sirles - "Fricandó"

  Feia temps que teníem ganes de convidar el grup que lidera Adrià Cortadellas. L'èxit del seu últim disc, "La serra dels perduts", ha estat el detonant per repassar les seves influències i cançons favorites, amb l'ska, el garatge i el revival mod de protagonistes. Foto: Jep Jorba. 00 Fetus - "Carboner, bon carboner" 01 Oasis - "Aquiesce" 02 Skatalà - "Scatalà Hits" 03 The Pogues - "The sunny day of the streets" 04 The Jam - "In the city" 05 Black Lips - "Rumbler" Bonus track: Els Surfing Sirles - "Fricandó"

 • Selva Nua: "Em vaig adormir en un concert de Bruce Springsteen"
  Escolta àudio

  Selva Nua: "Em vaig adormir en un concert de Bruce Springsteen"

  Ens visita el trio Selva Nua, que acaben de publicar el seu debut, "Momentani", amb el segell Bankrobber. Joana Jové, Adrià Garcia i Gerard Català trien algunes de les cançons que han marcat les seves vides, que ens donen més informació sobre el seu ADN musical. L'Adrià reconeix que Ferran Palau li va canviar la vida, el Gerard reivindica Albano i Romina Power, i, finalment, la Joana confessa que es va adormir en un concert de Bruce Springsteen.

  01 Witney Houston - "Greatest love of all"
  02 Ferran Palau - "El meu lament"
  03 Alt-J - "Adeline"
  04 fun.& Janelle Monae - "We are young"
  05 Albano i Romina Power - "Felicitá"

  Bonus track: Bruce Spingsteen - "My city of ruins"

  Ens visita el trio Selva Nua, que acaben de publicar el seu debut, "Momentani", amb el segell Bankrobber. Joana Jové, Adrià Garcia i Gerard Català trien algunes de les cançons que han marcat les seves vides, que ens donen més informació sobre el seu ADN musical. L'Adrià reconeix que Ferran Palau li va canviar la vida, el Gerard reivindica Albano i Romina Power, i, finalment, la Joana confessa que es va adormir en un concert de Bruce Springsteen. 01 Witney Houston - "Greatest love of all" 02 Ferran Palau - "El meu lament" 03 Alt-J - "Adeline" 04 fun.& Janelle Monae - "We are young" 05 Albano i Romina Power - "Felicitá" Bonus track: Bruce Spingsteen - "My city of ruins"

 • Joana Dark: "Veure Bryan Adams em va rebentar el cap"
  Escolta àudio

  Joana Dark: "Veure Bryan Adams em va rebentar el cap"

  Som a les portes d'una nova edició del festival Càntut, en què participarà el grup que lidera Ariadna Rulló, cantant del grup amb el millor nom de Catalunya. És un projecte inspirat en la tradició oral i amb una estètica i un embolcall sonor que abraça l'electrònica més fosca.

  01 Bryan Adams - "Summer of 69'"
  02 Ani DiFranco - "Little plastic castle"
  03 Counting Crows - "Mr Jones and me"
  04 The Cranberries - "Zombie"
  05 Ton Rulló - "Bona nit"

  Som a les portes d'una nova edició del festival Càntut, en què participarà el grup que lidera Ariadna Rulló, cantant del grup amb el millor nom de Catalunya. És un projecte inspirat en la tradició oral i amb una estètica i un embolcall sonor que abraça l'electrònica més fosca. 01 Bryan Adams - "Summer of 69'" 02 Ani DiFranco - "Little plastic castle" 03 Counting Crows - "Mr Jones and me" 04 The Cranberries - "Zombie" 05 Ton Rulló - "Bona nit"

 • Los Aurora: "'Omega' d'Enrique Morente és la nostra influència més gran"
  Escolta àudio

  Los Aurora: "'Omega' d'Enrique Morente és la nostra influència més gran"

  L'amor d'Enrique Morente per la ciutat de Barcelona ha deixat diverses empremtes, fins i tot la creació de noves bandes, com Los Aurora, un grup format al Taller de Músics i liderat pel "cantaor" Pere Martínez, que publiquen el seu millor disc, "La balsa de la medusa". Els reptem a confessar influències i posem la mà al foc que el mestre granadí hi apareix!

  00 Enrique Morente & Lagartija Nick - "La Aurora de Nueva York"
  01 The Beatles - "Help"
  02 Radiohead - "Pyramid Song"
  03 Jacques Brel - "Ne me quitte pas"
  04 Pearl Jam - "Even flow"
  05 Grup Vallparadís - "La gavina"

  L'amor d'Enrique Morente per la ciutat de Barcelona ha deixat diverses empremtes, fins i tot la creació de noves bandes, com Los Aurora, un grup format al Taller de Músics i liderat pel "cantaor" Pere Martínez, que publiquen el seu millor disc, "La balsa de la medusa". Els reptem a confessar influències i posem la mà al foc que el mestre granadí hi apareix! 00 Enrique Morente & Lagartija Nick - "La Aurora de Nueva York" 01 The Beatles - "Help" 02 Radiohead - "Pyramid Song" 03 Jacques Brel - "Ne me quitte pas" 04 Pearl Jam - "Even flow" 05 Grup Vallparadís - "La gavina"

 • Sandra Monfort: "Vaig descobrir l'amor escoltant New Order"
  Escolta àudio

  Sandra Monfort: "Vaig descobrir l'amor escoltant New Order"

  La cantant valenciana viu un dels moments més dolços de la seva carrera, amb un disc acabat de publicar amb el seu trio Marala i una carrera en solitari que no para de donar fruits. L'últim, una particular adaptació del "Bizarre Love Triangle" de New Order, que ens serveix d'excusa per endinsar-nos en el seu univers d'inspiracions.

  00 Sandra Monfort - "Estrany triangle amorós"
  01 Mecano - "Mujer contra mujer"
  02 Kate Bush - "Running up that hill"
  03 Christine and the Queens - "People I've been sad"
  04 Bola de nieve - "Ay Amor"
  05 Luiz Bonfá - "Enchanted mirror"

  La cantant valenciana viu un dels moments més dolços de la seva carrera, amb un disc acabat de publicar amb el seu trio Marala i una carrera en solitari que no para de donar fruits. L'últim, una particular adaptació del "Bizarre Love Triangle" de New Order, que ens serveix d'excusa per endinsar-nos en el seu univers d'inspiracions. 00 Sandra Monfort - "Estrany triangle amorós" 01 Mecano - "Mujer contra mujer" 02 Kate Bush - "Running up that hill" 03 Christine and the Queens - "People I've been sad" 04 Bola de nieve - "Ay Amor" 05 Luiz Bonfá - "Enchanted mirror"

 • Júlia Colom: "M'encanta el drama i la intensitat"
  Escolta àudio

  Júlia Colom: "M'encanta el drama i la intensitat"

  Vam descobrir-la quan el documental "Sempre dijous", que ella protagonitza, va guanyar el Festival In-Edit. Dos anys després, s'ha decidit a publicar el primer single del seu debut, un tema titulat "Estròfica", que és la seva pròpia versió d'"El cant de la sibil·la", la cançó que sempre cantava amb el seu padrí. Descobrim les interioritats i alguns secrets de l'artista mallorquina que més farà parlar el 2023.

  01 "El cant de la sibil·la"
  02 Emily King - "Georgia"
  03 Joao Gilberto - "Estate"
  04 Carminho - "Lágrimas do céu"
  05 José González - "Teardrop"

  Vam descobrir-la quan el documental "Sempre dijous", que ella protagonitza, va guanyar el Festival In-Edit. Dos anys després, s'ha decidit a publicar el primer single del seu debut, un tema titulat "Estròfica", que és la seva pròpia versió d'"El cant de la sibil·la", la cançó que sempre cantava amb el seu padrí. Descobrim les interioritats i alguns secrets de l'artista mallorquina que més farà parlar el 2023. 01 "El cant de la sibil·la" 02 Emily King - "Georgia" 03 Joao Gilberto - "Estate" 04 Carminho - "Lágrimas do céu" 05 José González - "Teardrop"

 • Israel Fernández: "El cante no s'aprèn, ve de naixement"
  Escolta àudio

  Israel Fernández: "El cante no s'aprèn, ve de naixement"

  Conversem amb el cantaor de moda, la gran esperança del flamenc, que debutarà al Palau de la Música d'aquí a finals d'any de la mà del Festival del Mil·leni. Fernández s'obre en canal i recorda les festes en què va començar a cantar quan era molt petit i descobrim quin pal de flamenc relaciona amb el seu plat preferit.

  01 Los Chichos - "Quiero ser libre"
  02 Rafael Farina - "Gitaneando"
  03 Camarón de la Isla - "Potro de rabia y miel"
  04 Camarón de la Isla - "Soy gitano"
  05 Héctor Lavoe - "El cantante"

  Conversem amb el cantaor de moda, la gran esperança del flamenc, que debutarà al Palau de la Música d'aquí a finals d'any de la mà del Festival del Mil·leni. Fernández s'obre en canal i recorda les festes en què va començar a cantar quan era molt petit i descobrim quin pal de flamenc relaciona amb el seu plat preferit. 01 Los Chichos - "Quiero ser libre" 02 Rafael Farina - "Gitaneando" 03 Camarón de la Isla - "Potro de rabia y miel" 04 Camarón de la Isla - "Soy gitano" 05 Héctor Lavoe - "El cantante"

 • Salvatge Cor: "Espero que Antònia Font no es tornin a separar mai més"
  Escolta àudio

  Salvatge Cor: "Espero que Antònia Font no es tornin a separar mai més"

  Convidem un d'aquells grups mallorquins que cal reivindicar, sobretot perquè han fet un dels nostres discos favorits de l'any, "Cruïlla". La banda que lidera Llorenç Romera Pericàs homenatja Antònia Font en una de les cançons del disc, que ara sortirà en vinil gràcies a una campanya encara activa de micromecenatge. Aquí teniu la seva tria, totalment desacomplexada i lliure de prejudicis. Foto: Pilar Roig

  00 Antònia Font - "Batiscafo Katiuscas"
  01 Dolores Vargas - "Achilipú"
  02 Glenn Medeiros - "Nothing's gonna change my love for you"
  03 Antonio Vega - "El sitio de mi recreo"
  04 The Strokes - "Last nite"
  05 Céline Dion - "My heart will go on"

  Convidem un d'aquells grups mallorquins que cal reivindicar, sobretot perquè han fet un dels nostres discos favorits de l'any, "Cruïlla". La banda que lidera Llorenç Romera Pericàs homenatja Antònia Font en una de les cançons del disc, que ara sortirà en vinil gràcies a una campanya encara activa de micromecenatge. Aquí teniu la seva tria, totalment desacomplexada i lliure de prejudicis. Foto: Pilar Roig 00 Antònia Font - "Batiscafo Katiuscas" 01 Dolores Vargas - "Achilipú" 02 Glenn Medeiros - "Nothing's gonna change my love for you" 03 Antonio Vega - "El sitio de mi recreo" 04 The Strokes - "Last nite" 05 Céline Dion - "My heart will go on"

 • 5Songs especial: Fills de Mecano
  Escolta àudio

  5Songs especial: Fills de Mecano

  Què tenen en comú el DJ de techno Ángel Molina, la cantant Rigoberta Bandini i el grup La Ludwig Band? Tots comparteixen passió pel mític trio madrileny, referents del pop electrònic a casa nostra i encara ara, el grup espanyol més venedor de tots els temps. Amb motiu del trentè aniversari de l'últim concert de Mecano abans de separar-se, fem un programa coral per celebrar-ho.

  01 José María Cano y Amigos - "Al Alba"
  02 The Human League - "Circus of Death"
  03 Mecano - "Boda en Londres" (Ángel Molina)
  04 Mecano - "El fallo positivo" (Javiera Mena)
  04 Mecano - "Dalai Lama" (Rigoberta Bandini)
  05 Mecano - "Mujer contra Mujer" (Beth)
  06 Mecano - "Cruz de navajas" / "Me cuesta tanto olvidarte" (La Ludwig Band)


  Què tenen en comú el DJ de techno Ángel Molina, la cantant Rigoberta Bandini i el grup La Ludwig Band? Tots comparteixen passió pel mític trio madrileny, referents del pop electrònic a casa nostra i encara ara, el grup espanyol més venedor de tots els temps. Amb motiu del trentè aniversari de l'últim concert de Mecano abans de separar-se, fem un programa coral per celebrar-ho. 01 José María Cano y Amigos - "Al Alba" 02 The Human League - "Circus of Death" 03 Mecano - "Boda en Londres" (Ángel Molina) 04 Mecano - "El fallo positivo" (Javiera Mena) 04 Mecano - "Dalai Lama" (Rigoberta Bandini) 05 Mecano - "Mujer contra Mujer" (Beth) 06 Mecano - "Cruz de navajas" / "Me cuesta tanto olvidarte" (La Ludwig Band)

 • Baiuca: "Gravar amb Carlos Nuñez ha estat com tancar un cercle"
  Escolta àudio

  Baiuca: "Gravar amb Carlos Nuñez ha estat com tancar un cercle"

  Dediquem el programa a la primera edició del Festival B, organitzat pels mateixos que fins ara feien el Cara B. Un dels artistes del cartell que més admirem és Baiuca, tot un mestre pel que fa a fusionar la tradició gallega i l'electrònica contemporània. Darrere d'aquest projecte singular hi ha Alejandro Guillán, que fa un repàs de la seva vida a través de la música que l'ha convertit en un referent de l'escena electrònica actual.

  01 Carlos Nuñez - "Cantigueiras"
  02 Kraftwerk - "The Model"
  03 El Guincho - "Antillas"
  04 Chancha Vía Circuito - "Jardines"
  05 Four Tet - "Sing"

  Dediquem el programa a la primera edició del Festival B, organitzat pels mateixos que fins ara feien el Cara B. Un dels artistes del cartell que més admirem és Baiuca, tot un mestre pel que fa a fusionar la tradició gallega i l'electrònica contemporània. Darrere d'aquest projecte singular hi ha Alejandro Guillán, que fa un repàs de la seva vida a través de la música que l'ha convertit en un referent de l'escena electrònica actual. 01 Carlos Nuñez - "Cantigueiras" 02 Kraftwerk - "The Model" 03 El Guincho - "Antillas" 04 Chancha Vía Circuito - "Jardines" 05 Four Tet - "Sing"

 • L'Hereu Escampa: "Fugazi és el meu punt de reflexió"
  Escolta àudio

  L'Hereu Escampa: "Fugazi és el meu punt de reflexió"

  Aprofitem la celebració del Mercat de Música Viva de Vic per convidar un dels nostres grups preferits de la Plana, el duet de Manlleu format per Carles Generó i Guillem Colomer. Acaben de publicar un disc inspiradíssim, "Futur Ancestral" (HiddenTrack Records, 2022), que ens ha reconciliat amb tot. Parlem amb el 50% de la parella (Guillem), i ens vola el cap amb la seva selecció. Foto: Jordi Daví

  00 L'Hereu Escampa - "Amics estim"
  01 Pau Riba - "Cançó 7a en colors"
  02 Kortatu - "Hay algo aquí que va mal"
  03 Fugazi - "Turnover"
  04 Algernon Cadwallader - "Some kind of cadwallader"
  05 Lvl Up - "Hidden driver"

  Aprofitem la celebració del Mercat de Música Viva de Vic per convidar un dels nostres grups preferits de la Plana, el duet de Manlleu format per Carles Generó i Guillem Colomer. Acaben de publicar un disc inspiradíssim, "Futur Ancestral" (HiddenTrack Records, 2022), que ens ha reconciliat amb tot. Parlem amb el 50% de la parella (Guillem), i ens vola el cap amb la seva selecció. Foto: Jordi Daví 00 L'Hereu Escampa - "Amics estim" 01 Pau Riba - "Cançó 7a en colors" 02 Kortatu - "Hay algo aquí que va mal" 03 Fugazi - "Turnover" 04 Algernon Cadwallader - "Some kind of cadwallader" 05 Lvl Up - "Hidden driver"

 • Da Souza: "La meva primera connexió amb la música va ser amb Estopa i La Oreja de Van Gogh"
  Escolta àudio

  Da Souza: "La meva primera connexió amb la música va ser amb Estopa i La Oreja de Van Gogh"

  Comencem la novena temporada del programa convidant el nostre compositor mallorquí de pop favorit (amb el permís del referencial Joan Miquel Oliver). Lluís Cabot, líder de Da Souza, passa pel programa per confessar-se dies abans que surti el nou disc del grup, "Dies d'attrezzo".

  01 Antònia Font - "Portaavions"
  02 La Oreja de Van Gogh - "Soledad"
  03 Teenage Fanclub - "Sparky's Dream"
  04 Courtney Barnett - "Dead Fox"
  05 Shakira feat. Rauw Alejandro - "Te felicito"

  Comencem la novena temporada del programa convidant el nostre compositor mallorquí de pop favorit (amb el permís del referencial Joan Miquel Oliver). Lluís Cabot, líder de Da Souza, passa pel programa per confessar-se dies abans que surti el nou disc del grup, "Dies d'attrezzo". 01 Antònia Font - "Portaavions" 02 La Oreja de Van Gogh - "Soledad" 03 Teenage Fanclub - "Sparky's Dream" 04 Courtney Barnett - "Dead Fox" 05 Shakira feat. Rauw Alejandro - "Te felicito"

 • Max Richter: "He tornat a gravar 'Les quatre estacions' pel canvi climàtic"
  Escolta àudio

  Max Richter: "He tornat a gravar 'Les quatre estacions' pel canvi climàtic"

  Últim capítol de la temporada del "5Songs", la novena ja en antena, i mai ens hauríem imaginat que algun dia podríem comptar amb un convidat com el d'avui. Donem la benvinguda a les vacances d'estiu amb un compositor que ha recreat la música d'aquesta estació i de la resta, donant una nova vida al mític treball de Vivaldi. I no només això: és possible que la seva música us soni pel seu treball a sèries com "The leftovers" o pel·lícules com "Ad astra". Un geni amb una selecció per emmarcar.

  01 Meredith Monk - "Ellis Island"
  02 Boards Of Canada - "Kid for today"
  03 Purcell - "Fantasia for viols n.7 in 4 parts"
  04 Schubert - "Bb Piano Sonata D.960"
  05 Abdullah Ibrahim - "Joan, Cape Town flower"

  Últim capítol de la temporada del "5Songs", la novena ja en antena, i mai ens hauríem imaginat que algun dia podríem comptar amb un convidat com el d'avui. Donem la benvinguda a les vacances d'estiu amb un compositor que ha recreat la música d'aquesta estació i de la resta, donant una nova vida al mític treball de Vivaldi. I no només això: és possible que la seva música us soni pel seu treball a sèries com "The leftovers" o pel·lícules com "Ad astra". Un geni amb una selecció per emmarcar. 01 Meredith Monk - "Ellis Island" 02 Boards Of Canada - "Kid for today" 03 Purcell - "Fantasia for viols n.7 in 4 parts" 04 Schubert - "Bb Piano Sonata D.960" 05 Abdullah Ibrahim - "Joan, Cape Town flower"

 • Núria Moliner: "Soc cantant gràcies a 'Let it be'"
  Escolta àudio

  Núria Moliner: "Soc cantant gràcies a 'Let it be'"

  Capítol 367. La cantant i arquitecta Núria Moliner passa pels micròfons del programa hores abans de la seva actuació al Festival Vida, on presenta "Planeta nou", el seu disc més conscienciat amb la preservació del medi ambient i la lluita contra l'emergència climàtica. Parlem d'aquestes qüestions que ens ocupen a tots, però com sempre, posem el zoom en els seus records musicals.

  01 The Beatles - "Let it be"
  02 Paramore - "Misery Business"
  03 Radiohead - "No surprises"
  04 Big Thief - "Paul"
  05 Sopa de Cabra & Núria Moliner - "Fronteres"

  Capítol 367. La cantant i arquitecta Núria Moliner passa pels micròfons del programa hores abans de la seva actuació al Festival Vida, on presenta "Planeta nou", el seu disc més conscienciat amb la preservació del medi ambient i la lluita contra l'emergència climàtica. Parlem d'aquestes qüestions que ens ocupen a tots, però com sempre, posem el zoom en els seus records musicals. 01 The Beatles - "Let it be" 02 Paramore - "Misery Business" 03 Radiohead - "No surprises" 04 Big Thief - "Paul" 05 Sopa de Cabra & Núria Moliner - "Fronteres"

 • Lila Downs: "Vaig decidir ser cantautora gràcies a Mercedes Sosa"
  Escolta àudio

  Lila Downs: "Vaig decidir ser cantautora gràcies a Mercedes Sosa"

  Capítol 366. És una de les ambaixadores de la cultura i la música mexicana, i el dia 1 de juliol pujarà a l'escenari de la Sala Apolo, en el marc del Guitar Festival. Dies abans de la seva visita, connectem amb la cantant des de casa seva, a Oaxaca, per saber de primera mà les cançons que han marcat la seva vida. Amb un got de mescal en una mà i un de tequila a l'altra, acabem fent un viatge pel continent americà, de sud a nord, ple de reivindicació i sentiment.

  01 Mercedes Sosa - "Gracias a la vida"
  02 José Alfredo Jiménez - "Las ciudades"
  03 Miles Davis - "Blue & Green"
  04 Billie Holiday - "Strange Fruit"
  05 Nina Simone - "Four Women"

  Capítol 366. És una de les ambaixadores de la cultura i la música mexicana, i el dia 1 de juliol pujarà a l'escenari de la Sala Apolo, en el marc del Guitar Festival. Dies abans de la seva visita, connectem amb la cantant des de casa seva, a Oaxaca, per saber de primera mà les cançons que han marcat la seva vida. Amb un got de mescal en una mà i un de tequila a l'altra, acabem fent un viatge pel continent americà, de sud a nord, ple de reivindicació i sentiment. 01 Mercedes Sosa - "Gracias a la vida" 02 José Alfredo Jiménez - "Las ciudades" 03 Miles Davis - "Blue & Green" 04 Billie Holiday - "Strange Fruit" 05 Nina Simone - "Four Women"

Anar al contingut